Annonce
Fredericia

Kun 65 i 2019: Historisk fald i antallet af skilsmisser i Fredericia

Et stort fald i antallet af skilsmisser er registreret i Fredericia. Færre går fra hinanden, selvom det kan synes svært det hele. Modelfoto: Cottonbro
Færre og færre forlader ægteskabet. Webportal tror dog, der også er en mere praktisk årsag end kærligheden.
Annonce

Fredericia: Fredericianerne bliver sammen. I tykt og tyndt. I hvert er antallet af skilsmisser i kommunen historisk lavt.

Nyeste opgørelse fra Danmarks Statistik er fra 2019, hvor 65 ægtepar i Fredericia Kommune opløstes. I 2018 var det 104 og for 10 år siden i 2010 var tallet 111. I de mellemliggende år fra 2010 til 2019 toppede skilsmisserne med 158 i 2014.

Webportalen Findenkaereste.dk har også noteret sig udviklingen og glæder sig over den i en pressemeddelelse. Findenkaereste.dk er ikke en decideret datingside, men et sted med vejledning til at finde og fastholde kærligheden, som de to web-iværksættere, Jesper Nørskov Jensen og Casper Schou Jensen, skriver:

- Dog er vi udmærket klar over, at faldet ikke nødvendigvis skyldes, at vi er blevet bedre til at vedligeholde og værne om kærligheden. I stedet skyldes det formentlig, at der i 2019 blev indført en ny regel omkring en påtvunget refleksionsperiode for par med børn, der ønskede at lade sig skille.

Annonce

Måske stigning igen?

- Denne lov har formentlig ført til, at nogle par har givet forholdet en ekstra chance, men den har sandsynligvis også ført til, at mange par i første omgang har valgt at lade sig separere frem for at skille, da de på den måde hurtigt har kunnet komme videre med deres liv, vurderer Jesper Nørskov Jensen:

- Når man har været separeret i seks måneder, kan man lade sig skille uden en refleksionsperiode, hvorfor vi måske ser en stor stigning igen i antallet af skilsmisser i 2020. Jeg håber det ikke, men det er desværre realistisk.


Nyeste opgørelse fra Danmarks Statistik er fra 2019, hvor 65 ægtepar i Fredericia Kommune opløstes. I 2018 var det 104.


Findenkaereste samler blandt andet viden om datingsider, datingteknikker, litteratur og datingapps.

Lad os blive sammen

Antallet af skilsmisser er lige nu det laveste i 10 år. Også på landsplan.

De seneste opgørelser fra Danmarks Statistik viser, at 10.455 ægteskaber herhejmme blev opløst i 2019. I 2010 var tallet oppe på 14.460, og det toppede i perioden i 2014 med 19.387 skilsmisser i Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Ny Madsby-børnehave på vej: Her er placeringen, politikerne ønsker

Fredericia

Drop nationale test i Fredericia, foreslog Enhedslisten: Usædvanlig alliance bakkede op

Fredericia

Tirsdagens coronatal: Smittetrykket falder fortsat i Fredericia

Annonce