Annonce
Debat

Kritik af teaterbestyrelse: Hvorfor valgte I Bjørg fra?

Fredericia Musicalteaters bestyrelse præsenterede i mandags den kommende teaterdirektør Ferry Hogeboom og administrationsdirektør Ole Justesen. Fravalget af den konstituerede teaterchef Bjørg Gamst bliver kritiseret af et læserbrevsskribent. Foto: Søren Gylling

Kære Fredericia Musicalteater.

Prinsesse Isabella spurgte sin mor for rullende kameraer: ”Er du helt væk?” I dag spørger jeg bestyrelsen og byrådet i Fredericia om det samme??

Da konkursen kom, var der en flok ildsjæle med Bjørg Gamst i spidsen, som nægtede at lade kulturen dø. De blev byens stemme midt i konkurs, corona og stilstand. Ingen har kæmpet for det teater som Bjørg. Hun den eneste rigtige til den kreative del af ledelsen på det teater. Hun blev heldigvis sat ved bordenden, da fugl Føniks skulle rejse sig af asken. En opgave hun har løst med bravur.

Annonce

Bjørg er jo billedet på det, Fredericia Teater kunne i samspil med akademiet. Det var den smukke historie om det lille sted, hvor de ansatte udgjorde en hel lille familie. Kunstnere af akademiets og teatrets egen avl. Det lille sted, som kunne løfte selv de største produktioner, fordi de gik de ekstra skridt, der skulle til for hinanden og for stedet.

Hvad tænkte I på? I havde en dygtig og engageret kronprinsesse i Bjørg som konstitueret chef. Hun var den naturlige aftager og stadig fra samme ”familie”. Hun har selv stået på scenen. Hun ved, hvad der skal til, og hvad publikum vil have. Det var hendes løfter og erfaring, som fik Christiansborg ville lege med. Nu dræber i narrativet om det lykkelige sted med masser af sjæl.


Det, der gjorde, at I nåede det tårnhøje niveau, var ildsjæle. Folk, der turde, ville og gjorde. Bevares, økonomien blødte til sidst, men det var sjælen, der bar værket. Og med Bjørg ude af direktørstolen vender I endegyldigt ryggen til alt det gode og bliver nu bare endnu et teater bygget i sten, tegl og træ.


For I valgte hende fra, da det gjaldt og tog en helt anden vej. Endda helt til Holland?? Hvordan kunne det blive det åbenlyse valg for jer. Hvad er det for et signal, I sender til resten af familien og de nye kunstnere, som er på vej?

Jeg kunne godt tænke mig at granske, om ikke nogen i den bestyrelse kendte den nye ledelse privat i forvejen? Det her lugter da langt væk af nepotisme. I skulle have ansat en talknuser til, sammen med Bjørg, at styre det nye teater sikkert videre. Så havde I satset på dem, som allerede har bevist, at de kan og vil.

Skal Fredericia Musicalteater nu kun være en mindre kopi af Tivoli og benhårdt satse på musicalversioner af alle de film, vi alle elskede i 80'erne. Hvorfor så ikke bare gå i Tivoli? Eller sætte sig på et fly til London og se de produktioner, som I så kan sætte op 2-3 år senere?

Det, der gjorde, at I nåede det tårnhøje niveau, var ildsjæle. Folk, der turde, ville og gjorde. Bevares, økonomien blødte til sidst, men det var sjælen, der bar værket. Og med Bjørg ude af direktørstolen vender I endegyldigt ryggen til alt det gode og bliver nu bare endnu et teater bygget i sten, tegl og træ. Men fundamentet, det er bygget af hjerteblod, mod og engagement af ildsjæle. Det burde I bygge videre på.

Som kunde er jeg jo nødt til virkelig at gå i tænkeboks nu og se indad. Og jeg håber, at mange andre også vil gøre det. Jeg har INGEN lyst til at kaste min penge i en forretning blottet for loyalitet over for sine ildsjæle og kun har ligegyldige forestillinger som f.eks. ”Rent” på det fremtidige tegnebræt. Fredericia Teater bør gå forrest og ikke bare stille sig op i køen til alle de forestillinger, som de andre jo alligevel spiller. I skal turde, drømme og udvikle. Det var derfor, Disney valgte jer til Aladdin. Kom nu til jer selv igen, kære bestyrelse og byråd. Hold fast i sjælen og hold fast i Bjørg. Det skylder I os!

Annonce
FC Fredericia For abonnenter

Kampen minut for minut: FC Fredericia er videre i pokalturneringen

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: Nu er 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Hele familien gik ned med corona – fem-årige Nellie blev ramt af sjælden efterve

Fredericia HK For abonnenter

Farvel til FHK's cheftræner - derfor er Jesper Houmark nødt til at stoppe

FC Fredericia

Videoanalyse: Ung midtbanespiller scorede to gange og sendte FC Fredericia videre i pokalturneringen

Fredericia

Havmiljø-ekspert sår ny tvivl om Marina City: Beregninger om klapning ved Trelde Næs er ikke gode nok

Alarm 112

Voldsomt færdselsuheld i Fredericia: Mindst to tilskadekomne

Debat For abonnenter

Dagbladet mener: Udlændingepolitikken er stadig skør

Debat

Kandidat om regionens botilbud: Vi skal have flere fastansatte med relevant faglig uddannelse

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Fredericia For abonnenter

Boligpriser styrtdykker: Glemt losseplads kan koste uheldig husejer 600.000 kroner

Danmark

Nu bliver køreprøven dyrere: Fremtidens nye bilister skal betale for mere politiarbejde - og det undrer kørelæreres forening

Fredericia HK

Tidligere landstræner og OL-vinder bliver ny træner for FHK

Fredericia For abonnenter

Flyttede fra 11. sal på Amager til Fredericias ældste bolig: Nordstjernens nye beboere sætter stor ære i historien

Fredericia

Nyt liv blomstrer op i det gamle løveapotek: Tina mangler blot at få styr på navnet til sin nye butik

Annonce