Annonce
112

Kriminalforsorgen: Vi skal undgå ukontrollerbare scener

- Kriminalforsorgen har fortsat ingen intentioner om at fremstå strengere end politiet i forhold til opgaven med arrestanttransporter, siger institutionschef Ian Gunthel fra Kriminalforsorgen. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Forsvarerne vidste på forhånd, at de ikke ville få meget tid sammen med deres klienter, siger transportbetjentenes chef i Kriminalforsorgen.
Annonce

Vejle/Viborg: Hvis Kriminalforsorgens transportbetjente fremstår strengere end politiet i forhold til at løse opgaven med at transportere arrestanter, skyldes det ikke et bevidst ønske fra Kriminalforsorgens side.

Det understreger institutionschef for transport og bevogtning i Kriminalforsorgen Ian Gunthel i et skriftligt svar til Vejle Amts Folkeblad.

- Det er Kriminalforsorgens opgave at sikre, at arrestanter og personale kommer sikkert til og fra eksempelvis retsmøder, forklarer han.

Ian Gunthel uddyber, at det blandt sker andet ved at forhindre overdragelse af ulovlige genstande fra tilhørere i retssalen ved fysisk kontakt med arrestanten; og ved at undgå ukontrollerbare scener, som kan skabe forvirring og øge risikoen for flugt.

- Personalet skal ligeledes sikre, at de foranstaltninger, arrestanten er pålagt, som for eksempel besøgs- og brevkontrol, overholdes i forbindelse med retsmødet. Vi bestræber os på at løse denne opgave på bedste vis i godt samarbejde med politiet, anklagemyndigheden, domstolene og forsvarerne.

Annonce

Af hensyn til sikkerheden

Institutionschef Ian Gunthel ønsker ikke at gå ind i detaljer om den konkrete sag fra Vestre Landsret i Viborg i onsdags, hvor forsvarerne til brødreparret Alexander og Jacob Gawad var meget utilfredse med transportbetjentenes opførsel.

- Jeg kan oplyse, at det var sikkerhedsmæssige årsager, som var baggrunden for, at der ikke var mulighed for en længere samtale med forsvareren, og forsvareren var på forhånd gjort bekendt med, at der ikke var mulighed herfor, oplyser Ian Gunthel og tilføjer:

- Vores samarbejdspartnere på området, herunder anklagemyndigheden og forsvarerne, er orienteret om Kriminalforsorgens sikkerhedsprocedurer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

Aktivister lænkede sig fast til maskiner ved Baltic Pipe-byggeplads: Politiet sigter dem for ulovlig indtrængen

Fredericia

Aktivister føres væk fra Gl. Ålbo - politi leder angiveligt efter flere

Annonce