Annonce
Fredericia

Kristent forlag har 150 års jubilæum

Forlaget Lohse, som har til huse i Fredericia, så dagens lys for 150 år siden. Forlaget beskæftiger otte ansatte.

Annonce

Fredericia: 1. oktober 1868 regnes som den dag, Forlagsgruppen Lohse blev oprettet. Det er nu 150 år siden. I 1930'erne var O. Lohses Forlag, som det hed dengang, Danmarks næststørste forlag. Det er det ikke længere, men forlaget, der senere bare blev kaldt Lohse eller Lohses Forlag, placerer sig med ca. 35 nyudgivelser om året stadig pænt i gruppen af mellemstore forlag i Danmark.

Lohses redaktion, markedsføring og egen ekspedition og lager ligger i Indre Missions Hus på Korskærvej 25 i Fredericia. Der er ansat otte medarbejdere.

En af de senere års markante udgivelser er "Kærlighedens 5 sprog" af Gary Chapman. Bogen, der anbefales af mange parterapeuter, er, siden forlaget udgav den første gang i 1999, solgt i over 35.000 eksemplarer. Men bogudgivelserne spænder vidt. Fra billedbøger for børn til teologisk faglitteratur, og derimellem bl.a. romaner, andagtsbøger og bøger om aktuelle etiske emner og livet som kristen.

Forlagsgruppen Lohse har i alle årene ønsket at dele den kristne tro med mennesker ud fra det samme trosgrundlag som folkekirken, dvs. Bibelen og den evangelisk-lutherske bekendelse. Målgruppen er både dem, der har levet som kristne i mange år, og dem, som kun kender lidt til kristendommen.

Annonce

Indre Mission

De seneste 12 år er der sket en stor udvikling af forlaget, idet flere mindre forlag er lagt ind under det, der siden 2006 kaldes Forlagsgruppen Lohse. Ud over Indre Mission, som ejer forlaget, er Forlagsgruppen forlag for fire kirkelige foreninger og uddannelsesinstitutioner.

- Dermed har Forlagsgruppen en bred berøring med det aktive kirkeliv i Danmark og med en stor trofast kundekreds, som er med til at ruste forlaget til fremtidens udfordringer for bogbranchen, oplyser forlagschef Holger Skovenborg i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce