Annonce
Fredericia

Krydstogtgæster besøgte "lukket" vandtårn: En pragtfuld udsigt

Cathrine og Roy Polwarth fra Newcastle havde fået et rigtig godt førstehåndsindtryk af Fredericia og var også imponerede af udsigten fra Det Hvide Vandtårn. Foto: Nikolaj Primdahl

Det Hvide Vandtårn holdt midlertidigt åbent under lørdagens krydstogtbesøg, og flere af skibets gæster tog de 81 trin til toppen som noget af det første.

Annonce

Fredericia: Egentlig er Det Hvide Vandtårn i Fredericia lukket for tiden og har været det siden maj på grund af arbejdet med at brandsikre tårnet fra 1908.

Men i anledning af lørdagens besøg af krydstogtskibet Thomson Celebration var der lørdag alligevel adgang til toppen af det 16 meter høje tårn på volden og en 360 graders udsigt over byen.

På forhånd havde nogle af krydstogtgæsterne fået informationer om tårnet, og det havde fået en del af dem til at besøge Det Hvide Vandtårn først på formiddagen. Blandt dem var Mary og Adrian Purcell fra England.

- Her er dejligt. Vi er først lige kommet af skibet, så vi har ikke været så meget rundt. Men det, som vi har set, har været godt, siger Adrian Purcell, som faktisk havde valgt netop dette krydstogt for at besøge nogle danske byer som København, på Bornholm og altså Fredericia. Deres dag i Fredericia skulle bruges på sightseeing og shopping i butikkerne.

Her er virkelig skønt, og der er meget historie, hvilket er rigtig godt. Der er meget, som man kan gå og kigge på. Og så er det virkelig en dejlig udsigt heroppe. Den er pragtfuld.

Cathrine Polwarth.
Adrian og Mary Purcell tog op i vandtårnet som noget af det første på land, og deres plan for timerne i Fredericia var mere sightseeing og en smule shopping. Foto: Nikolaj Primdahl
Annonce

Dejligt, rent og pænt

Interessen for at komme op i tårnet gjorde, at der indimellem opstod nogle små køer undervejs på de 81 trin, når gangene blev lidt for smalle til at passere hinanden.

To andre besøgende i vandtårnet var Roy og Cathrine Polwarth, der også var fra England og har været sammen i 50 år.

- Mit førstehåndsindtryk af byen er strålende. Her er dejligt, rent og pænt, og folk er venlige. Vi nød virkelig bandet her til morgen. Det var anderledes, siger Roy Polwarth med henvisning til 6. Juli Garden, der traditionelt spiller på kajen i forbindelse med krydstogtbesøgene.

- Her er virkelig skønt, og der er meget historie, hvilket er rigtig godt. Der er meget, som man kan gå rundt og kigge på. Og så er det virkelig en dejlig udsigt heroppe. Den er pragtfuld, siger Cathrine Polwarth.

Det Hvide Vandtårn holder midlertidigt åbent en sidste gang, når årets sidste krydstogtskib MS Prinsendam kommer forbi Fredericia søndag den 17. september med 2850 gæster.

Det Hvide Vandtårn havde midlertidigt åbent, så krydstogtgæsterne kunne komme op og få udsigten over Fredericia. Foto: Nikolaj Primdahl
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Ruth og Vagn har holdt sammen i 70 år

Fredericia

Her er dagens corona-smittetal fra Fredericia: Flere nye smittede end de seneste dage

Annonce