Annonce
Fredericia

Konkurrencen er for hård: Slut med 10. klasse på Fredericia Realskole

Fredericia Realskoles bestyrelse har besluttet at nedlægge skolens 10. klasse fra næste skoleår. Arkivfoto
Privatskolen vil fra næste skoleår ikke længere have en 10. klasse. Fredericia Realskole har haft faldende søgning til tilbuddet, og desuden tiltrækkes mange unge af andre tilbud efter 9. klasse.

Fredericia: Fra næste skoleår er det ikke længere muligt at gå i 10. klasse på Fredericia Realskole.

Privatskolen har valgt at nedlægge tilbuddet, og beslutningen er meddelt til forældrene.

- Vi skal være den bedste skole for de elever, vi har. Der har været lidt svingende søgning til vores 10. klasse. Når elever søger ind, skal der gerne være et vist antal klassekammerater, så man bliver en del af et ungemiljø. Det kan vi ikke være sikre på, når der ikke er så mange, siger skoleleder Pernille Aarøe Petersen.

Annonce
Fredericia Realskole har oplevet en mindre søgning til 10. klasse fra skolens egne elever, fortæller skoleleder Pernille Aarøe Petersen. Foto: Peter Leth-Larsen

Elever vil videre

I år er der 16 elever på årgangen, og før sommerferien var der 20. Økonomisk er det mere rentabelt med en lidt større klasse. Men økonomi har ifølge skolelederen ikke alene været afgørende.

- Vi har en stor udskolingsafdeling, og vi har tre 9. klasser. Mange af de elever er modne til at komme videre efter 9. klasse, og derfor har søgningen til 10. klasse heller ikke været så stor fra vores egne elever, siger Pernille Aarøe Petersen.

For fem år siden blev der indført en uddannelsesparathedsvurdering af alle elever i 8. klasse. Det har gjort en forskel for landets 10. klasser, mener realskolens leder.

- Her italesatte mand, at eleverne gerne skulle tidligere i gang med en ungdomsuddannelse. Det har sporet mange forældre og elever ind på, at man skal videre efter 9. klasse, siger Pernille Aarøe Petersen.

Spændende nyt tilbud på IBC

Skolelederen mener stadig, at en del elever vil have gavn af et 10. klasses tilbud. Men fremover bliver det ikke på privatskolen på Købmagergade.

- Mange vil have godt af at modnes et år, men der er andre aktører på markedet. For eksempel efterskolerne, det kommunale 10. klasses tilbud, og så kommer der også det erhvervsrettede 10. klasses tilbud på IBC, som lyder rigtigt spændende, siger Pernille Aarøe Petersen.

Fredericia Realskole har flere gange i de senere år udvidet med nye klasser på grund af stor søgning. Derfor er der i dag tre spor i alle årgange fra 5. klasse.

- Helt konkret bliver der et klasselokale ledigt næste år, og det vil give lidt fleksibilitet på de fysiske rammer, hvor der er lidt pres på. Men det har ikke været bevæggrunden for beslutningen, siger skolelederen.

Der går cirka 550 elever på Fredericia Realskole.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Nye statslige job får varm modtagelse - især hvis bosætningen følger med

Læserbrev

Svar på kritik: Fredericia Kommune har erhvervet Voss-grunden til den faktiske værdi

Læserbrev: I Fredericia Dagblad 17. februar stiller Søren Haastrup (Alternativet) byrådet en række kritiske spørgsmål vedrørende Fredericia Byråds beslutning om at købe den såkaldte Voss-grund på Vester Voldgade. Det er fint både at være kritisk og stille spørgsmål, da det hylder mit princip om åbenhed. Så tak for anledningen til at svare og forklare min holdning til lokalpolitisk håndværk. Fredericia Kommune har erhvervet Voss-grunden til den faktiske værdi, altså handelsværdien. Der indgår en række veluddannede og meget kompetente personer i den gruppe, der rådgiver os politikere om jordkøb. Jeg har al grund til at tro, at værdien er korrekt fastsat og har dermed ingen grund til, af denne årsag, at frasige erhvervelsen. Historisk set blev udledning af forskellige kemikalier m.m. ikke anset som en forurening - beklageligvis. Men med nutidens viden og teknologi har jeg det fint med, at grunden nu renses i det omfang, eksperterne anbefaler. I forbindelse med erhvervelsen laves der en samlet vurdering af grundens værdi, når den er klar til at blive taget i brug. Der er derfor ikke noget odiøst i, at der skal betales for oprensningen. Derimod glæder jeg mig over, at Fredericia Kommune investerer i en vigtig matrikel. En investering, der kan komme borgerne til gode. Søren Haastrup efterlyser mere åbenhed og gennemsigtighed i det lokale politiske arbejde. Såfremt hans efterlysning udspringer af en opfattelse af lukkethed og uklarhed om vores dispositioner, vil jeg opfordre Søren Haastrup til at være deltagende i de fora, der i samarbejde med borgerne sætter dagsordenen.

Fredericia

Regeringen åbner et nyt skattecenter i Fredericia: Skal bremse hvidvask og svindel

Annonce