Annonce
Fredericia

Kunderne var klar fra start: Julegavebyt, osetrang og støtte til butikshandlen fyldte på genåbningsdag

Betalingskortene blev fundet frem mandag morgen, da butikkerne igen kunne holde åbent. Her er det hos Kop & Kande, hvor butikschef Finn Engberg betjener en kunde. Foto: Søren Gylling
Mandag slog flere butikker atter dørene op efter at have været lukket ned i over to måneder. Kunderne var glade for, at de igen kunne gøre deres køb fysisk frem for på nettet.

Fredericia: De seneste måneder har store dele af butikslivet været lukket ned, men mandag morgen strålede gågaderne igen af kunder, da al detailhandel kunne åbne op.

En af dem, Fredericia Dagblad mødte fra morgenstunden ved Kop & Kande, da avisen sendte live fra genåbningen, var en kvinde ved navn Kirsten.

Facaderne skulle stå knivskarpt til åbningen som her ved Photocare i Danmarksgade. Foto: Søren Gylling

Hun glædede sig over, at hun igen kunne komme fysisk ud i butikkerne.

- Jeg skal bare ned at ose, og jeg har stadig gavekort liggende fra julen, så de skal indløses, hvis jeg finder noget, jeg kan lide, sagde hun og tilføjede, at hun havde planer om at besøge mange butikker.

Annonce

Julegaver byttet

Detailbutikker, som ikke har solgt dagligvarer, har holdt lukket siden julen. Derfor stod der også julegavebyt på programmet for flere fredericianere. Marianne Nørgaard skulle bytte en køkkenrulleholder.

- For mig har det ikke været et problem (at butikkerne har holdt lukket, red.), for jeg kan sagtens få tiden til at gå derhjemme, sagde hun.

Internethandlen har dog ikke været noget, hun har bidt på i den mellemliggende periode, da hun gerne vil mærke kvaliteten af det, hun køber. Mandag havde hun dog ikke planer om den store handelstur.

- Jeg skal ud hurtigst muligt igen, sagde hun med henvisning til, at hun ikke regnede med at blive fristet af andre ting på hylderne.

Annonce

Borgmester kiggede på sko

Også borgmester Steen Wrist Ørts (S) var blandt dem, dagbladet mødte på gaden mandag morgen. Her var han på udkig efter et par nye sko.

- Jeg kan godt lide at få en god service i en butik og mærke efter, om de sidder ordentligt. Godt nok kan man sende varerne på nettet frem og tilbage, men der er ikke noget som at komme ind i byens butikker, sagde han.

Flere kunder havde fundet vejen til gågadebutikkerne. Størstedelen af butikkerne åbnede klokken 10, mens enkelte havde valgt at tyvstarte en halv time før, for at der ikke skulle opstå kø ved butikken. Foto: Søren Gylling

Steen Wrist Ørts var samtidig glad for, hvordan livet var ved åbningen, og ikke mindst hvordan de butiksdrivende forholdt sig i forbindelse med genåbningen. Det er nemlig en tryg oplevelse at handle i Fredericia, understregede han.

- Jeg var forbi en af telefonbutikkerne og lagde mærke til, at en mand stod i døren og sagde, at der kun måtte komme x-antal kunder ind ad gangen. På samme måde kan man se, at der er styr på det andre steder, sagde han.

Annonce

Ventede med indkøb

Dankortene blev svinget på åbningsdagen. Blandt de kunder, der havde været lystigt i gang fra morgenstunden, var Jan Lorentzen, som dagbladet mødte, imens han var i færd med at snakke med nogle bekendte.

Bøger, vindjakke og T-shirts var det blevet til fra morgenstundens handel, konstaterede han.

- Jeg køber altid tøj i forretningerne, for jeg vil gerne prøve det, inden jeg køber det. Med bøger har jeg det sådan, at jeg godt har kunnet købe dem i Føtex, men jeg vil gerne støtte boghandlerne, så de stadig er der i fremtiden, så derfor har jeg valgt at vente med at købe dem, siger han.

Efter det i en periode har været sparsomt med tøjstativer og borde ude i gadelivet, var de atter fundet frem. Foto: Søren Gylling

Og selvom han ligesom mange andre har været coronatræt, har han holdt modet op under nedlukningen.

- Jeg har støttet op om retningslinjerne, men jeg er træt af det. Særligt som pensionist, for du møder ingen i byen, når der ikke er nogen, sagde Jan Loretzen, der ikke havde planer om at stoppe dagens shoppetur.

Hos Karma by Juul var Jan Juul klar til at byde kunderne indenfor. Foto: Søren Gylling
Butikkerne genåbner i Fredericia. Foto: Søren Gylling
Butikkerne genåbner i Fredericia. Foto: Søren Gylling
Butikkerne genåbner i Fredericia. Foto: Søren Gylling
Butikkerne genåbner i Fredericia. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Stilhed før storm: Restauratører forventer større rykind i weekenden

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce