Annonce
Byens Bedste

Kring løb med prisen for Byens Bedste Specialbutik: Det har styrket sammenholdet i butikken

Kring Chokolade løb sidste år med prisen som Byens Bedste Specialbutik. Det skete med skrig og skrål og muligvis også en hel del alkohol, men konditor Rikke Kring husker det som en fantastisk aften, selv om aftenen skulle slutte tidligt på grund af de på det tidspunkt gældende, corona-restriktioner. Foto: Mia Harm Madsen
Det har gjort en kæmpe forskel for Kring Chokolade, at man sidste år blev hædret som Byens Bedste Specialbutik. Mest af alt for sammenholdet blandt butikkens personale, der i samlet flok modtog statuetten under sidste års digitale live-sending.

Middelfart: Glæden strålede ud af billederne, der blev sendt live på avisens hjemmeside den oktoberaften sidste år. Da konditor Rikke Kring modtog prisen som Byens Bedste Specialbutik 2020, var det et skulderklap. Ikke kun til hende som konditor, men til hele holdet, der til daglig får Kring Chokolade til at fungere. Lige fra konditoreleven til pigerne i butikken.

- Det fortalte os, at det arbejde, vi udfører til daglig, det er godt. Og så godt, at læserne endda har stemt på os, siger konditoren, der her snart et år efter stadig husker, hvordan glædesrusen ramte hele chokolade-holdet, der sad i den forhenværende butik i Gimbels Gyde og håbede på, at avisens reportere ville komme forbi dem med en statuette.

- Vi sad og så det på livesendingen, og signalet blev ved med at forsvinde, så spændingen blev ekstra stor. Det var mørkt udenfor, da de skulle uddele prisen for den bedste specialbutik, og vi kunne ikke se på billederne, hvor de var henne. Vi kunne måske fornemme, at de var et sted i Middelfart, men det kunne også have været et andet sted i byen end her. Lige pludselig er der én af pigerne, der råber: "Dér er de!" Så begynder vi alle at skrige, og vi er helt oppe at køre, husker Rikke Kring, der heller ikke lægger skjul på, at hun på det tidspunkt, sammen med resten af holdet, havde fået en del alkohol indenbords.

Annonce
Sådan så det ud, da Rikke Kring og resten af chokolade-holdet tog imod prisen som Byens Bedste Specialbutik, der sidste år blev afviklet som en digital begivenhed i stedet for én stor fest. I år kan festen igen holdes som en samlet begivenhed på Park Hotel. Foto: Ludvig Dittmann

Styrket sammenhold

Nu står statuetten på disken lige ved indgangen i den nye chokoladebutik i Algade. Den skaber stadig opmærksomhed fra kunder, der spørger, hvad det er, der står der.

- Det er da fedt at kunne prale med, siger Rikke Kring og griner.

Men mest af alt har hæderen til Byens Bedstestyrket sammenholdet blandt personalet i butikken, fortæller konditoren.

- Alle føler ejerskab over butikken, og det har gjort, at vi er fælles som arbejdsplads, og det er det allerbedste. Statuetten løfter den fælles stemning i butikken. Og selv om vi ikke er nominerede i år, så har vi jo stadig vundet, og vi er stadig stolte, siger hun.

Annonce

Skal være gode hver dag

Konditoren er ikke blandt de nominerede i år, men derfor har hun stadig nogle efterrationaliseringer fra de sidste par år, som hun gerne vil dele med dem, der er.

- Vi skal jo alle være gode til det, vi gør, og ikke kun, når vi er med i en konkurrence som Byens Bedste. Vi skal gøre det hver dag. Men Byens Bedste gør, at vi strammer os ekstra an, så de nominerede skal være om sig og fortælle, hvad de er gode til, siger hun.

Dertil har hun et par ekstra strøtanker:

- Hvis der nu var endnu flere nominerede i alle kategorier, måske seks eller otte, så ville konkurrencen, der er i at være nomineret i Byens Bedste, gøre, at man kiggede mere rundt på, hvad der er godt i byen, forklarer hun og henviser til, at de fire, der er nomineret i en kategori, vil få ekstra opmærksomhed i den periode, afstemningen foregår.

Statuetten har fået den fornemme funktion i chokoladebutikken, at den skaber sammenhold blandt personalet og minder alle om, at det, de gør, gør en forskel for kunderne. Derfor betyder det meget at have vundet, synes Rikke Kring. Foto: Mia Harm Madsen

- Det giver en nysgerrighed, når man ser, hvem der er nominerede i hver kategori. Man vil se, hvad de laver, og især dem, man ikke kender. Det er da sjovt at få vækket sin interesse på, hvad der der ellers foregår, siger hun og peger ud på de omkringliggende butikker i Algade.

- Os her i Middelfart ved jo kun, hvad der sker her, men når vi ser, at der er nogen fra Gelsted, der er nomineret, tænker man: "Foregår der overhovedet noget i Gelsted?", siger hun og griner.

- Jamen, jeg vil da tage ud og spise i oplandet, og hvis der var endnu flere nominerede i hver kategori, ville det gøre, at jeg også fik øjnene op for dem og besøgte dem. Det er det, Byens Bedste kan gøre for mig, siger hun.

Med armene højt hævet tog Rikke Kring imod sin statuette i sin tidligere butik i Gimbels Gyde, da Byens Bedste rullede sidste år. Foto: Ludvig Dittmann
Annonce
Fredericia For abonnenter

Det bliver der råd til: Hyggelige plejehjem, cykelstier og ny børnehave

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 333 nye smittetilfælde - flere indlagte på sygehusene

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia HK

Live: Kan FHK nappe sæsonens fjerde ligasejr af fem mulige?

Alarm 112 For abonnenter

Jens Peter så cykelkammerater styrte i asfalten efter voldsomt uheld: - De troede, at de skulle dø

Navne

Leg i klasseværelset på maskinmesterskole bærer frugt: Hæder og en halv million kroner til lokal underviser

Fredericia

Borgmesterens svendestykke - Derfor er partierne glade for budgetaftalen

Forbrug

Tilbud onsdag aften: Du får ekstra 50 procent rabat på datovarer i supermarkeder

Byens Bedste

Lokal keramiker bag statuetten igen i år: - Hvis nogen har set mig i butikken i natkjole, er den god nok

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Fredericia For abonnenter

Ejer får grønt lys: Kystnær ejendom i Snoghøj kan blive til fire

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Fredericia For abonnenter

Den værste cykelsti trænger til ansigtsløft: Snart hopper håndtasken i cykelkurven ingen vegne

Fredericia For abonnenter

Livet hang i en tynd tråd som spæd - i dag stråler Regitze af livsmod

Livsstil

Kom til Fredericia for knap et år siden: Nu åbner Jan og Lars ny butik i et andet univers

Annonce