Annonce
Fredericia

Kunstnere slår dørene op til udstilling og værksted

Kunstnetværket i Fredericia byder indenfor i værksteder og til udstilling 18. og 19. september. Her er det Mette Hind og Annette Olander, der på vegne af de seks kunstnere byder velkommen. Foto: Peter Friis Autzen
Seks aktive fredericianske kunstnere er gået sammen om at udstille og vise værkstederne frem.

Fredericia: I en solbeskinnet baggård i Norgesgade holder Kunstnetværket til. Seks kunstnere, der både arbejder, samarbejder og udstiller sammen.

De seks har engageret sig i Trekanområdets Festuge, som i år er spredt ud over en længere periode og bærer den måske ElboBlads-inspirerede titel "På den anden side".

Konkret betyder det, at Kunstnetværket udstiller og holder åbne værksteder fredag 18. september og lørdag 19. september. Det foregår i deres lokaler i gården på Norgesgade 20.

Annonce

- Vi glæder os, siger keramiker Annette Olander og gnider sig i hænderne, da ElboBladet mødes med hende og Mette Hind for at høre lidt mere om arrangementet.


Der er magiske øjeblikke i at skabe kunst. Men der er også meget håndværk og hårdt arbejde.

Mette Hind


De seks kunstnere arbejder meget forskelligt og med hver sin slags kunst. Nogle af dem holder af at være alene om den kreative proces - andre trives især i fællesskabet. Så det kræver den rette blanding at få et kunstner-miljø som deres til at fungere. Men det gør det - altså fungerer.

- Når man skaber noget - og står midt i arbejdet - kommer man ind i et nu, som er helt særligt. Og når man så oplever et kunstværk og kan mærke det nu, kunstneren var i, så sker der noget helt specielt, siger Annette Olander.

Både hun og Mette Hind håber, at publikum vil kunne mærke netop det, når de besøger udstillingen de to dage.

Travlt op til deadline

Kunstnerne har været klar i nogen tid, men alligevel er der altid lidt nerver på i den sidste tid.

- Man kan godt gå og føle sig klar, og så når udstillingen nærmer sig, kan man pludselig mærke, at man måske ikke er helt klar alligevel. Jeg har i hvert fald tre malerier på vej, som jeg godt kunne tænke mig at have med på udstillingen, siger Mette Hind.

Kunstnetværket udstiller

  • Kunstnetværket holder til over gården i Norgesgade 20.
  • Sammenslutningen tæller Flemming Kastaniegaard (jern/foto), Pia Fjeldgaard (keramik), Carsten Medom Madsen (foto), Dorthe Christensen (maleri/grafik), Mette Hind (maleri/grafik) og Annette Olander (keramik).
  • Udstillingen er 18. september fra 14-18 og 19. september fra 11-16.
  • Om fredagen fra klokken 14-16 spiller og underholder orkestret Stringtime.

Hun har sit værksted i gården og har for første gang inviteret en anden kunstner indenfor for at udstille. Det er et eksempel på, hvordan de seks giver plads til hinanden - også selvom de ikke altid er enige om alting.

Kunstnerne engagerer sig meget i deres værker, og derfor kan nogle af dem have svært ved at skaffe sig af med de færdige resultater.

- Jeg har et par af mine yndlingsmalerier hængende derhjemme, siger Mette Hind med et grin, der næsten ligner dårlig samvittighed over ikke at ville dele dem med andre. Måske de kommer med på udstillingen.

I hvert fald er der noget at komme efter på dagen, lover de to på Kunstnetværkets vegne.

Annette Olander (til venstre) har fået lov at udstille sin keramik i Mette Hinds Billedværkstedet, der skimtes bag træet i gården på Norgesgade 20. Resten af Kunstnetværket holder til i nabolokalerne. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce