Annonce
Kolding

Krav om coronapas for kommunalt ansatte i Kolding overvejes: - Jeg kan godt se ideen i det

Kommunaldirektør Thomas Boe fortæller, at han godt kan se ideen i eventuelt at indføre tjek af coronapas blandt nogle kommunale medarbejdere fremover. Men der er absolut intet afgjort endnu om dette, understreger han. Arkivfoto: Søren Gylling
I Kolding Kommunes øverste ledelse overvejer man, om man skal indføre krav om coronapas blandt nogle af kommunens ansatte på et tidspunkt, og kommunaldirektøren drøfter det løbende med kolleger i nabokommunerne.

Kolding: Kommer nogle af de ansatte i Kolding Kommune fremover til at skulle fremvise coronapas, når de møder ind på deres arbejde?

Det er der endnu ikke taget stilling til, men hvis Folketinget fredag som forventet siger ja til at give blandt andet landets kommuner mulighed for at bede ansatte om at vise coronapas på jobbet, kommer drøftelserne om coronapassets fremtid i Kolding Kommune helt sikkert på bordet igen.

Kommunaldirektør i Kolding Kommune, Thomas Boe, forklarer, at han lige nu er i tæt kontakt med sine direktørkolleger i nabokommunerne med henblik på at finde en fælles linje omkring et eventuelt krav til medarbejderne om at fremvise coronapas.

Annonce

- Vi vil jo stå med de samme problemstillinger og kan videndele, siger han.

Han fortæller, at man i ledelsen i Kolding Kommune venter på, om der fra myndighedernes side er krav om coronapas til nogle grupper i befolkningen på vej, før man tager stilling til et eventuelt lokalt krav.

Fornuftigt nok

I næste uge er emnet også på dagsordenen ved et møde i kommunens hovedudvalg, hvor både ledelse og medarbejderrepræsentanter har sæde.

- Vi vil der høre medarbejderne om, hvad de tænker om det, og hvis vi på et tidspunkt vil indføre krav om coronapas nogle steder, skal det til høring i hovedudvalget og godkendes i økonomiudvalget, siger Thomas Boe.

Han oplyser, at han godt kan se det fornuftige i at bede nogle kommunale medarbejdere om at vise coronapas i forbindelse med deres arbejde.

- På plejecentre beder vi for eksempel allerede de besøgende om at vise coronapas, og vi skal også vise det på cafeer og restauranter nu. Med de samme argumenter, som man bruger de steder, kan jeg godt se ideen i det, mener Thomas Boe.

Smittetal i Kolding Kommune

  • Der har været 340 coronasmitte-tilfælde i Kolding Kommune i de seneste syv dage. Det giver et incidenstal, det vil sige antal smittede per 100.000 indbyggere, på 364,1. Det er det højeste incidenstal i Kolding nogensinde.
  • 18,8 % af de smittede er mellem 0 og 11 år.
  • 22,6 % af de smittede er mellem 20 og 39 år.
  • 38,8 % af de smittede er mellem 40 og 64 år.
Annonce
Fredericia For abonnenter

Da alt så sort ud, blev fællesskabet et vendepunkt for gigtramte Anne: - Hvis man har et trist liv, skal man blive frivillig. Det giver så meget

Danmark

Lørdagens coronatal: Syvende dag i træk med over 4000 nye coronatilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Se billederne: Velklædte elever genoptog tradition med skolebal og særlig dans

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Fredericia

Jeanette kan ikke få nok af december: - Jeg render gerne rundt med nissehue og synger julesange på jobbet

Sport

Skal det være i Spanien, at Mie Højlund får opfyldt en hed drøm?

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Erhverv

34-årig fra talentprogram skal være erhvervsdirektør for Sydbank Kolding

Navne

Surf-butik får årets handicappris: Tilbyder vandaktiviteter til alle - handicap eller ej

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Fredericia

Gys på volden giver gysser til lokal velgørenhed

Fredericia For abonnenter

Sanddalhus er solgt til to fynboer: Ejendom og park sættes i stand

FC Fredericia

Nederlag svier i et par dage, men herefter har FC Fredericias anfører lært at se tingene med andre briller: - Det er vigtigt at tænke på, hvad vi har præsteret som helhed

Annonce