Annonce
112

Kvælstof endte i Erritsø Bæk efter brand: Omfanget er endnu ukendt

Omkring 500 store sække med tørret fiskeolie stod inde i den lagerhal på Bundgårdsvej, hvor der søndag var brand. Slukningsvandet, der indeholdt kvælstof, løb i et regnvandsbassin videre til Erritsø Bæk. Kommunen er i øjeblikket i gang med at danne sig et overblik over, hvor meget kvælstof, der er endt i vandløbet. Arkivfoto: Klaus Madsen
En del af det vand, der blev brugt til at slukke søndagens brand på Bundgårdsvej, løb i Erritsø Bæk. Slukningsvandet indeholdt kvælstof, men hvor stort omfanget er, vides endnu ikke.
Annonce

Fredericia: En ukendt mængde kvælstof er i forbindelse med slukningens af søndagens brand på Bundgårdsvej endt i Erritsø Bæk.

Branden opstod i en båd på land og spredte sig til en lagerhal, hvor der var et lager med urea-produkter, der bruges til gødningsprodukter og indeholder kvælstof. I forbindelse med slukningsarbejdet er en del af slukningsvandet løbet videre til et nærliggende regnvandsbassin og videre til Erritsø Bæk.

Ifølge Mette Schjødt, der er miljøsagsbehandler i Fredericia Kommunes, blev der omkring klokken halv otte søndag morgen lukket for regnvandsbassinnets afløb, så tilførslen af gødningsvand til Erritsø Bæk blev stoppet. Derefter begyndte Fredericia Spildevand at tømme regnvandsbassinet, men dette arbejde er sat i bero, mens det vurderes, om det er nødvendigt, eller om der er andre løsninger.

Der er tale om et regnvandsbassin, der ligger over for Kongens Kvarter syd for jernbanen.

Annonce

Ikke overblik over omfanget

Derudover fører Natur og Miljø tilsyn med oprydningen på ejendommen, hvor det brændte, så arbejdet foregår miljømæssigt forsvarligt.

Det har ikke været muligt at få uddybet, hvor stor en forurening der er tale om, og hvad der er den største udfordring miljømæssigt.

- Det kan vi ikke svare på på nuværende tidspunkt, da vi stadig er i gang med at undersøge dette, skriver Mette Schjødt i et skriftligt svar.

Branden på Bundgårdsvej begyndte i en båd på land klokken 3.20 natten til søndag. Senere stod der også flammer i en nærliggende lagerhal, hvor 400-500 store sække med tørret fiskeolie var opbevaret. Det er disse bigbags, der indeholder urea.

Politiet efterforsker branden, som om den kan være påsat, men om det er tilfældet vides endnu ikke, fortalte lederen af Efterforskningscenter Syd, Frede Nissen fra Sydøstjyllands Politi tirsdag til Fredericia Dagblad.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Ved at være for sent med klimaet

Annonce