Annonce
Fredericia

Krisecenter oplevede ikke ryk-ind under corona som forventet: Der er fortsat ledige pladser

Der er god plads på Fredericia Krisecenter. Under coronakrisen forventede krisecentret et rykind af trængte kvinder, men det skete ikke. Arkivfoto: Mads Hansen
Fredericia Krisecenter holder dog vejret, for leder Bente Hedemann forventer, kvinderne vil begynde at henvende sig igen på et tidspunkt, og så kan der komme et større rykind, vurderer hun.
Annonce

Fredericia: Omkring 1. april, da coronavirus rasede og lukkede store dele af det danske samfund ned, var forventningen hos Fredericia Krisecenter, at det pres af mange voldsramte kvinder, man oplevede dengang hos en række af landets krisecentre, også ville nå til Fredericia.

Men det er udeblevet. Det fortæller leder af Fredericia Krisecenter Bente Hedemann.

- Vi har heldigvis ro på. Vi har pladser. De danske krisecentre har pladser. Men vi holder vejret, for vi tænker, der må komme noget på et tidspunkt, siger hun.

Bente Hedemann fortæller, det kan være svært at finde ud af, hvorfor der er så roligt, men tilskriver det, at under corona-krisen, hvor mange enten var sendt hjem for at arbejde, nogle  blev fyret eller har ferie, gør det svært for kvinderne at slippe hjemmefra.

- Vi ved, der er flere husspektakler, og der er nok nogle derude, som ikke har haft mod til at henvende sig. Vi har haft henvendelser, men der er ingen tvivl om, at nogle har været låst fast, forklarer hun.

Annonce

Holder vejret

Derfor afventer krisecentret da også situationen, for forventningen er, at der bliver brug for de ledige pladser på et tidspunkt.

- Vores erfaring er, at når der sker kriser i familien - det kan være ophør af job, eller forsørgelsesgrundlaget ændret - eller ved ferier og flere helligdage i træk, får mange det svært sammen. Der er nogle derude, som er pressede nu. Så lige nu holder vi vejret, siger Bente Hedemann.

Fredericia Krisecenter holder døgnåbent - også i sommerferien. Efter coronakrisen i foråret, hvor der blev taget en række sundhedshensyn for at forsøge at undgå at få den frygtede virus indendørs, er krisecentret nu tilbage på almindelig drift.

- Vi har været heldige. Vi har ikke haft det i krisecentret, hverken hos kvinderne, deres netværk, personalet eller de frivillige. Kvinderne har været gode til at passe på og håndtere restriktionerne, fortæller Bente Hedemann.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce