x
Annonce
Fredericia

Kræmmersæsonen er i gang: Folk har ryddet ud

De populærer kræmmer- og brugskunstmarkeder på henholdsvis Axeltorv (billedet) og J.B. Nielsens Plads i Fredericia begynder igen. Arkivfoto: Axeltorv-Lauget

Markederne på Axeltorv og på J.B. Nielsens Plads, når der er krydstogtskibe, er populære. Første gang lørdag.

Fredericia: Aldrig har Axeltorv-Lauget oplevet større interesse fra folk, der gerne vil leje en stand på de populære torvemarkeder og til brugskunstmarkederne på havnen, når der er krydstogtskibe i byen.

Det koster dog også kun 50 kroner per stand, fortæller Kaj Johnsen fra lavet, der står for alt det praktiske.

Der var for nylig 50-60 forhåndstilmeldinger til torvet eller havnen eller begge steder.

Fredericia Kommune støtter markederne med 57.000 kroner om året, da de er med til at trække folk ud i gaderne og ses som et godt tilbud til de mange tusinde cruisegæster.

Annonce

13 markeder i år

Første gang i år er lørdag den 6. maj på Axeltorv, hvor der er kræmmermarked og underholdning fra klokken 10.00 til 14.00. Simon von Konoy spiller country, western og danskpop.

De øvrige kræmmermarkeder på torvet finder sted 3. juni, 1. juli, 5. august og 26. august. På den mobile scene de kommende lørdage er optræder henholdsvis Mette & Gitte fra Sønderjylland med pop, Jens Ø fra Fredericia med hit fra flere årtier, "Thopper" Juelsminde med country og Flemming Fiol med sin violin og viser og folkemusik. Al underholdning ind mellem de mange kræmmerstande er gratis.

På J.B. Nielsens Plads er der markeder med brugskunst, når krydstogtskibene kommer til Fredericia den 24. maj, 6. og 15. juni, 9. juli, 10. og 15. august og 9. og 17. september.

Læs mere på www.axeltorv-lauget.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det er jo ikke coronaen, der er skyld i teatrets lukning, men en katastrofal dårlig bestyrelse og forblindede politikere i byrådet

Læserbrev: En god nyhed i dag (20. marts, red.): Musicalakademiet er ikke berørt af konkursen. Naturligvis skal der fremover være teater i Fredericia. Det ville der også have været i dag, hvis ikke man havde smidt om sig med de mange millioner samt med den hjælpepakke til kulturen, som regeringen har meddelt i dag. Det er jo ikke coronaen, der er skyld i teatrets lukning, men en katastrofal dårlig bestyrelse og forblindede politikere i byrådet, der ikke kunne få armene ned, når teatret og Søren Møllers navn blev nævnt. Hvis ikke Fredericia Kommune gennem årene havde givet et trecifret millionbeløb til teatret, ville lukningen være sket for mange år siden. For Søren Møller var kommunekassen en "tag selv-kasse". Der må være nogle, der har røde ører, og nu vasker man hænder i stor stil. Jeg har gennem flere år opfordret teatret til kun at blive i Fredericia samt spurgt til økonomien vedrørende deres ophold i København, men aldrig fået svar. Men vi skal videre, vi må igen have et teater op at stå i Fredericia. Det skylder vi byens forretningsliv samt de mange unge talenter, der har været tilknyttet teatret. Vi har rammerne i det eksisterende. Drømmen om et kulturhus med teater ligger langt ud i fremtiden, men det er godt at have en drøm. Det bliver svært at finde en ny teaterchef med samme kaliber som Søren Møller, men han skulle have læst H.C. Andersens eventyr "Konen med æggene".

Kultur For abonnenter

København var et dyrt bekendtskab: To forestillinger slog bunden ud af teatret

Annonce