Annonce
Fredericia

Kuvøse giver debut-koncert

Kuvøse er fire mand i 30'erne og 40'erne, der spiller deres egen, dansksprogede, 70'er-agtige rock musik. Debutkoncerten spilles 21. juni klokken 19. Foto: PR
Der er noget på spil, når de fire voksne musikere går på scenen sammen for første gang.

Fredericia: - Der er lidt kriller i maven, siger trommeslager Peter Østergaard.

Fredag aften går han og resten af bandet Kuvøse på scenen til deres debutkoncert. For første gang skal de optræde med deres egen musik, og dét er med til at give lidt nerver, selvom de alle fire fra Fredericia, Middelfart og Vejle-egnen har optrådt før i andre sammenhænge.

- Vi har hver især spillet i ni-ti år. Men som Kuvøse har vi været sammen i to år. Vi er spændte på, om folk kan lide det - og om de kan bruge musikken til noget, siger Peter Østergaard.

Bandet har planer om at udgive deres musik, men er ikke nået dertil endnu.

Fredagens koncert finder sted på Ungdommens Hus i Fredericia og begynder klokken 19. Den indledes af den unge sangerinde Albe, der tilfældigvis mødte bandet i forbindelse med en prøve.

- Hun synger utrolig smukt, og vi er glade for, at hun har lyst til at være med, siger Peter Østergaard.

Annonce

70'er-agtig rock

Det er aldrig let at beskrive musik med ord - og slet ikke sin egen musik - men Peter Østergaard forsøger.

- Det er måske lidt 70'er-agtigt og melodisk rock. Det er vores egne numre, og de er på dansk. Teksterne handler om samfundet - men uden at være politiske, siger han.

Navnet Kuvøse er nøje udvalgt.

- Det handler om at lægge noget vigtigt og skrøbeligt i en kasse og så passe på det og lade det vokse og udvikle sig, forklarer Peter Østergaard.

Kuvøse spiller en god times tid. Der er gratis entré.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Kunstskabet samler ind til børn på flugt

Læserbrev

I stedet for en ny bro skal der anlægges en ny sti på Den gamle Lillebæltsbro

Læserbrev: Det er helt forkerte betragtninger, der ligger til grund, når der lægges op til en ny Ny Lillebæltsbro og dermed til yderligere at lægge beslag på naturværdier til fordel for gigantiske bro- og vejprojekter på bekostning af reel livskvalitet. Hvor bliver klimaudfordringerne af i denne debat? Der går desværre fortsat alt for megen monumentalisme og "se-mig-her-projekter" i politikerne: "Se JEG har været. De bygger et monument for mig". Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der i stedet sættes fokus på kvalitet frem for kvantitet - livskvalitet frem for vækst. Og det ud fra den simple betragtning, at det er vi nødt til, hvis menneskeheden skal overleve blot et par generationer endnu. "Det er", med Steen Hildebrandts ord (professor emeritus og adjungeret professor, red.), "ikke længere nok med en retningsændring. Det er nødvendigt med en total reorganisering af det samfund, den vestlige verden har indrettet sig på." Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der tænkes mere i mindre, simplere og nærværende projekter. Vi bliver nødt til at skære ned på vores forbrug, slagte den hellige ko "vækst", fjerne pseudoarbejde, nedsætte arbejdstiden og fordele arbejdet på alle ressourcekompetencer som et skridt i en ny retning og tankegang. Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der som led i en ny strategi i stedet for overvejelser om en ny broforbindelse anlægges en ny sti på Den gamle Lillebæltsbro, vel vidende at den ikke væsentligt vil kunne aflaste fremtidens forventede trafikstigning. Det skal den heller ikke: Den trafikstigning skal vi helt undgå at skabe. Giv dig tid. Brug din cykel, gå, benyt toget og nyd samvær med nye mennesker og vær med til at højne fysisk og psykisk folkesundhed.

112

Var det en indbrudstyv, genboen så? Politiet leder efter mand med gul pose

Annonce