Annonce
Fredericia

'Kurs mod Superliga og Final Four': Politiker kæder sportslig medvind sammen med nye anlæg

Indvielsen af det nyrenoverede Fredericia Idrætscenter blev udskudt i nogle måneder. Men mandag var der rundvisning i det opgraderede center. Her kigger politikerne på de nye aktivitetsmuligheder uden for centret. Foto: Klaus Madsen
To af Fredericias sportslige fyrtårne - FC Fredericia og Fredericia HK - har haft medvind i sæsonstarten. Og begge har fået deres anlæg opdateret for nylig, konstaterede kulturpolitiker fra Venstre, da det renoverede idrætscenter blev indviet.

Fredericia: Sjældent har Fredericias to førende sportshold ligget så godt, som de gør lige nu.

Fredericia HK er én sejr fra Final Four i pokalturneringen, og FC Fredericia ligger til superliga-oprykning.

Det øjebliksbillede greb Venstre-politikeren Christian Jørgensen fat i, da der mandag var officiel indvielse af det renoverede Fredericia Idrætscenter.

Annonce

- Vi kan bare konstatere, at efter håndboldhallen er blevet opdateret, ligger FHK solidt i top 8 og er kun et lille skridt fra Final Four. Det kræver bare en hjemmesejr over Mors-Thy. Og vi kan også konstatere, at efter vi har ofret penge på en tribune, har FC Fredericia direkte kurs mod Superligaen, sagde politikeren i en tale ved indvielsen. Han er fungerende formand for kultur- og idrætsudvalget.

Et af Danmarks største

Rammerne betyder noget, pointerede han ved indvielsen. Og både håndbold- og fodboldsuccesen kommer altså i kølvandet på nylige opgraderinger af anlæggene.

Ved indvielsen var klubber, daglige brugere og politikere inviteret, og også borgmester Steen Wrist (S) så tilbage på byrådets beslutning om at investere cirka 30 millioner kroner i coronaåret på en gevaldig opgradering af idrætscentret, som blev bygget i 1969.

Efter vi har ofret penge på en tribune, har FC Fredericia direkte kurs mod Superligaen

Christian Jørgensen, Venstre

Ud over den kække Venstre-bemærkning om den øjeblikkelige Fredericia-succes i både håndbold og fodbold havde politikerne også ros til det arbejde, frivillige yder i klubberne. Og til de ansatte, som har fået nye og mere indbydende rammer at arbejde i.

Venstres Christian Jørgensen er glad for resultatet, efter at et enigt byråd i 2020 besluttede at investere cirka 30 millioner kroner i en renovering af Fredericia Idrætscenter. Foto: Klaus Madsen

Som det blev konstateret, havde Fredericia i forvejen et af Danmarks største idrætsanlæg med seks haller. Nu fremstår det også sådan. Den seneste opgradering byder blandt andet på et nyindrettet indgangsparti og flere lege- og træningsmuligheder i området udenfor. Og de nye padel-baner foran stadion.

Annonce

Bedre miljø for vægtløftere

Gæsterne fik mulighed for en rundtur, der blandt andet gik forbi vægtløfterne fra AK Heros, som er blevet langt mere synlige i kælderlokalet under indgangen via nye vinduer. Tidligere var der blot en dør ind til et mørkt lokale.

Fra gangen kan man nu kigge ind til vægtløfterne, som tidligere var lidt gemt væk i lokalet. Her er det AK Heros-løfteren Lærke Busk Christensen. Foto: Klaus Madsen

Renoveringen glæder den lokale vægtløfter Lærke Busk Christensen, som Fredericia Dagblad mødte midt i forberedelserne til DM i weekenden.

- Vi er glade for den synlighed, det har givet, at folk kan se os, når de går forbi. Desuden er der også kommet en forbedring af miljøet herinde, fordi vi har fået nye troldtekt lofter. Det betyder, at man nu kan snakke sammen, når man træner sammen herinde. Førhen gav det meget larm, når man smed med vægtstængerne, sagde Lærke Busk Christensen, inden hun gav prøver på DM-formen og med imponerende kraft trak en tungt lastet vægtstang i vejret. I øvrigt sammen med træningsmakkeren Zofia Sjeern fra klubben AK Atlas i Slagelse.

Træningsmiljøet er blevet bedre efter renoveringen, lyder det fra Lærke Busk Christensen (forrest), som mandag havde besøg af Zofia Sjeerm fra Slagelse til en træning. Foto: Klaus Madsen

Apropos den 16 millioner kroner nye tribune hos FC Fredericia, så er der officiel indvielse på Monjasa Park på fredag, når FC Fredericia møder Helsingør i en topkamp, hvor der er gratis adgang.

Annonce
FC Fredericia For abonnenter

Karakterbogen: FC Fredericia spillede langt under niveau i Køge

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
FC Fredericia

Andet nederlag i træk i 1. division: FC Fredericia brændte for meget og faldt med et brag i Køge

Fredericia For abonnenter

Ventelisten vokser: Borgerlige vil have private til at bygge plejehjem

Erhverv

Stor energikoncern satser på ladestandere til elbiler: Opkøber en tredjedel af nystartet virksomhed

Fredericia

Pizzeria sat til salg: Helbredsproblemer tvinger Ugur til afsked efter 21 år bag disken

Kolding

Lyt: Videoovervågning af hjemmeplejen - Er der en lummerfætter i Kolding?

Fredericia For abonnenter

Analyse: Kommer 8. budget i træk i hus med alle stemmer? Man fristes til at sige næppe, for meget er på spil

FC Fredericia

Derfor startede FC Fredericias topscorer på bænken med HB Køge

Fredericia

Læser I med, mænd? Mikkel er på vej med en gågadebutik for jer

Fredericia For abonnenter

Charlotte valgte corona-job med hjertet: Hun har stukket i hundredvis af overarme

FC Fredericia

Se videoanalysen: FC Fredericia er stort set sikker på top-6: Så få point skal der til, før sæsonens mål er opnået

Kultur For abonnenter

Kvinderne styrer: 'Gift ved første blik'-mændene har problemer med kæledyr og prutter

Fredericia HK

Skamfuldt og respektløst: Derfor drømmer FHK-streg ikke allerede om Gudmundur Gudmundsson

Annonce