Annonce
Fredericia

Kvinde brækkede foden i kæmpe mudderløb lørdag: Samaritter havde dog ikke mere travlt end sidste gang

Skader undgås ikke, når 2400 glade amatører løber i mudder og forcerer forhindringer, som det var tilfældet i Fredericia lørdag. Men Ladies Mud Race blev ikke ramt af flere uheld end normalt. Allerede nu ligger datoen for næste års udgave klar. Foto: Søren Gylling
En alvorlig skade og 21-22 andre forvridninger, forstuvninger m.m. til Ladies Mud Race. Overordnet forløb det store event imidlertid godt. Dato på næste løb klar.

Fredericia: 2400 glade og frygtløse kvinder løb i weekenden med i dette års udgave af Ladies Mud Race i Fredericia.

En enkelt deltager brækkede foden, og andre 21-22 kvinder måtte forbi samaritterne med forskellige småskader – forvridninger, forstuvninger, ondt i ryggen og så videre.

- Nogle trådte forkert eller trådte måske ned på en sten, som de ikke kunne se i vandet, de løb i. Skaderne er i dét lag, fortæller løbsleder Ib Østergaard, Fredericia Fag- og Firmaidrætsforbund.

- Sidste år på Hyby Fælled var der 16 rapporterede henvendelser til vores samaritter, og sidste år var der en, der brækkede en arm. Så niveauet er cirka det samme.

- Man deltager jo på eget ansvar, og man behøver ikke være totalt fit for fight for at løbe mud race – og så vil der nok altid være nogle, der kommer lidt galt afsted, vurderer Ib Østergaard.

Annonce

Næste løb er i mørke

Inden næste års Ladies Mud Race arrangerer fag- og firmaidrætten i Fredericia også Ladies Mud Race – Dark Edition 2020 i Hannerup Skov tirsdag 3. marts fra 19 til 22.

Det er ligeledes et forhindringsløb for kvinder. Men i kulde og mørke og med pandelamper og knæklys.

To gange 2,5 km.

Ny adresse er super

Lørdagens 7,5 kilometer lange terrænløb i mudder og med 26 naturlige eller opbyggede forhindringer i Madsbyparken indfriede ifølge Ib Østergaard forventningerne. På alle måder:

- Vores nye placering med et mere livligt start- og målområde foran Fredericia Idrætscenter fungerede godt, og selvom der både var 600 basketballspillere og en del svømmere til stævne i idrætscentret, så var der god plads til omklædning, bad og så videre.

- Selvfølgelig er der altid småting, vi skal justere, men det er nok mest os som arrangører, der lægger mærke til dem, tilføjer han.

- Mud Race i Madsbyparken er også en succes, fordi løbet bliver mere bynært til glæde for publikum, og fordi man virkelig oplever alle de skjulte områder, der egentlig er i parken, mener Ib Østergaard:

- Og så var vejret jo godt. Dét alene er 50 procent af succesen.

Billetsalg begynder 1. december

2400 deltagere bliver også det maksimale i 2020.

Datoen ligger klar: 12. september. Billetsalget begynder om få måneder - 1. december.

- Det har været det bedste mud race indtil nu. Det er der ikke tvivl om. Men 2400 er også loftet for os, siger Ib Østergaard.

Foto: Søren Gylling
Foto: Søren Gylling
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Private plejere og borgere mødte op til demonstration: Krævede svar på mange spørgsmål

Læserbrev

Kære byrådspolitikere, hvornår begynder I at tage ungdommen alvorligt?

Fredericia Kommune sparer på ungdommen, når de sparer på Ungdommens Hus. Og burde det ikke være lige modsat i en tid, hvor unge ifølge Sundhedsministeriet mistrives mere end nogen sinde før? Det er nu 13 år siden, at jeg satte min fod på Norgesgade 46a for første gang. Den dag i dag, mange år efter, har Ungdommens Hus stadig en stor plads i mit hjerte, og jeg er taknemlig for, at jeg har haft muligheden for at udvikle mig under trygge rammer som huset og personalet har skabt. Da jeg startede på Ungdommens Hus, havde jeg svært ved at finde mig til rette og finde ud af, hvad min rolle i livet var. På Ungdommens Hus blev jeg mødt af ansatte, som tog mig alvorlig, og som vigtigst af alt lyttede. Jeg lærte, at jeg som ung er vigtig. Jeg lærte om værdierne af fællesskab og demokrati. Jeg lærte, at jeg som ung, sammen med andre unge, kan være medskaber af det samfund, som vi ønsker. Og er det ikke netop det, vi ønsker af unge i dag. At de trives så meget, at du har lyst til at bidrage til fællesskabet og samfundet som demokratiske borgere? For at det kan lade sig gøre, er vi nødt til at have et rum til de unge, hvor det er muligt. Et rum som Ungdommens Hus, hvor unge kan føle sig mødt, og hvor de tør påtage sig ansvar og sætte handling på idéer og drømme. Men hvem skal skabe det rum, når Fredericia Byråd vil spare 50% af personalet på Ungdommens Hus væk? Og hvad skal der ske med de unge over 18, som Fredericia Byråd vil smide ud af huset? Ungdommens Hus i Fredericia har ikke brug for besparelser eller aldersbegrænsninger, tværtimod har de brug for flere resurser. Ungdommen i Fredericia har brug for, at byrådspolitikkerne lytter til dem og tager dem seriøst. Så kære byrådspolitikkr, hvilken fremtid ønsker du for Fredericias ungdom?

Fredericia

Private plejere demonstrerer i eftermiddag: - De ældre er taberne her

Annonce