Annonce
Kolding

Kviktest-ventetid kan ryge op over en time: Maksimum-kapaciteten er nået og Carelink har forgæves jagtet to nye steder i midtbyen

Da Kent Witt-Frost fra Kolding mandag fik sin første kvik-test i denne omgang, måtte han vente overskuelige 10-15 minutter i kø. Men forleden aften opgav han at få en test, da køen strakte sig langt ud på parkeringspladsen ved Sydbank Arena. - Jeg har det egentlig ok med at stå i kø, men det er selvfølgelig ikke lige så spændende, når vi nu går ind i en tid, hvor folk risikerer at skulle stå længe ude i kulden, mens de venter, siger han. Foto: Søren Gylling
Den private aktør Carelink er ved at nå sit maksimum i Kolding og leder fortsat efter nye lokaler for at imødegå yderligere travlhed.

Kolding: Ventetiden på at få en kviktest i Sydbank Arena i Kolding hos udbyderen Carelink har lyst mere rød på oversigtskort over teststeder i de senere dage, og det betyder, at man kan risikere at skulle vente over 60 minutter på at få testpinden i næsen.

Carelink, der er den store privat aktør, som står for at udbyde kviktesten i Kolding, har ellers en målsætning om, at ventetiden maksimalt skal være 30 minutter. Lars Bladt, direktør hos Carelink med ansvar for Covid-19-håndteringen, er ikke tilfreds med den nuværende situation i Kolding.

- Lige nu har vi flere røde perioder i Kolding, end vi plejer, men jeg vil også sige, at det svinger utrolig meget. Især om søndagen er vi overbemandet og har god tid, mens vi i hverdagene er mere pressede for at holde ventetiden nede med vores nuværende kapacitet, siger Lars Bladt.

Annonce

I Sydbank Arena, der ligger i et industrikvarter syd for byen, kan man kvikteste maksimalt 180 borgere i timen, som situationen er lige nu. Testcentret er det eneste kviktestcenter i Kolding - eller skal man enten til Middelfart i øst, Vejen i vest, Vejle mod nord eller Haderslev mod syd.

Handler det om pcr-test, har regionen et center på Kokholm i den nordlige del af Kolding og et i Vamdrup.

To lokaler i Kolding droppet

Carelink havde kortvarigt et mindre testcenter i virksomhedens lokaler i Bredgade i Kolding midtby, men det blev lukket på grund af dels trafikale problemer og generel mangel på plads. I stedet åbnede Carelink sit testcenter i Sydbank Arena, og siden da har aktøren jagtet en bedre lokation mere centralt til at supplere testcentret i Arenaen.

- Vi havde to steder i spil, dels Ålegården, hvor vi var tidligere, og så det gamle posthus. Begge steder måtte vi desværre droppe efter forhandlinger. Vi kigger også på et sted i den nordlige del af byen, men der er nogle kriterier, som skal være på plads, før det er optimalt. Så vi har endnu ikke en løsning klar, forklarer Lars Bladt.

Køen ved Sydbank Arena svinger meget i løbet af dagen. Foto: Søren Gylling

Ifølge ham skal lokalerne være på mellem 200 til 300 kvadratmeter, have gode ind- og udgangsforhold og samtidig ligge et sted, hvor man forhindrer trafikale problemer og hvor de besøgende kan parkere kortvarigt.

- Vi vil gerne kunne dække lidt bredere i kommunen, men lige nu har vi endnu ikke fået et gennembrud med et nyt lokale. Jeg vil næsten opfordre alle til, som kender til et lokale ud fra de kriterier, til at kontakte os, siger Carelink-direktøren.

- Vi mangler dog hverken podere eller testudstyr. Vi mangler alene et fysisk sted, som ud fra de kriterier er velegnet.

Annonce

Travl uge i sigte

Julefrokost-sæsonen er så småt skudt i gang hos virksomhederne, og selv om visse aktører har valgt et udskyde firmajulefrokosterne på grund af den stigende smitte i samfundet, forudser Lars Bladt, at især fredag i denne uge bliver rigtig travl for udbyderen.

- Fredag, den sidste inden december, bliver rigtig travl, så her kan vi selvfølgelig kun opfordre til, at man spreder sig ud tidsmæssigt på dagen. Vi har også fået flere henvendelser fra firmaer, der vil have os ud at teste deres ansatte forud for arrangementer, men det kan vi ikke lige nu. Vi er nødt til at prioritere vores ressourcer på at løse vores opgave for regionen, siger Lars Bladt.


Annonce
Fredericia For abonnenter

Plejecenter får ny mavepuster: Kraftig kritik for tredje gang i træk

Danmark

Torsdagens coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Fredericia vokser videre i 2022: Ikke langt til næste runde rekord

FC Fredericia For abonnenter

Ingen plads til fejl i kampen om topplaceringerne: Disse tre ting skal FC Fredericia tage med fra Hvidovre-nederlag

Debat

Enhedslisten om sparekatalog: Det er en situation, kommunen er tvunget ud i, men som vi kan og bør gøre oprør imod

Kultur

Avisens tegner vinder prisen for Årets bladtegning: Se Putin tørre sved af panden

For abonnenter

10.000 kæmpemøller er en trussel mod Nordsøens sæler og hvaler: - Vi ved meget lidt om konsekvenserne

Erhverv

Bestseller får et af Danmarks største lejemål i Taulov: Modekoncern udvider markant

Byggekæde i kraftig vækst overtager en af Sønderjyllands specialistforretninger: - Vi er et godt match

Erhverv

Carlsbergs bryggeri i Fredericia vinder international pris

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Debat

Venstre efter ny kritik af plejecenter: Vi kan ikke sidde og vente på, om indsatsen nytter eller ikke nytter - vi skal vide det

Fredericia For abonnenter

Borgere lyttede og spurgte til mere havn - særligt et emne fyldte

Fredericia

Stærkt trafikeret rundkørsel skal forvandles til et kryds: Derfor er det en god idé

Annonce