Annonce
Kolding

Konkurrence: Kromanden vil give den gas i køkkenet og hente vellagret vin i kælderen

På Tyrstrup Kro glæder kromand Torben Schulz sig til at dyste mod sin gamle kammerat Allan Jylov fra Henne Mølle Å Badehotel om at komme videre i konkurrencen om at blive Sydjyllands bedste restaurant. Arkivfoto: Jacob Schultz
På Tyrstrup Kro glæder kromand Torben Schulz sig til at dyste mod sin gamle kammerat Allan Jylov fra Henne Mølle Å Badehotel om at komme videre i konkurrencen om at blive Sydjyllands bedste restaurant. 25 gæstebilletter er sat til salg.
Annonce

Christiansfeld: Kromand Torben Schulz fra Tyrstrup Kro glæder sig til den 20. februar, hvor kroen deltager i Den danske Spiseguides konkurrence "bedst i Sydjylland.

- Vi har været med i mange konkurrencer, og denne gang skal vi battle med en af mine gamle kammerater, Allan Jylov, fra Henne Mølle Å Badehotel. Han er fra Sommersted og jeg er fra Styding, og det er helt sjovt, at det er to lokale, der kender hinanden godt, der skal dyste, siger han.

Kampen ved komfuret skal foregå i Tyrstrup Kros køkken.

- Allan Jylov kommer med sine assistenter, og begge hold medbringer egne råvarer, og så giver vi den gas. Vi kræser ekstra meget om maden den aften, for vi deltager i konkurrencen for at vinde, men jeg tror også, at vi vil hjælpe hinanden, større konkurrenter er vi ikke, forklarer kromanden.

Den danske Spiseguide har fastlagt, at hver restaurant skal præsentere en ret med hav, land og sødt.

Bedst i Sydjylland

Den danske Spiseguide står bag gastronomidysten, der skal munde ud i en kåring af den bedste restaurant i Sydjylland.

Tyrstrup Kro skal torsdag den 20. februar på hjemmebane konkurrere mod Henne Mølle Å Badehotel. Der er sat 25 publikumsbilletter til salg til en pris af 1250 kroner stykket. Interesserede skal sende en mail til: post@tyrstrupkro.dk

Vinderen går videre i konkurrencen.

Restaurant Bror Ditlev fra Kolding har været i sin første konkurrence og gik videre efter en sejr over Restaurant Mundheld fra Esbjerg.

De øvrige vindere findes i de kommende uger. Når alle vindere fra første runde er klar, findes deres modstandere til anden runde ved en lodtrækning i begyndelsen af marts.

Annonce

God vin fra kælderen

Der er 25 gæstebilletter til salg til aftenen. Desuden deltager de tre dommere: Mads Dalsborg, Rikke Jønsson, Per Bach Andersen.

Først serverer hver restaurant en aperitif, herefter følger appetizers, altså små smagsprøver, inden alle går til bords. Her får gæsterne serveret seks retter nemlig en forret, en hovedret og en dessert fra begge restauranter.

- Alt i alt bliver det en 10-12 retter, inden gæsterne er færdige. Jeg går også i kælderen og henter gode vine med noget alder på. Og vi har været ude at købe nye glas og tallerkener, der passer til retterne, fortæller Torben Schulz.

Prisen for en gæstebillet til seks retter med vin, velkomst og snack er sat til 1250 kroner.

- Den aften skal vi ikke tjene penge, gæsterne betaler stort set kun råvareprisen, og hvis det går i nul, så er jeg glad.

Annonce

For sjov

Betyder det noget for kroen, hvordan I klarer jer i Den danske Spiseguides konkurrence?

- Nej, jeg har været her i 33 år, og vi har vores publikum. Det er sjovt at tilberede ekstraordinære gourmetretter, og det gør vi hver dag, men det er ikke det, vi lever af. Vi lever af vores selskaber. Når vi deltager i Den danske Spiseguides og forskellige andre konkurrencer, så er det både fordi, det er sjovt og af hensyn til eleverne. Hos os er der ti kokkeelever, og de skal opleve noget sjovt som konkurrencerne, så det ikke kun er hårdt arbejde i køkkenet, svarer Torben Schulz.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Iltsvind og fiskedød i Lillebælt

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Fredericia

Smittetallet stiger på Fredericia Gymnasium efter test - 28 elever og tre lærere testet positiv indtil videre

Fredericia

Nyt tilfælde af corona: 1. klasse på Kirstinebjergskolen sendt hjem - elev var del af smittekæde

Annonce