Annonce
Fredericia

Kristof fra Østrig har lejet tidligere slagterforretning: Nu åbner Delikat

52-årige Kristof König åbner i midten af december en delikatesseforretning i den gamle slagerbutik i Nørrebrogade. Navnet bliver Delikat, og forretningen skal også fungere som cateringfirma med eksempelvis frokostordninger til firmaer. Foto: Peter Leth-Larsen

52-årige Kristof König er manden bag delikatesseforretningen Delikat, der åbner i Slagter Gregersens tidligere lokaler.

Fredericia: Om få dage får lokalerne, hvor Slagter Gregersen senest havde slagterforretning, nyt liv.

Østrigskfødte Kristof König, der bor i Fredericia, har lejet sig ind på Nørrebrogade, hvor han åbner delikatesseforretningen Delikat.

Her bliver de tomme butiksdiske fyldt med alt fra sandwich og smørrebrød til wienerschnitzel og østrigsk inspireret kartoffelsalat, som bliver forretningens specialitet.

Forretningen får navnet Delikat, og udover mad, der kan købes på Nørrebrogade, kan man også bestille maden som catering til eksempelvis frokostordninger.

- Jeg vil gerne bringe mad ud til firmaer - enten hver dag, én gang om ugen eller til julefrokoster og lignende, siger Kristof König.

Østrigske Kristof König åbner i midten af december en delikatesseforretning i den gamle slagerbutik i Nørrebrogade. Delikat, som butikken skal hedde, skal også fungere som cateringfirma. Foto: Peter Leth-Larsen

Har drevet kro og pizzeria i Østrig

Det er allerede nu muligt at købe mad ud af huset, mens Kristof König forventer, at selve forretningen åbner omkring 15. december.

- Vi har et problem med en kloak i et af baglokalerne, og det vil vi have styr på, inden vi åbner med varer i disken, siger han.

52-årige Kristof König har boet i Danmark i 20 år, hvor han indtil nu har haft et bilværksted. Inden da har han drevet både kro og pizzeria i Østrig. I starten kommer han selv til at stå for Delikat, men på sigt håber han at kunne ansætte en eller flere medarbejdere.

Forretningen kommer i hverdagene til at have åben mellem klokken 9 og 18. På lørdage bliver åbningstiden 9 til 14, mens der vil være lukket om søndagen.

Opdateret: I en tidligere version af artiklen stod der i overskriften, at Kristof König havde købt forretningen. Det er ikke tilfældet.

Østrigske Kristof König åbner i midten af december en delikatesseforretning i den gamle slagerbutik i Nørrebrogade. Delikat, som butikken skal hedde, skal også fungere som cateringfirma. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Hvis det er naturen, man kerer sig om, hvordan kan man så lade en tom pengekasse have ansvaret for naturen?

Læserbrev: Ingen har sagt, at skovejerne i Trelde Skov ikke har passet på deres skov og natur; skoven er endda blevet kanoniseret. Ved en fredning påhviler det Fredericia Kommune at være plejemyndighed og tilsynsførende. Det er muligt, at skovejerne efter en fredning efter det forslag, der er sendt til Fredningsnævnet, stadig har lov at færdes med en sav i dele af skoven, men dér skal de største træer være urørte, have lov at brede sig, skygge, være urørte efter fald, og på sigt vil det dominere skoven. Med det for skovbrug værste scenarie vil det tage incitamentet for at drive skoven med 100 pct. indleven og interesse. Der er ingen til at betale for den tid, man bruger på at pleje en uproduktiv skov. Danmarks Naturfredningsforening stiller heller ikke med frivillige til at passe alt det, de så gerne vil passe på. Hvis det er naturen, man kerer sig om, hvordan kan man så lade en tom pengekasse have ansvaret for naturen? Når Fredericia Kommune ikke har råd til at skifte rørene i et springvand, var det så ikke bedre at lade skoven blive passet som hidtil. Det, kan man være lidt mere sikker på, virker. Der er andre end Danmarks Naturfredningsforening, der kan passe på natur!

112 For abonnenter

Lå på sofaen da det bankede hårdt på døren: Beboer advarede Anne om brand i nabolejlighed

Erhverv

Virksomheder og studerende mødte Google i Fredericia: Danske Medier er kritiske over for Googles bustur

Annonce