Annonce
Debat

Boligdirekør om Korskærparken: Fordommene står i kø

Annonce

Læserbrev: Rigtig mange har en mening om Korskærparken, og fordommene står i kø. Måske især hos folk, der ikke bor i eller ikke kender til dagligdagen i områderne.

Ja, der bor en del med lav indkomst i Korskærparken.

Ja, der bor også folk uden job i Korskærparken, men der har aldrig været så mange i job som nu, efter at Boligkontoret Fredericia og boli.nu sammen med Fredericia Kommune og entreprenører fik skabt en række lokale job. En indsats, der fortsætter.

Statistikker, hvor regneark afgør, om Korskærparken er på Ghettolisten eller ej, er ikke et bevis på, om området er trygt at bo i eller ej.

Statistikkerne og listerne forholder sig alene til etnicitet, antal dømte, uddannelse, bruttoindkomst og beskæftigelse. Ikke om der igennem årene er blevet mere trygt.

Mange holdninger om "parkerne" er baseret på en 10 år gammel virkelighed, da områderne bestod af slidte bygninger, slidte lejligheder og utrygge udearealer uden de store fællesaktiviteter.

I 2020 er fakta:

1. Sønderparken er hverken på Ghettolisten eller et udsat boligområde.

2. Korskærparken kom af Ghettolisten i 2018 som den første i Danmark og er alene tilbage på listen i 2019, fordi der boede to personer "for meget" af anden etnisk oprindelse, og to personer "for meget" var uden arbejde.


Så i alt to personer i hver af kategorierne er årsag til, at Korskærparken blev "dømt" ghetto i 2019. Det er statistik, når det er værst.

Finn Muus


Så i alt to personer i hver af kategorierne er årsag til, at Korskærparken blev "dømt" ghetto i 2019. Det er statistik, når det er værst.

Og for at kunne arbejde med at komme af Ghettolisten igen i Korskærparken er den fremskudte medarbejder fra kommunens jobcenter meget vigtig.

Vil man vide, om et område er trygt eller utrygt, bør man se på virkeligheden:

Finn Muus. Arkivfoto: Michael Svenningsen

1. Politiets seneste tryghedsindeks viser, at trygheden har været stigende gennem årene. Vi er ikke i mål, men på vej hen imod det, der er landsgennemsnittet!

2. Beboerne fortæller selv, at de føler sig meget trygge.

3. En kommende analyse fra Boligselskabernes Landsforening (BL) viser, at de sidste 10 års boligsociale indsatser og renoveringer har virket. Det er tydeligt for enhver, der bevæger sig rundt i Korskærparken og Sønderparken.

Jeg glæder mig til, at analysen fra BL bliver offentliggjort ultimo august, så vi alle kan forholde os til samme virkelighed. BL har valgt at fokusere på vores indsatser i Fredericia, fordi de mener, at de er gode eksempler til efterlevelse i resten af landet.

Det synes jeg, at vi alle skal være stolte af og i det lys fortsætte det gode, målrettede arbejde, der allerede er i gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Partier har fremlagt nyindgået budgetforlig: Genlæs opdateringer fra pressemødet her

Fredericia

Nye tal fra Statens Serum Institut: Flere nye smittede - men Fredericia fortsætter ned ad liste

Annonce