Annonce
Erhverv

Krydstogt: Alle anløb aflyst til og med maj - meget begrænset krydstogtsæson i 2020

AIDAmar lagde til i erhvervshavnen i Fredericia torsdag 2. april. Tre dage senere lagde søsterskibet AIDAdiva til i Skagen på et lignende ophold. Foto: Klaus Madsen
Aflysningerne får indflydelse på havneselskabets indtjening på krydstogt. ADP forventer flere aflysninger.
Annonce

Fredericia: De senere år er krydstogtanløbene i byen blevet mødt med musik, kanonsalut og ofte vinkende fredericianere. Men i denne tid, hvor coronakrisen raser, grænserne er lukkede, og turismen er gået helt i stå, bliver der heller ingen krydstogtanløb i Fredericia lige foreløbig.

Anløbene 28. marts og 3. april af henholdsvis Viking Star og Astoria blev aflyst, og det samme gælder de kommende fire anløb.

- Vi har aflyst alle anløb til og med maj måned, fortæller administrerende direktør i havneselskabet ADP A/S Rune D. Rasmussen og fortsætter:

- Jeg forventer helt klart flere aflysninger. Vi forventer, sæsonen er slut, før den er kommet i gang, siger han.

Der var ellers lagt op til 19 krydstogtanløb i 2020, hvor det første skulle ankomme 28. marts, og det sidste, Seabourn Ovation, ville lægge til 1. september.

Krydstogtsæsonen 2020 kommer til at være meget begrænset. Hvor meget af sæsonen, der er tilbage, når vi er igennem, vil vise sig.

Rune D. Rasmussen, adm. direktør ADP

Annonce

Meget begrænset sæson

Det betyder dermed også, at de mange aflysninger får indflydelse på ADPs indtjening.

- Når skibene ikke kommer, er forretningen der heller ikke, konstaterer han.

I 2019 var der 20 ankomster i Fredericia, mens sæsonen for 2021 endnu ikke er færdigplanlagt.

- Krydstogtsæsonen 2020 kommer til at være meget begrænset. Hvor meget af sæsonen, der er tilbage, når vi er igennem, vil vise sig, siger Rune D. Rasmussen.

Annonce

Også skib i Skagen

Over hele verden ligger krydstogtskibene stille.

I Fredericia ligger AIDAmar i øjeblikket til kaj i erhvervshavnen - uden passagerer - men med 479 besætningsmedlemmer inklusiv kaptajn ombord. Skibet venter på at komme ud at sejle igen. Det kan dog have lange udsigter, så længe mange europæiske lande har lukket landegrænserne. Skibet skal ligge i venteposition i Fredericia i fire uger - altså til udgangen af april.

Et søsterskib - AIDAdiva - lagde til kaj i Skagen Havn søndag 5. april og havde ligesom AIDAmar brug for et sted at opholde sig til udgangen af april. Ligesom i Fredericia får mandskabet i Skagen stillet wifi-faciliteter stillet til rådighed, så de kan være i kontakt med deres familier.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce