Annonce
Fredericia

Kunstner er flyttet ind i baggårdsgalleri: Henny har to børnebøger på vej

Børneuniverset fylder en hel del hos kunstneren Henny Jensen, der er flyttet ind i baggårdsgalleriet i Riddergade 11. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
Det skal være sjovt at gå på arbejde hver dag, mener Henny Jensen, der for en måned siden rykkede ind i galleri i Riddergade. Her har hun planer om udfolde sine mange idéer, der både henvender sig til børn og voksne.

Fredericia: - Her har jeg plads til større armbevægelser og mine ting, siger Henny Jensen, imens hun viser rundt i sit nye værksted.

Til trods for, at hun deler rum med to andre kunstnere, er her hverken rumdelere og skarpt optrukne streger i baggårdsgalleriet i Riddergade 11. Til gengæld er her plads til kunstnerisk frihed og fortolkninger på lærrederne.

Tanker og idéer skal kunne flyve frit, og så skal det ikke mindst være et sjovt sted at være.

Annonce

Siden 1. november har den fredericianske pædagog og underviser holdt til i lokalet, der dog ikke er nyt for hende. Det er nemlig et gensyn med lokalet, hvor hun også holdt til for år tilbage.

- Nogle af mine gamle ting stod her stadig, selvom det var ti år siden, så jeg skulle bare flytte nogle ting hertil, før jeg kunne komme i gang, fortæller Henny Jensen.

Mærker glæden ved børn

Foruden Henny Jensen holder Pia Hessellund og Erik Møller Jørgensen også til i galleriet.

For den nytilkomne kunstner er der to ben at stå på rent forretningsmæssigt. Den ene del er virksomheden Loui & Lucia, der er hendes børneunivers med tegninger, bøger og kurser, der er målrettet institutioner og børn.

Derudover har hun Det kreative værksted, hvor hun arbejder med forskellige udtryk og stilarter inden for kunst og kurser til såvel unge som ældre.

- Med de nye omgivelser har jeg muligheden for at bygge noget op. Og skal jeg gøre det ordentligt, skal jeg gøre det fuldt ud, siger Henny Jensen.

Foruden kunst i børnehøjde arbejder hun også med mere abstrakt kunst for de lidt ældre. De symmetriske figurer, der går under betegnelsen mandala (ikke på billedet her) er en anden form for kunst, hun laver og holder kurser om. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

I første omgang har hun dog mulighed for endnu at tage det med ro. Ved siden af kunsten arbejder hun nemlig som pædagog i daginstitutionen Lucinahaven på et deltidsvikariat.

Det giver mig en enorm energi og glæde at være blandt børn. Det er vildt inspirerende at høre de små historier fra børnene i dagligdagen.

Henny Jensen, kunstner

- Det giver mig en enorm energi og glæde at være blandt børn. Det er vildt inspirerende at høre de små historier fra børnene i dagligdagen, så på den måde er jeg også utrolig glad for det arbejde. Derfor er det også et område, jeg gerne vil mere inden for gennem mit værksted, siger Henny Jensen.

Annonce

To bøger på vej

Arbejdsglæden er også noget, Henny Jensen holder fast i, når det gælder hendes nye værksted.

Det skal være sjovt uden at være stressende, mener kunstneren, der tidligere har været sygemeldt grundet stress og angst.

- Jeg har lært, at jeg skal lægge lange pauser ind, hvor jeg ikke skal lave for meget. December har altid speciel for mig, for jeg har alle dage haft et behov for at stemple lidt ud og ikke tage ekstra opgaver ind, pointerer hun.

- Det handler om, at jeg kan grine, samtidig med at jeg arbejder, siger hun og læser op af digtet om "De fem fromme, flade fisk", som historiefortælleren Helle Lyager har forfattet.

Børneuniverset hos Loui & Lucia tæller blandt andet malebogen "1-2-10 farver vi ka' li'" og "Den lille brune bjørn". For godt et år siden lavede hun "Den lille klovnede malebog", der havde til formål at samle 25.000 kroner ind til hospitalsklovnene. Indsamlingen er i dag nået op på lige over 20.000 kroner. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

Digtet er et af flere, der skal blive til bogen "1-2-10 børnepoesi", hvor Henny Jensen har lavet tegninger til. Efter planen udkommer til næste år. Det samme gør bogen "Stjernestunder", som Henny Jensen selv står bag. Den består af tegninger og dertilhørende digte om figurer såsom panda-barnet, dragelarven og det uskyldige snedyr.

Det vrimler med andre ord med projekter og idéer til nye ting hos kunstneren, der beskriver sig selv som en åben kanal, når det komme til at idéudvikle. Hun kan dog også lukke ned for sine påfund.

- Jeg kan godt lukke mine idéer ned, hvis jeg skriver det ned på en seddel og lægger det ned i min sorte hat. Så er den lukket, pointerer hun.

Er man interesseret i Henny Jensens - eller de to andre kunstneres værker - er Henny Jensen at finde i baggårdsgalleriet i Riddergade 11 lørdage fra 10-14, hvor hun arbejder og tager imod kunder.

Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
Annonce
Erhverv For abonnenter

Katrine ville være dyrlæge eller frisør. Men synet af en boreplatform fik hende sporet ind på et helt andet fag

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Gammel Fredericia-virksomhed kan juble - overskuddet mere end fordoblet

Erhverv For abonnenter

Seks bogstaver med forkert skrifttype udløser bøde på 20.000 kroner: Statskassen må mangle penge, lyder det fra virksomhedsejer

Fredericia

Procestårne og rør bliver omgivet af vilde blomster  - måske må du også plukke

Live Sport For abonnenter

Se matchen her: Holsted Tigers tager imod Esbjerg Vikings

For abonnenter

Den perfekte storm har ramt bilbranchen: Bilerne bliver i nærheden af 30 procent dyrere

Fredericia For abonnenter

Det søde er blevet surt: TV-kendt konditor slog stor dej op, men er løbet ind i problemer

Erhverv For abonnenter

Stor kæde åbner i Fredericia: - De fleste kender os fra skruer, men vi er også gode til mange andre ting

Sif og Andreas vil give mere til jorden end de tager: Sådan kom de i gang uden at stifte stor gæld

Erhverv For abonnenter

Da Peter ødelagde ryggen og blevet fyret, stod lokal virksomhed klar med åbne arme og en hjælpende hånd: Nu har de vundet særlig pris

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Erhverv

38-årige Nina Østergaard bliver topchef for Fyns største koncern

Fredericia For abonnenter

Har der været rotter nær dig?: Stort kort viser hvor, der er blevet spottet flest rotter og rottelort

Fredericia

Modige Mia blåstemplede ny legeplads: Få et kig ind i den nye oase midt i Kanalbyen

Annonce