Annonce
Erhverv

Kviktestudbyder i Kolding: Vi holder ventetiden på maks. 30 minutter trods relancering af coronapasset

Kø ved kviktestcentret i Sydbank Arena i Kolding. Foto: John Ahle Petersen.
Carelink, der udbyder covid-19-kviktest i Kolding, er lige nu på forkant med efterspørgslen trods stigende smitte og genkommen coronapas-krav.

Kolding: Der var fredag eftermiddag kø hos kviktestudbyderen Carelink, som har åbnet et testcenter i Sydbank Arena i den sydlige del af Kolding.

Stedet er det ene af blot tre teststeder i Kolding, hvor man kan få be- eller afkræftet, om man er smittet med covid-19 - og altså om man kan fremvise e frisk testsvar i sit coronapas. Det andet sted, som er PCR-metoden, findes nord for byen på Kokbjerg. Alternativt skal man til Vamdrup.

Men på trods af køen ved Sydbank Arena, forventer den private udbyder at kunne holde ventetiden på maksimalt en halv time - i hvert fald som efterspørgslen er i øjeblikket.

Annonce

- Vi kan godt gå op fra de seks borde, vi har i øjeblikket, og åbne ti borde i arenaen. Men som efterspørgslen er lige nu, dækket vi behovet fint. Kolding har hele dagen (fredag, red.) været grøn på vores landsdækkende kort over teststeder, så mandskabet er fint med, fortæller Lars Bladt, der er direktør hos Carelink med ansvar for Covid-19-håndteringen.

Samlet set har Carelink godt 400 podere ansat i Region Syddanmark til at passe sine teststeder, men forventningen fra direktøren er, at udbydere skal op på mellem 800 til 1000 podere, hvis altså smittetrykket fortsætter med at sige, som i øjeblikket.

- Vi er dog stadig et godt stykke fra situationen i foråret, hvor vi foretog over 70.000 test om dage. Med en frisk aftale fra denne fredag skal vi op og ramme 38.000, så vi er stadig et stykke efter. Men corona er jo som bekendt én, stor ubekendt størrelse, så måske ser situationen meget anderledes ud allerede om en uge eller to, forklarer Lars Bladt.

Måske et sted central i Kolding

Som JydskeVestkysten kunne fortælle om onsdag, måtte Carelink lukke sit mindre testcenter på Bredgade helt centralt i Kolding på grund af trafikale problemer og klager fra naboerne over støj. Af den årsag er der i skrivende stund ikke et testcenter i midten af postnummer 6000, men det kan der måske blive lavet om på.

- Vi holder øje med flere forskellige steder, som måske kunne blive aktuelle, hvis der er behov for at skrue yderligere op for testkapaciteten, men lige nu er det ikke aktuelt, siger Lars Bladt fra Carelink.

Annonce
For abonnenter

Fynsk helikopter-fremtid pludselig usikker: Konkurrent klagede, og nu skal udbud gå om

Alarm 112 For abonnenter

Øjenvidner til brand trængte ind i villa for at sikre, den var tom - naboer er rystede

Danmark

Lørdagens coronatal: 36.000 er testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Politiet tvivler ikke: Alt tyder på, at brand i villa blev påsat - vidner efterlyses

Alarm 112 For abonnenter

Fredericianer skal et år i fængsel for knivstik og derefter ud af landet

FC Fredericia

FC Fredericias førstemålmand skifter til Superligaen - afløseren er allerede på plads

Alarm 112 For abonnenter

Masser af mystik om brand - det ved vi nu

Jens Jensen har stemt på 'Tulle' én gang: - Det var, fordi han havde hjulpet mig med at tage vasketøjet ned

Må skære op til 20 millioner i overskuddet: - Det mest udfordrende år i min tid

Erhverv

Får skandinavisk hovedsæde i Fredericia: Hæderkronet virksomhed runder 300 mio. kroner i omsætning

Den afgående formand: DF's nekrolog bliver gjort til skamme

Fredericia For abonnenter

Handicapformand forslår ny placering til sårbare skolebørn: Hvorfor køre til Bøgeskov fremfor at huse dem 300 meter fra skolen?

Debat For abonnenter

Dagens leder: Hvem er byens bedste.....?

Fredericia HK For abonnenter

Gudmundur Gudmundssons FHK tager form: En stor forstærkning, et stort tab, vitale forlængelser og et par ubekendte

Annonce