Annonce
Fredericia

Krydstogt i byen: Tætpakket Gurli Gris-show og imponerede englændere

Det er så livligt i Fredericia, lød det fra engelsk ægtepar ved årets første krydstogtbesøg. På Rådhuspladsen var der også tætpakket med små fans af tegneserie-figuren Gurli Gris.

Annonce

Fredericia: Små fans af Gurli Gris var torsdag overalt på Rådhuspladsen. På fliserne foran den store scene og på fædre og mødres skuldre.

- Hvem er det, I venter på? lød det fra scenen.

- GURLI GRIIIIS, råbte børnene, der var SÅ klar til at møde tegneseriefigur, som blandt kan ses på DR's børnekanaler.

Showet på Rådhuspladsen var det helt store trækplaster for familier med små børn om formiddagen på Kristi Himmelfartsdag, hvor der var åbent i butikkerne i anledning af besøget fra årets første krydstogtskib.

Jeg elsker, at man bare kommer lige ind i byen og møder de lokale, som er af sted med deres børn, eller går en tur med hunden.

Krydstogtgæst Julia Harvey
Gurli Gris-showet på Rådhuspladsen tiltrak masser af mennesker. Foto: Klaus Madsen
Gurli Gris var et stort trækplaster for de yngste. Der var fyldt på Rådhuspladsen. Foto: Klaus Madsen
Annonce

Alle er venlige

MS Braemer kom til Fredericia fra morgenstunden med knap 1000 gæster ombord. Nogle af gæsterne tog på udflugt til andre byer i området og andre blev. Som det engelske ægtepar Julia og Allan Harvey fra byen St. Anne's i Nordengland.

- Vi vil gerne ud at gå, når vi kommer i land, for vi har ikke lyst til at køre i bus. Vi vil hellere rundt og udforske stederne selv, sagde Julia Harvey.

Både Julia og Allan har haft job som lærer, men er nu gået på pension. Nu nyder de at rejse, og det sker ofte på krydstogter.

- Vi vil gerne lære Danmark at kende. Vi kender København, men vil gerne se de mindre byer. I går var vi i Aabenraa, som var dejlig og hyggelig. Fredericia er også dejlig, men større og meget livlig med alle de mennesker, sagde Allan Harvey, som var imponeret over fredericianerne.

- Alle er så venlige, og alle taler så godt engelsk, sagde han.

Fredericia Dagblad mødte dem i Gothersgade, hvor de var ved at studere et kort. Missionen var at finde Den Tapre Landsoldat, som lå inden for gå-afstand. Netop det var en fordel ved Fredericia i forhold til mange andre krydstogtbyer.

- Vi har tidligere været ved havne, hvor man kommer ind og er afskærmet. Jeg elsker, at man bare kommer lige ind i byen og møder de lokale, som er af sted med deres børn, eller går en tur med hunden, sagde Julia Harvey.

Butikkerne havde tilladelse til at holde åbent fra klokken 10 til 13, men der er aktiviteter helt til slutningen af eftermiddagen rundt omkring i byen.

Gurli Gris og hendes lillebror Gustav leverede først et show på scenen. Derefter kunne man stille sig i kø til en krammer. Foto: Klaus Madsen
Efter Gurli Gris-showet kunne man få en krammer. Der var kø helt ned til gågaden. Her har femårige Smilla fra Strib været forbi de kendte figurer og bliver fotograferet af sin far, Johnny Maasbull. Foto: Klaus Madsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Aftrådt formand kritiserer Fredericia HK's ledelse: De vil ikke gøre det, man skal

Fredericia

Ni nye smittede i Fredericia: Men desværre rekord i DK

Fredericia HK For abonnenter

FHK-formand: Jeg kan ikke genkende billedet af, at vi skulle være imod samarbejde

Annonce