Annonce
Livsstil

Kun 50 eksemplarer: Sylvester hovedværk bliver til vævet vægtæppe

Fra væven. Leif Sylvester-vægtæppet bliver til på en væv i Paris. Det er Poulin Design, der står bag produktionen af 50 vægtæpper lavet over maleriet "Glade Idioter", som er en del af Leif Sylvesters 80 års-udstilling. Foto: Poulin Design
50 nummererede og signerede gobeliner af Leif Sylvesters nye værk ”Glade idioter” bliver solgt i forbindelse med kunstnerens 80-års fødselsdag. Over halvdelen er allerede forudbestilt og betalt.
Annonce

Tråde af garn specielt indfarvet i Leif Sylvesters palette er vævet ind i hinanden på et af de bedste væverier i verden: Jules Pansu i Paris. ”Glade idioter” hedder maleriet, som af franske vævere er omsat til en kunstgobelin, der bliver solgt i et begrænset og signeret oplag på 50.

Bag idéen og produktionen er Poulin Design. En dansk virksomhed, der primært sælger kunstpuder med motiver af Picasso, Miro, Magritte og Leif Sylvester. Ejeren af virksomheden, Jørn Poulin, besluttede sig for et par år siden for at fejre Leif Sylvesters 80-års fødselsdag med at få lavet en gobelin med et af kunstnerens malerier. I 2018 gik arbejdet i gang.

- Leif havde nogle bud på, hvilke malerier det kunne være. Det skulle være et af hovedværkerne fra 80-års-udstillingen ”Tilfældighedernes spil”. Da væveriets designere vendte tilbage med deres bud på, hvad de kunne forvandle til et vævet værk, var Leifs yndling blandt dem. Det var ”Glade idioter”. Og så gik arbejdet ellers i gang med at indfarve garn og lave de første prøver. Det var i sommeren 2018. Siden har der været sendt mange prøver frem og tilbage, inden Leif var helt tilfredse. I starten af marts i år fik vi de færdige gobeliner, fortæller Jørn Poulin.

Han og Leif Sylvester besluttede sig for, at der skulle laves 50 gobeliner. Hver eneste blev nummeret, signeret og kommer med et certifikat og digt af kunstneren.

- Vi var meget i tvivl om, hvor mange vi skulle lave. For der er ikke tradition for gobeliner i Danmark og mange af vores forhandlere har aldrig solgt en eneste. Men vi landede på 50. Vi kunne have solgt mange flere. Allerede nu er 32 af dem bestilt og forudbetalt af kunderne hos vores forhandlere, og mange forhandlere har oprettet ventelister, fortæller Jørn Poulin.

”Glade idioter” er et af hovedværkerne på Leif Sylvesters fødselsdagsudstilling, der efter planen åbner den 25. april på Sophienholm.

Yderligere to værker fra 80-års udstillingen er blevet til vævede varer i Paris. Det drejer sig om to motiver, der er blevet til kunstpuder. De kommer formentlig i salg fra maj måned, medmindre corona-virussen bremser processen.

Leif Sylvester har fået lavet et af hovedværkerne til 80 års-udstillingen til et vævet vægtæppe. I atelieret på Nordsjælland finder han det originale maleri, "Glade idioter" frem fra gemmerne. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce