Annonce
Erhverv

Kro bringer mad ud af huset for at komme gennem krisen: Vi er nødt til at gøre noget

Kathrine og Emil Rask Bahr, der for halvandet år siden købte Sdr. Bjert Kro, prøver at holde gang i butikken på trods af coronavirussen. Mandag lukker kroen og i stedet begynder kroen at levere mad ud af huset. Foto: Mette Mørk
Hver gang telefonen ringede torsdag, var det en aflysning med henvisning til corona-krisen. Ægteparret bag Sdr. Bjert Kro har derfor besluttet, at de vil levere mad ud af huset de næste 14 dage.
Annonce

Sdr. Bjert: Noget skal der ske. Bookinger forsvandt, og kunderne blev væk fra Sdr. Bjert Kro. I stedet for at sende deres ene fuldtidsansatte hjem uden løn, så lukker ejerne Kathrine og Emil Rask Bahr kroen fra mandag for i stedet at levere mad ud af huset.

- Vi har regninger lige som alle andre, og vi har før talt om, at vi vil prøve med mad ud af huset, og det blev så nu, siger Kathrine Rask Bahr.

Det er kun halvandet år siden, at hun sammen med sin mand Emil Rask Bahr købte Sdr. Bjert Kro, og derfor rammer coronavirusset også relativt hårdt.

- Vi er jo en ret ny virksomhed, og i restaurationsbranchen er kapitalen jo ikke ret stor, og det gælder også for os. Så vi er rigtig hårdt ramt. Alt det som var booket, det er blevet aflyst. Det kan vi ikke holde til, så derfor er vi nødt til at gøre noget, så vi kan komme ud på den anden side, siger Kathrine Rask Bahr, der er uddannet kok, og sammen med sin mand, der også er kok, har lagt en menuplan for de næste 14 dage.

- Vi har heldigvis oplevet en meget stor opbakning til det nye initiativ allerede. Det er rigtig dejligt at opleve, siger Kathrine Rask Bahr, der beskriver maden som hverdagsretter med deres eget touch. Det er blandt andet brændende kærlighed med peberbacon og saltede og syltede rødbeder.

Alt det som var booket, det er blevet aflyst. Det kan vi ikke holde til, så derfor er vi nødt til at gøre noget, så vi kan komme ud på den anden side.

Kathrine Rask Bahr, medejer af Sdr. Bjert Kro.

Annonce

Føler sig magtesløs

Lige nu har kroen en fuldtidsansat i køkkenet, og han er allerede sat ned i timer efter coronavirusset ramte hele Danmark, og håbet er nu, at initiativet med mad ud af huset kan hjælpe med skabe en omsætning, så ægteparret ikke er tvunget til at sende ham hjem uden løn. Fredag blev der indgået en aftale mellem Dansk Erhverv og 3F om, at restaurationsbranchen kan sende folk hjem uden løn frem til den 29. marts.

- Det skal vi gerne undgå, men jeg har virkelig haft ondt i maven over hele situationen, siger Kathrine Rask Bahr.

- Du står med en følelse af, at du ikke kan styre tingene selv. Vi er i en branche, hvor vi skal give folk en god oplevelse. Det kan vi ikke lige nu, fordi folk er bange. Det er vi også selv. Samtidig er du irriteret over hele situationen. På en eller anden måde er vi helt magtesløse og samtidig ved vi godt, at vi hæfter for det hele. Og med to børn så tænker vi også på dem. Det er meget specielt. Vi håber, at vi kommer ud på den anden side som nogle af dem, der klarede det, siger Kathrine Rask Bahr.

Dermed siger du også, at det regner du ikke med, at alle i branchen gør?

- Det er helt sikkert, siger Kathrine Rask Bahr.

Kathrine Rask Bahr, der driver Sdr. Bjert Kro sammen med sin mand, har taget døtrene Gro og Karla med rundt i byen med flyers, der fortæller om Sdr. Bjert Kros nyeste tiltag med mad ud af huset. Foto: Mette Mørk
Fra mandag lukker Sdr. Bjert Kro, men inden man besluttede at lukke helt ned havde Emil Rask Bahr sørget for, at der var længere mellem bordene, hvis man vil ind og spise på kroen. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Virus lagde 5. juli ned: Men der var alligevel sygebesøg rundt om

Annonce