Annonce
Vejle

Konservativ spidskandidat i nye hårde angreb på Venstre: 'Vi vil ikke lukke en af byens vigtigste trafikårer'

Efter at spidskandidaturet var sikret, kunne Dan Arnløvs kampagneleder, Christian Fuhlendorf, folde reklamebanneret ud. Foto: Kaare Johansen
Dan Arnløv benyttede den konservative generalforsamling til at lægge afstand til Venstre og understrege, at blå blok i Vejle ikke står samlet før efterårets kommunalvalg.

Vejle: De Konservative har udnævnt hovedfjenden til det kommende kommunalvalg - og det er ikke et rødt parti.

Yndlingsofret er et parti, Det Konservative Folkeparti har samarbejdet med i årtier både lokalt og på landsplan, nemlig Venstre.

Også ved det seneste byrådsvalg i Vejle var Venstre den foretrukne samarbejdspartner via en aftale på valgnatten. Konstitueringen indbragte den konservative gruppeformand, Dan Arnløv, posten som viceborgmester og formand for kultur-  og idrætsudvalget.

Annonce

Men i virkeligheden har de to partier siden været mere i kollision end koalition siden. Og på mandagens generalforsamling og opstillingsmøde valgte Dan Arnløv endnu engang at lægge afstand til sin nuværende samarbejdspartner, der som bekendt sidder på borgmesterposten med Jens Ejner Christensen i spidsen:

- Vi er ikke borgerlige som Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance. Vi vægter ikke systemet over mennesker, som i Jytte Jensen-sagen. Vi vil ikke lukke en af byens vigtigste trafikårer, Sønderbrogade. Vi vil ikke forære 150 millioner kroner til posthusgrundsprojektet, og vi har respekt for demokratiet i modsætning til borgmester og kommunaldirektør, der arbejder mod byrådets flertal, lød det i Dan Arnløvs kandidattale.

Ingen modkandidat

Forsamlingen bakkede uforbeholdent op bag partiets topkandidat ved de seneste fire valg. Dan Arnløv blev genvalgt som spidskandidat uden modkandidat. Og der var ros fra lokalformand Bent Eskesen.

Formand Bent Eskesen mindedes inden sin beretning tre store konservative, der er døde det seneste halve år. To var fra Vejle - tidligere gruppeformand i Vejle Byråd Ove Nielsen og tidligere transportminister Flemming Hansen. Og senest er tidligere partileder og statsminister Poul Schlüter gået bort. Foto: Kaare Johansen

16. november vil det vise sig, om der også er opbakning fra vælgerne. Ikke overraskende er Dan Arnløv og resten af de lokale konservative overbevist om, at der venter en valgsejr. Ved det seneste valg i 2017 var partiet, ifølge formand Bent Eskesens beretning, få hundrede stemmer fra at sikre sig et tredje mandat - det skal hentes denne gang.


Det er slemt, når en kommunalpolitiker vil agere embedsmand, men værre, når en embedsmand vil agere politiker.

Tage Schmidt, nummer to på den konservative liste


Optimismen bunder ikke mindst i succesen på landsplan med partileder Søren Pape i spidsen. Om de fine meningsmålinger helt præcist kan omsættes til lokale mandater, turde Dan Arnløv ikke love:

- Men vi vil arbejde stenhårdt, og selvtilliden er høj. Vi har et godt kandidatfelt med 50 procent kvinder. Det er der ingen af de øvrige partier, der kan matche, lød det fra spidskandidaten, inden det blev de øvrige kandidaters tur til at gøre reklame for sig selv.

Annonce

Veteran til tops

Den opgave lykkedes, ifølge stemmeafgivningen, bedst for en af partiets erfarne kræfter, tidligere erhvervskundechef i Danske Bank Tage Schmidt. Han blev stemt ind på listens andenplads foran listens yngste, den 20-årige KU'er Amalie Thomsen.

De Konservative havde valgt den store sal i Bygningen - arbejdernes tidligere forsamlingsbygning - som ramme om partiforeningens generalforsamling. Foto: Kaare Johansen

Tage Schmidts kandidattale indeholdt endnu et af aftenens angreb på kommunens administration, hvor ikke mindst kommunaldirektør Niels Ågesen måtte stå for skud. Uden at nævne navne kom Tage Schmidt med følgende konstatering.

- Det er slemt, når en kommunalpolitiker vil agere embedsmand, men værre, når en embedsmand vil agere politiker.

Den konservative liste

De lokale medlemmer af Det Konservative Folkeparti sammensatte mandag aften listen til det kommende byrådsvalg i Vejle - med det forbehold, at listen stadig er åben for nye kandidater, der i givet fald kommer under de 10, der i går blev fordelt på følgende måde: 

  1. Dan Arnløv Jørgensen
  2. Tage Schmidt
  3. Amalie Thomsen
  4. Gitte Eriksen
  5. Michael Nørtoft Frydensberg
  6. Jens Erik Høj-Pedersen
  7. Isabella Bert Kure Kristensen
  8. Dorte Pannicke Christiansen
  9. Henrik Sandholm
  10. Dorthe Schmittroth Madsen

Om godt fem måneder vil det vise sig, om de konservative kan ride videre på den bølge af succes, lokalafdelingen oplever. Formand Bent Eskesen kunne konstatere, at kommuneforeningen i dag har 186 medlemmer - cirka 60 flere end ved seneste generalforsamling.

Annonce
Fredericia

Tag kandidattesten her

Fredericia For abonnenter

Central gågade-ejendom får nyt liv: Tidligere bank bliver til to butikker og et kontor

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Nye fiskekvoter kommer til at koste Skipper Kurt halvdelen af sin løn: - Der er ingen, der gider betale, når de kun må komme hjem med en enkelt torsk

Fredericia For abonnenter

Den nye Lucullus rykker nærmere på sin åbningsdag: Ansættelserne er i gang

Erhverv

Corona udsatte åbningsfest: Ny maskinudlejer har haft udfordrende start, men forventer at ansætte flere

Alarm 112

En dræbt efter personpåkørsel: Togtrafikken mellem Odense og Fredericia kører igen

Fredericia

Husker du målhundene Jonas og Soffi? Ib fra Snoghøj underholdt til byfester og på landets fodboldstadioner

Alarm 112 For abonnenter

Ordrerne blev 'helt abnorme': Sådan gik det til, da Sygehus Lillebælt opdagede million-bedrageri

Sport

Wahid Faghir scorede sit første Bundesliga-mål: Slog til i tillægstiden og sikrede Stuttgart point

Alarm 112

Ser du en valgplakat hænge her, må du anmelde det: Her er oversigten over ulovlige valgplakater

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Alarm 112

Lys i voldgraven udløste stor-alarm - dykkere gennemsøgte koldt vand men fandt kun lygte

FC Fredericia For abonnenter

FC Fredericia kom hjem fra Esbjerg med mere end tre point: Nu kan det ikke gå galt

Fredericia

Efter Bjerregaard-sag: Forstå, hvorfor et nederlag i Fredericia vil gøre særligt ondt på Socialdemokratiet

Annonce