Annonce
Fredericia

Krav fra banken: Fredericia har fået en ny Axeltorv-forening

Kaj Johnsen har været aktiv i Axeltorv Lauget siden begyndelsen. Han er formand, nu hvor lavet har etableret sig som en forening. Foto: Peter Friis Autzen
Fremover skal aktiviteterne på Axeltorvet drives frem af en forening. Men den svarer fuldstændig til det gamle Axeltorv Lauget.
Annonce

Fredericia: Intet nyt under solen. Og så dog, alligevel.

Efter ti års arbejde med at skabe liv og glade dage på Axeltorv i Fredericia har Axeltorv Lauget nu etableret sig som en forening. Det skete på en stiftende generalforsamling på Havfruen mandag 10. august.

- Det var et krav fra banken, at vi lavede en forening, siger Kaj Johnsen, der er formand for foreningen Axeltorv Lauget.

Dog holder bestyrelsen først konstituerende møde sidst på måneden. Men eftersom foreningen, bestyrelsen og det gamle lav er fuldstændig ens, er det ikke noget der forventes at skabe megen diskussion.

- Det kommer ikke til at gøre nogen forskel, at vi nu er en forening. Men det var en betingelse for vores måde at arbejde og muligheden for at modtage penge fra blandt andre kommunen, siger Kaj Johnsen.

Annonce

Brænder for torvet

Mens avisen tager en snak med Kaj om de syv ildsjæle i foreningen, er der gang i ilden på pladsen. En kommunal ukrudtsbrænder breder en liflig, branket duft over det store torv. Kaj og manden i den lille traktor vinker til hinanden.

De syv er Kaj Johnsen, Tom Nummelen, Hans Christian Guldager, Rickey Johnsen, Per Christensen, Jens Østergaard og Hardy Evers. Dermed har foreningen syv medlemmer og også en bestyrelse.


Vi gør, som vi altid har gjort. Nu er vi bare en forening.

Kaj Johnsen


Axeltorv Lauget har altid været båret af engagement og ønsket om ikke at spilde tiden med snak med og papirnusseri. Så Kaj har det fint med foreningens beskedne størrelse - den er medvirkende til, at der ikke er så langt fra tanke til handling.

Netop ønsket om handling lå bag laugets dannelse. Daværende byrådsmedlem Mads Lund gik til de driftige folk og foreslog, at de tog initiativ til at skabe aktiviteter på dent dengang ret nye og ret tomme torv.

Det blev til torvelauget med stenhugger Flemming Lund i spidsen. Senere overtog Kaj Johnsen. Og nu er de så en forening.

Annonce

Corona sendte penge

I de senere år har Axeltorv Lauget modtaget 67.000 kroner om året til fra kommunen til at skabe aktivitet på torvet og på JB Nielsens Plads. I år ville pengene blive forsinket for at blive koordineret med det nye Byforum.

Forsinkelsen umuliggjorde en række af laugets planer. Men da coronaen i samme omgang lagde foråret ned, og kommunen sendte 30.000 kroner for at skyde gang i byen efter nedlukningen, kom det hele alligevel til at passe sammen.

Lørdag 5. september afvikler foreningen sit første arrangement, når der er kræmmermarked og musik på torvet. Musikken leveres dels af Jens Ø og dels af Karin & Klaus.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Aktivitetscentre lukker ned: Kommunen følger statsministerens anbefalinger

Fredericia For abonnenter

Smitte er også sket ved samkørsel til håndbold: - Nu håber vi, folk virkelig tænker sig om

Annonce