Annonce
Kultur

Kun en forsinket vaccineplan kan spolere festen: Kolding gør klar til kæmpe fest i gaderne

Gametech-teltet, som Skanderup Efterskole og Coding Pirates stod bag, var et trækplaster på Kulturnatten i 2019. Arkivfoto: Emil Lyngbo
Hvis alt går vel, er Kolding klar til atter at holde Kulturnat efter et år, hvor corona bremsede byens største enkelt-arrangement.

Kolding: Kolding Kulturnat blev sidste år aflyst på grund af corona, men i år satser og tror Kolding Kommune på, at Kulturnatten kan gennemføres og har netop åbnet for tilmeldinger fra de foreninger, som ønsker at deltage.

Kolding Kulturnat finder sted fredag den 27. august. I slutningen af august er alle, ifølge myndighedernes vaccineplan, vaccinerede, og kommunen forventer derfor, at Kulturnatten kan gennemføres. Hvis vaccinerne forsinkes mod forventning, så restriktioner stadig betyder, at Kulturnatten ikke kan gennemføres i sin vante form, så bliver den aflyst.

- Vi håber selvfølgelig, at vi kan holde Kulturnat, for vi trænger til at komme ud og møde hinanden og opleve byen summe af liv. Hvis ikke det kan lade sig gøre, vil vi forsøge at flytte nogle af aktiviteterne til Trekantområdets Festuge, som starter samme dag som Kulturnatten og løber frem den 5. september, forklarer kulturkonsulent Mette Fersløv Schultz, der er koordinator for Kulturnatten.

Annonce

Man har desuden også mulighed for at holde aktiviteter i Borchs Gård, som kan indhegnes for et mere begrænset antal publikum.

Nye pladser

Men det er nødplanerne. Som udgangspunkt er der lagt op til en Kulturnat, som vi kender den, og alligevel bliver den anderledes.

Det skyldes især, at Kolding midtby er blevet renoveret gennem det seneste års tid. Tombolapladsen er blevet til det nye Knudepunkt med grønne øer til ophold, og på Vestertorv, der i mange år har huset Kulturnattens Dansescene, er der kommet en ny, stor legeskulptur.

- Der er flere steder, som ser anderledes ud og har fået nye funktioner, så vi kommer til at flytte lidt rundt på tingene. For eksempel flytter vi den store musikscene fra Akseltorv til Borchs Gård, som netop nu er ved at blive renoveret. Her vil det flyde med god musik og hyggelig baggårdstemning. Vi glæder os rigtig meget til at fylde byen med aktiviteter og se den i festlig form igen efter en tid med corona, siger Mette Fersløv Schultz i en presssemeddelelse.

Kulturnat på vej

  • Kolding Kulturnat finder sted fredag den 27. august. 
  • Alle, der har lyst til at byde ind med aktiviteter til Kulturnatten, kan nu melde sig til på www.kolding.dk/kulturnat frem til den 1 juni.
  •  Her kan man tilmelde sig inden for fire kategorier; musik og sang, aktiviteter og foreningsstande samt dans, teater og opvisning. Det er også muligt at tilmelde en salgsvogn, fx en foodtruck e.l.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce