Annonce
Fredericia

Kribler i butikkerne, men forvent ikke køtilbud: Handelen i Fredericia forsøger kontrolleret genåbning mandag

Vi skal genåbne, men uden køtilbud. Det skal foregå kontrolleret og sikkert. Sådan lyder beskeden fra Kop & Kande i Fredericia Midtpunkt og indehaver, Finn Engberg. Foto: Ludvig Dittmann
Forretninger klar. Du må igen gå ind ad døren og handle andet end dagligvarer. Dog med strikse regler.

Fredericia: - Vi er klar, men ikke med køtilbud.

Sådan lød meldingen søndag eftermiddag fra Kop & Kande i Fredericia Midtpunkt.

Kæden har godt nok fødselsdag i næste uge, og en endnu større gave er genåbningen af butikker mandag 1. marts. Men det ville være for usikkert og for dumt at sætte alt ned af den grund.

- Vi skal ikke have forretningen fuldstændig fyldt af handlende og kunder, der skal bytte julegaver, plus en lang kø udenfor, forklarer isenkræmmer og indehaver, Finn Engberg.

Nej, kontrolleret genåbning - men selvfølgelig gerne en givtig genåbning. Der har været fysisk lukket siden 1. juledag.

Annonce

Det må butikken

Kop & Kande må med lempelserne af coronarestriktionerne have 22 kunder inde ad gangen.

- Vi siger 20 for at være på den sikre side, fortæller Finn Engberg:

- I denne genåbning tæller personale ikke med, og da vores butik har et salgsareal på 220 kvadratmeter, er der med andre ord 10 m2 per kunde.

- Man skal jo ikke have 10 kvadratmeter omkring sig, men blot holde to meters afstand, som klistermærkerne på vores gulv viser, pointerer Finn Engberg dog.

Og så ellers spritte af og tage hensyn og bære mundbind eller visir.

Annonce

Borgmester med opfordring

- Menneskeligt har det været hårdt, at vi ikke har kunnet gøre det, vi er her for. Men økonomisk har hjælpepakkerne holdt os gående, oplyser Finn Engberg fra isenkræmmer- og gavebutikken i Fredericia Midtpunkt.


Vi skal ikke have forretningen fuldstændig fyldt af handlende og kunder, der skal bytte julegaver, plus en lang kø udenfor. Finn Engberg, Kop & Kande, Fredericia


Et lignende budskab om ro på - men også smil på og dankort frem - kommer fra Fredericias borgmester, Steen Wrist Ørts (S):

- Vi opfordrer ikke til folkefest, men til at tage det roligt og sprede sine indkøb og julegavebytninger over nogle dage.

Kop & Kande i Fredericia Midtpunkt gjorde søndag klar til genåbning mandag. Flagene skyldes dog kædens fødselsdag senere på ugen, fortæller indehaver og isenkræmmer, Finn Engberg. Foto: Ludvig Dittmann
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce