Annonce
Fredericia

Kun få dage siden EU-valget - men vælgerne vil fortsat gerne debattere politik

Fredericia Dagblads politiske pølsevognsturné var onsdag nået ind i hjertet af Fredericia, hvor den havde taget opstilling i Jyllandsgade ved Føtex. Her kunne forbipasserende få stillet såvel deres politiske som deres fysiske sult. Foto: Peter Leth-Larsen
Fredericia Dagblads "Politik og pølser" nåede onsdag eftermiddag til midtbyen. Her fik mange vælgere sig en snak med tre lokale kandidater og en gratis hotdog fra Ole Nikolajsens "Pølsekutteren".

Fredericia: Det er kun få dage siden, fredericianerne var ved stemmeurnerne for at vælge EUs nye parlament, men allerede om en uge går det løs igen, når der er valg til Folketinget.

Selvom det er en historisk lang valgkamp, så tyder det dog ikke på, at fredericianerne er trætte af at diskutere politik. Onsdag eftermiddag havde Fredericia Dagblad kørt pølsevognen i stilling i Jyllandsgade ved Føtex, hvor de tre lokale folketingskandidater John Rasmussen (LA), Jan Køpke Christensen (Nye Borgerlige) og Søren Haastrup (Alternativet) var klar til en snak om danskernes dagligdag.

En af vælgerne var Knud Hermann, som fortalte, han stemmer på to forskellige partier til henholdsvis EU og Folketingsvalget. For ham er der især to ting, som vægter højt, når han sætter sit kryds inde i stemmeboksen.

- Jeg er jo en ældre herre, så jeg ser også gerne, jeg får en god behandling, når jeg bliver endnu ældre. Og så er der jo det med det grønne, som vi også må i gang med. Jeg har dog ikke den store tiltro til, man kan blive enige om det, desværre. Så det er glædeligt, de unge tager teten, for det er dem, som skal leve med det, siger Knud Hermann.

Jeg er jo en ældre herre, så jeg ser også gerne, jeg får en god behandling, når jeg bliver endnu ældre. Og så er der jo det med det grønne, som vi også må i gang med. Jeg har dog ikke den store tiltro til, man kan blive enige om det, desværre. Så det er glædeligt, de unge tager teten, for det er dem, som skal leve med det.

Knud Hermann

Social dagsorden

Selvom temaet har stået højt på den politiske dagsorden under hele valgkampen, var der onsdag ikke så mange spørgsmål om klimaet - i hvert fald ikke til Alternativet, fortæller Søren Haastrup.

- Det er ikke det, folk vil snakke om i dag. Jeg har talt meget med folk om den sociale dagsorden. Det passer mig fint, for det er det, mit hjerte brænder for. Folk ved nok godt, hvad vi står for, når det handler om klimaet, siger Søren Haastrup.

Niels og Vibeke Dalgaard havde på forhånd taget stilling til, hvem de vil stemme på, men alligevel tog de sig tid til en politisk snak.

- Det er spændende at blive inspireret af andre holdninger. Det kunne jo være, vi kunne flyttes, siger Niels Dalgaard.

De fortæller velfærd, fordelingspolitik og klima har betydning for, hvor de sætter deres kryds Grundlovsdag.

Annonce

Naturpleje og menneskesyn

I løbet af et par timer nåede debatten vidt omkring. Blandt andet spurgte Kirsten Kristiansen ind til Liberal Alliances holdning til naturpleje. Partiernes holdning til naturpleje er ikke afgørende for hende, når krydset skal sættes, men hun har nogle personlige erfaringer, og derfor ville hun gerne blive klogere på den lokale folketingkandidats holdning.

- Jeg har tidligere haft sommerhus i udkanten af en nåletræsplantage, og hvis man ikke gør noget, så gror der træer over det hele, forklarer hun.

For hende er det grundlæggende politiske holdninger og menneskesyn, som er det afgørende, når hun går i stemmeboksen. Men det synes hun, der er blevet talt for lidt om i denne valgkamp.

- Det grundlæggende i partiprogrammerne hører vi ikke meget til. Men jeg glæder mig over, at der var så stor deltagelse til EU-valget, siger Kirsten Kristiansen.

Så er spørgsmålet, hvor stor valgdeltagelsen bliver 5. juni, hvor stemmeurnerne bliver sat frem igen, og de lokale kandidater får spændingen udløst.

Din stemme - dit valg

Fredericia Dagblad og Ugeavisen Elbobladet dækker valgkampene til EU- og folketingsvalg. Denne gang med ekstra kræfter. Vi har takket ja til 75.000 kroner i økonomisk støtte til dækningen af begge valg. Støtten kommer fra demokrati- og borgerudvalget i Fredericia Byråd.
Vi har taget imod støtten, da vi ser det som en af vore vigtigste opgaver at være medvirkende til, at flest mulige fredericianere går i stemmeboksene på bedst muligt oplyst grundlag.
Vi har som et ufravigeligt krav naturligvis betinget os fuld redaktionel frihed i forhold til, hvilken dækning vi laver ud fra støtten. For at tydeliggøre det for læserne er den redaktionelle dækning, der er økonomisk støttet, tydeligt markeret med en særlig grafisk opsætning i printudgaverne af Fredericia Dagblad og Ugeavisen Elbobladet.

Politik og pølser

Fredericia Dagblad/Elbobladet inviterer til "Politik og pølser" op til folketingsvalget 5. juni. Vi besøger fire byer, hvor vælgere kan møde lokale Folketingskandidater, som er på stemmesedlen.
Konceptet er enkelt: Har man et spørgsmål til en politiker, får man en gratis pølse.

Vi har besøgt Erritsø, Egeskov, Skærbæk og senest Prinsessegade i Fredericia.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Hjemme i Pjedsted overgik debutant alle andre - også borgmesteren: Ny Venstre-profil er født ind i politik

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Åbner til marts: Nyt supermarked skal ansætte over 50 nye medarbejdere

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Alarm 112

Igen ballade ved natklub: Kvinde rev politibetjent i håret, og det får konsekvenser

Erhverv For abonnenter

Iværksætter håber på gennembrud i energieventyr efter 15 år: - En deadline er for mig det samme som at give op

Stort smitteudbrud efter julefrokost med gymnasieelever: 38 bekræftet smittet med omikron-variant

Fredericia For abonnenter

Da alt så sort ud, blev fællesskabet et vendepunkt for gigtramte Anne: - Hvis man har et trist liv, skal man blive frivillig. Det giver så meget

Fredericia

Jeanette kan ikke få nok af december: - Jeg render gerne rundt med nissehue og synger julesange på jobbet

Fredericia

Se billederne: Velklædte elever genoptog tradition med skolebal og særlig dans

Dall: Nu kulminerer måneders dårligdomme for Mette Frederiksen

Sport

Skal det være i Spanien, at Mie Højlund får opfyldt en hed drøm?

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Fredericia

Gys på volden giver gysser til lokal velgørenhed

Annonce