Annonce
Alarm 112

Kunne du også mærke en glat vejbane fra Taulov og ind mod byen? Her er forklaringen

Flere bilister oplevede, at vejbanen ind mod byen fra Taulov-afkørslen var fedtet og glat. I solskinsvejr ville bilister næppe have oplevet en forskel, men på grund af det fugtige vejr og asfaltarbejdet på strækningen blev underlaget glat. Arkivfoto: Kathrine Jensen
Der var ikke noget, TrekantBrand kunne gøre ved, at vejbanen fra Taulov-afkørslen og hele vejen ind til byen var fedtet og glat. Det skyldtes asfaltarbejde, og overskuddet skal køres af. Borgere opfordres til altid at ringe, når vejen føles glat.
Annonce

Fredericia: Flere borgere ringede tirsdag til brandvæsenet, fordi de oplevede, at deres køretøjer sejlede en smule, mens de kørte fra Taulov-afkørslen og ind mod byen.

Det fortæller indsatsleder ved TrekantBrand, Per Møller Jensen.

- Vi fik næsten i stride strømme meldinger om mindre forureninger, og det var folk, der konstaterede oliefilm, og at det nogle steder var en smule glat, siger indsatslederen.

Den første melding kom fra Nordensvej 1 i Taulov, og efterfølgende tikkede meldinger ind fra bilister, der ved Lidl, ved Vejlevej og helt inde på Jernbanegade havde oplevet et glat underlag.

Brandvæsenet kunne ganske rigtigt konstatere, at vejbanen ind mod byen var en smule fedtet, som indsatslederen beskriver det.

- Der er ikke noget at sige til, at folk reagerer, men det er overskudsasfalt fra al det asfaltarbejde. Havde det været solskinsvejr, ville oliefilmen fra asfaltarbejdet være fordampet, men når det bliver blandet med vand i dette fugtige vejr, så kan det godt se lidt voldsomt ud, og andre steder kan det være lidt glat. Vi kan ikke gøre så meget ved det, lyder meldingen fra Per Møller Jensen.

Annonce

Bilister skal ringe

Den eneste mulige løsning på problemet ville være at smide sand på hele strækningen, men tirsdag sen eftermiddag, hvor meldingerne kom, besluttede indsatslederen, at der simpelthen ikke var nok olie eller diesel på vejbanen til, at det ville give mening.


Der er ikke noget at sige til, at folk reagerer, men det er overskudsasfalt fra al det asfaltarbejde. Havde det været solskinsvejr, ville oliefilmen fra asfaltarbejdet være fordampet, men når det bliver blandet med vand i dette fugtige vejr, så kan se godt se lidt voldsomt ud.

Per Møller Jensen, indsatsleder ved TrekantBrand


Selvom den glatte vejbane opstod af en årsag, opfordrer Per Møller Jensen altid borgerne til at ringe til brandvæsenet, hvis de oplever lignende.

- Folk skal reagere og altid ringe. For det kunne jo også være et køretøj, der kører læk. Her var der så tale om overskudsasfalt, og der kan vi ikke gøre så meget. Det skal køres af, fortæller indsatslederen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Ny daginstitution skaber debat: Placering i Madsby er langtfra sikker, fastslår DF

Coronavirus

Live:  Hver fjerde med corona er ikkevestlig indvandrer eller efterkommer

Fredericia

Podernes ilddåb begyndte roligt: - Det eneste, vi ikke er lært op i, er, hvad vi skal lave, når der ikke er nogen, vi kan teste

Annonce