Annonce
Erhverv

Kriseramte iværksættere i Kolding får adgang til rente- og gebyrfrit lån

StartupBoost, der for to år siden blev sat i verden for at hjælpe lokale iværksættere med lån og legater, tilbyder nu at udlåne penge uden renter og gebyrer til kriseramte iværksættere, fortæller direktør Morten Bjørn Hansen, der er indsat som direktør i selskabet, der er stiftet af Foreningen Business Kolding. Arkivfoto: Søren Gyllling
StartupBoost, der for to år siden blev sat i verden for at hjælpe lokale iværksætter med lån og legater, tilbyder nu at udlåne pengene uden renter og gebyrer til kriseramte iværksættere. Samlet afsætter iværksætterselskabet én million kroner til formålet.

Kolding: Mens staten skyder milliarder af kroner ind i økonomien, så er der også en håndsrækning på vej til mindre iværksætterfirmaer i Kolding, hvor kassen er ved at være tom.

Det er iværksætterselskabet StartupBoost, som Foreningen Business Kolding og en række erhvervsfolk står bag, der har besluttet, at de vil yde rente- og gebyrfrit lån til iværksættere, der er kommet i klemme i corona-krisen. Samlet set bliver der afsat en million kroner og kriseramte iværksættere kan låne op til 100.000 kroner.

- Vi tænker, at der kan være iværksætterselskaber, der har en sund og god økonomi, der er havnet i en svær situation på grund af den her krise. Dem vil vi gerne hjælpe, hvis de har brug for det, og de kan nu låne op til 100.000 kroner rente- og gebyrfrit i op til et halvt år. Så hvis de tilbagebetaler inden for et halvt år, er der ikke renter eller gebyrer, siger Morten Bjørn Hansen, der er administrerende direktør i Business Kolding og indsat som direktør i selskabet.

StartupBoost så dagens lys for to år siden, hvor Foreningen Business Kolding skød to millioner kroner ind i selskabet, og derudover kom ni erhvervsfolk med yderligere to millioner kroner. Pengene skulle lånes ud med renter, og der skulle uddeles legater. Siden er flere lokale erhvervsfolk kommet med, og konceptet er rettet til, så de lokale erhvervsfolk også kan købe sig ind i de lokale iværksætterselskaber.

Annonce
- Lige nu er der akut krise. Det her er tiltænkt de selskaber, der har en god og sund forretningsplan og står på kanten af, at nu skulle de ud over stepperne og tjene penge.

Morten Bjørn Hansen, direktør StartupBoost

Ekstraordinær situation

Iværksætterselskaber, der vil låne penge hos StartupBoost, skal i første omgang svare på nogle simple spørgsmål for at komme i betragtning. Virksomheden skal ligge i Kolding Kommune, have mindst to ansatte og skal være yngre end fem år, og samtidig skal man naturligvis være ramt af corona-krisen.

Virksomheden skal samtidig indsende seneste regnskab, der bliver gennemgået af en revisor. Opfylder iværksætterselskabet kriterierne, vil ansøgningen blive besvaret inden for tre dage.

- Lige nu er der akut krise. Det her er tiltænkt de selskaber, der har en god og sund forretningsplan og stod på kanten af, at nu skulle de ud over stepperne og tjene penge. Nu står de måske med kæmpe problemer, som ingen havde forestillet sig. Det er der, vi tænker, at de kunne måske bruge lidt likviditetshjælp, og det, synes vi egentlig, passer meget godt med formålet med StartupBoost, siger Morten Bjørn Hansen og fortsætter:

- Situationen helt ekstraordinær, og kan vi hjælpe nogle gode, sunde iværksætterselskaber igennem det her, så lever StartupBoost op til sit formål.

Kort om Schou

Schou er Nordens største non-food leverandør med alt inden for bolig, isenkram, have, cykler, auto, værktøj og maskiner. Kunderne er store nordiske og europæiske detailkæder. Schou har salgskontorer i Norge, Sverige, Finland og Tyskland og kontor i Kina.

Herudover har Schou i alt 75.000 kvadratmeter lager i Norge, Sverige og Danmark samt Nordens største showroom beliggende sammen med hovedkontoret i Kolding, hvor der 150 ansatte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Byråd vil skubbe millioner ud til anlæg - 100 nye job i 2020 og de første kort efter påske

Danmark

Liveblog: 161 er nu døde med coronavirus i Danmark

Annonce