Annonce
Fredericia

Kravet var større: Men TrekantBrand siger ja til erstatning fra Dan Gødning

Et par dage efter storbranden meldte gående ved strandene i både Fredericia og Middelfart kommuner om store klumper af fedt, der var drevet ind på strandene. Der blev på begge sider af Lillebælt sendt patruljer ud, som i sorte sække samlede den afkølede palmeolie op. Det kostede weekendarbejde for kommunens ansatte. Arkivfoto: Mads Hansen

Ødelagte brandbiler og andet materiel udløste et krav på 2,9 millioner kroner fra TrekantBrand til Dan Gødning A/S. Selskabet har tilbudt at betale 1,8 millioner kroner, og det har TrekantBrand godkendt. Også Middelfart Kommune har takket ja til forlig på 200.000 kroner.

Annonce

Fredericia: Mandag aften godkendte Fredericia Byråd et forligstilbud fra Dan Gødning A/S på 450.000 kroner for skaderne på Strandvejen, cykelsti, midterrabat og oprydning efter palmeolie.

Tidligere har Middelfart Byråd accepteret et forlig på 200.000 kroner til dækning af oprydning, og nu har Trekantområdets Brandvæsen også godkendt et forlig på 1,8 millioner kroner for ødelagt materiel.

- Vi har godkendt tilbuddet, men det skal også siges, at vi har fået dækning fra vores forsikring på flere millioner kroner, oplyser beredskabsdirektør Jarl Vagn Hansen fra sin feriedestination.

I årsregnskabet for 2017 konstaterede TrekantBrand, at der var fremsendt erstatningskrav til firmaerne Dan Gødning og Nagro på 2,9 millioner kroner i forbindelse med storbranden på Fredericia Havn i februar 2016.

TrekantBrand fik ødelagt 11 køretøjer ved branden. Heraf renoverede man de seks, mens resten blev totalt skadet. Station Fredericia mistede 2 indsatslederkøretøjer, en varevogn, en tankvogn og en drone. Middelfart mistede en sprøjte.

Vi har besluttet at sige ja til forligstilbuddet, for udover de penge har vi fået dækket en del ved vores forsikring.

Beredskabsdirektør Jarl Vagn Hansen, TrekantBrand
I Argentina har man fået glæde af en af de tankvogne, som blev erklæret totalskadet efter storbranden på havnen i Fredericia. Tankvognen blev overtaget af forsikringsselskabet, som har videresolgt den til bedste bud på markedet. Foto: privat
Annonce

Forligkrav: Ja fra alle

De tre forligstilbud er givet under samme betingelser, hvor Dan Gødning A/S understreger, at de ikke mener sig erstatningspligtige, men at de tilbyder erstatningen per kulance. Det er desuden en betingelse, at alle tre myndigheder godkendte forligstilbuddene.

Forligstilbuddet blev fremsendt i januar, og Middelfart Kommune godkendte som de første tilbuddet.

Det var i niveau 200.000 kroner, som Middelfart Kommune havde stillet krav om i forbindelse med den oprydning, der blev sat i gang langs strandene, da der i dagene efter storbranden flød klumper af palmeolie i land.

- Vi godkendte tilbuddet og har bare ventet på, at Fredericia og TrekantBrand besluttede sig. Vores andel er den mindste, og det er fint at få sat punktum, siger borgmester i Middelfart Johannes Lundsfryd (S).

I Fredericias krav på 450.000 kroner indgik også udgifter til at få samlet palmeolie op. Det flød ind på strandene hen over weekenden efter branden, så der måtte sendes folk på arbejde både lørdag og søndag. Regningen til oprensningen udgør også 200.000 kroner set fra Fredericias side.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Endnu et villa-indbrud

Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce