Annonce
Kolding

Kviktest-ventetid kan ryge op over en time: Maksimum-kapaciteten er nået og Carelink har forgæves jagtet to nye steder i midtbyen

Da Kent Witt-Frost fra Kolding mandag fik sin første kvik-test i denne omgang, måtte han vente overskuelige 10-15 minutter i kø. Men forleden aften opgav han at få en test, da køen strakte sig langt ud på parkeringspladsen ved Sydbank Arena. - Jeg har det egentlig ok med at stå i kø, men det er selvfølgelig ikke lige så spændende, når vi nu går ind i en tid, hvor folk risikerer at skulle stå længe ude i kulden, mens de venter, siger han. Foto: Søren Gylling
Den private aktør Carelink er ved at nå sit maksimum i Kolding og leder fortsat efter nye lokaler for at imødegå yderligere travlhed.

Kolding: Ventetiden på at få en kviktest i Sydbank Arena i Kolding hos udbyderen Carelink har lyst mere rød på oversigtskort over teststeder i de senere dage, og det betyder, at man kan risikere at skulle vente over 60 minutter på at få testpinden i næsen.

Carelink, der er den store privat aktør, som står for at udbyde kviktesten i Kolding, har ellers en målsætning om, at ventetiden maksimalt skal være 30 minutter. Lars Bladt, direktør hos Carelink med ansvar for Covid-19-håndteringen, er ikke tilfreds med den nuværende situation i Kolding.

- Lige nu har vi flere røde perioder i Kolding, end vi plejer, men jeg vil også sige, at det svinger utrolig meget. Især om søndagen er vi overbemandet og har god tid, mens vi i hverdagene er mere pressede for at holde ventetiden nede med vores nuværende kapacitet, siger Lars Bladt.

Annonce

I Sydbank Arena, der ligger i et industrikvarter syd for byen, kan man kvikteste maksimalt 180 borgere i timen, som situationen er lige nu. Testcentret er det eneste kviktestcenter i Kolding - eller skal man enten til Middelfart i øst, Vejen i vest, Vejle mod nord eller Haderslev mod syd.

Handler det om pcr-test, har regionen et center på Kokholm i den nordlige del af Kolding og et i Vamdrup.

To lokaler i Kolding droppet

Carelink havde kortvarigt et mindre testcenter i virksomhedens lokaler i Bredgade i Kolding midtby, men det blev lukket på grund af dels trafikale problemer og generel mangel på plads. I stedet åbnede Carelink sit testcenter i Sydbank Arena, og siden da har aktøren jagtet en bedre lokation mere centralt til at supplere testcentret i Arenaen.

- Vi havde to steder i spil, dels Ålegården, hvor vi var tidligere, og så det gamle posthus. Begge steder måtte vi desværre droppe efter forhandlinger. Vi kigger også på et sted i den nordlige del af byen, men der er nogle kriterier, som skal være på plads, før det er optimalt. Så vi har endnu ikke en løsning klar, forklarer Lars Bladt.

Køen ved Sydbank Arena svinger meget i løbet af dagen. Foto: Søren Gylling

Ifølge ham skal lokalerne være på mellem 200 til 300 kvadratmeter, have gode ind- og udgangsforhold og samtidig ligge et sted, hvor man forhindrer trafikale problemer og hvor de besøgende kan parkere kortvarigt.

- Vi vil gerne kunne dække lidt bredere i kommunen, men lige nu har vi endnu ikke fået et gennembrud med et nyt lokale. Jeg vil næsten opfordre alle til, som kender til et lokale ud fra de kriterier, til at kontakte os, siger Carelink-direktøren.

- Vi mangler dog hverken podere eller testudstyr. Vi mangler alene et fysisk sted, som ud fra de kriterier er velegnet.

Annonce

Travl uge i sigte

Julefrokost-sæsonen er så småt skudt i gang hos virksomhederne, og selv om visse aktører har valgt et udskyde firmajulefrokosterne på grund af den stigende smitte i samfundet, forudser Lars Bladt, at især fredag i denne uge bliver rigtig travl for udbyderen.

- Fredag, den sidste inden december, bliver rigtig travl, så her kan vi selvfølgelig kun opfordre til, at man spreder sig ud tidsmæssigt på dagen. Vi har også fået flere henvendelser fra firmaer, der vil have os ud at teste deres ansatte forud for arrangementer, men det kan vi ikke lige nu. Vi er nødt til at prioritere vores ressourcer på at løse vores opgave for regionen, siger Lars Bladt.


Annonce
Fredericia For abonnenter

Da alt så sort ud, blev fællesskabet et vendepunkt for gigtramte Anne: - Hvis man har et trist liv, skal man blive frivillig. Det giver så meget

Danmark

Lørdagens coronatal: Syvende dag i træk med over 4000 nye coronatilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Se billederne: Velklædte elever genoptog tradition med skolebal og særlig dans

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Fredericia

Jeanette kan ikke få nok af december: - Jeg render gerne rundt med nissehue og synger julesange på jobbet

Sport

Skal det være i Spanien, at Mie Højlund får opfyldt en hed drøm?

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Erhverv

34-årig fra talentprogram skal være erhvervsdirektør for Sydbank Kolding

Navne

Surf-butik får årets handicappris: Tilbyder vandaktiviteter til alle - handicap eller ej

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Fredericia

Gys på volden giver gysser til lokal velgørenhed

Fredericia For abonnenter

Sanddalhus er solgt til to fynboer: Ejendom og park sættes i stand

FC Fredericia

Nederlag svier i et par dage, men herefter har FC Fredericias anfører lært at se tingene med andre briller: - Det er vigtigt at tænke på, hvad vi har præsteret som helhed

Annonce