Annonce
Erhverv

Coronakrisen presser hotelkæde til at overveje byggeri af tårn på 15 etager

Comwell-kæden besluttede længe inden coronakrisen, at de vil udvide med et tårn på 120 værelser i Kolding, og arbejdet med lokalplanen kører videre. Til efteråret, når planen er klar, vil hotelkæden beslutte, om byggeriet skal gennemføres, oplyser den administrerende direktør, Peter Schelde. Arkivfoto: Søren Gylling
Arbejdet med lokalplanen, der skal bane vejen for en udvidelse med et tårn på 15 etager ved hotellet i Kolding, fortsætter, og til efteråret vil Comwell tage beslutningen om, hvorvidt det store projekt realiseres, lyder det fra den administrerende direktør.
Annonce

Kolding: Planen om at bygge et nyt tårn med 120 værelser ved Comwell i Kolding kører foreløbig videre, trods coronakrisen har ramt hotelbranchen hårdt. Først til efteråret, når lokalplanen ligger klar, tager koncernen den endelige beslutning, om byggeplanerne skal rulle videre.

- Lige nu koncentrerer vi os om i samarbejde med Kolding Kommune at få lokalplanen på plads, og vi forventer, at det falder på plads i slutningen af i år. Til den tid tager vi stilling til, hvordan situationen ser ud, siger Peter Schelde, der er administrerende direktør i hotelkæden.

I maj 2018 lød det fra kæden, at de vil udvide hotellet i Kolding med 120 værelser i et tårn på 15 etager. Det vil bringe antallet af værelser op på 300. Den planlagte udvidelse sker i samarbejde med PensionDanmark, der i slutningen af 2018 købte ejendommen på Skovbrynet i Kolding, hvor hotellet lejer sig ind.


Vi skal jo gøre det her, hvis det en god investering, og der er en fornuftig forretning. Det er det, som kommer til at afgøre det. Så heldigvis står vi et sted nu, hvor vi ikke har bygget.

Peter Schelde, administrerende direktør i Comwell-kæden


Men siden planerne blev præsenteret, har coronakrisen ramt branchen og Comwell-kæden, der lige nu har 80 procent af medarbejdere hjemsendt på lønkompensation, hvilket svarer til 600 af de ansatte, og der vil være røde tal for 2020. Men ifølge direktøren er der ingen grund til at sætte projektet på pause allerede nu.

- For det første ved vi ikke, hvordan fremtiden ser ud. For det andet skal vi have plangrundlaget på plads. Hvad må vi? Og det arbejde følger planerne. Når det er på plads, så sætter vi os ned for at finde ud af, hvad der skal ske, og det bliver i løbet af efteråret. Så håber vi, at vi er lidt klogere på, hvad der kommer til at ske, end vi er i dag, siger Peter Schelde.

Annonce

En god investering

Beslutningen om at udvide i Kolding vil i sidste ende blive truffet af PensionDanmark og Comwell i fællesskab.

- Vi skal jo gøre det her, hvis det en god investering, og der er en fornuftig forretning. Det er det, som kommer til at afgøre det. Så heldigvis står vi et sted nu, hvor vi ikke har bygget. Men lige nu følger vi processen med lokalplanen med Kolding Kommune, og vi får belyst alle aspekter, og med lokalplanen i hånden kan vi planlægge den næste fase, siger Peter Schelde.

Lige nu holder kæden fem hoteller åbne, blandt andet hotellet i Kolding, og mandag åbner kædens nyeste hotel Copenhagen Portside med næsten 500 værelser.

Hvis Comwell holder fast i udvidelsesplanerne med et tårn i 15 etager, vil Comwell Kolding have 300 værelser til rådighed mod 180 i dag. Arkivfoto: Søren Gylling

- Det er jo ikke verdens bedste timing at åbne et hotel lige nu. Det har jeg også tidligere udtalt mig omkring. Men det er et projekt, der er sat i søen for fire år siden, og der var jo ingen, der kunne forudsige, hvad fremtiden ville bringe. Man skal se sådan et stort projekt over en længere periode, siger Peter Schelde.

Kæden med 18 hoteller er ejet af Birthe Christiansen, og døtrene Camilla og Carina Avlberg Christiansen, der også står bag bilkoncernen Nic. Christiansen, som har base i Kolding.

Om Comwell Hotel

Comwell Hotels blev grundlagt tilbage i 1969 under navnet Scanticon.

Det første hotel åbnede i Skåde Bakker i Aarhus, hvor hotellet, som det første herhjemme, introducerede danskerne til mødepakkekonceptet.

I 2001 ændrede koncernen navn til Comwell. I dag består kæde af 18 hoteller.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Fredericia For abonnenter

Tanya fjernunderviser og har fem børn hjemme fra skole: - Der er en anden slags nærhed

Annonce