Annonce
Fredericia

Kvinde indlagt: Kemiske dampe i lejlighed gav storalarm

TrekantBrand i Fredericia sendte den store udrykning afsted til Skanseparken fredag aften, da der kom melding ind om kemikalieudslip. Det viste sig at være en lejlighed på 2. sal, hvor en kvinde var blevet dårlig af dampe fra rengøringsmidler. Arkivfoto

Fredag aften måtte TrekantBrand rykke ind i lejlighed med røgdykkerudstyr, da kvindelig beboer blev dårlig på grund af kemiske dampe. Læge og ambulance fulgte efter og fik kvinden til hægterne, inden hun blev bragt til behandling på sygehuset.

Annonce

Fredericia: Der var storalarm til Skanseparken fredag aften ved 17.30-tiden, hvor en kvindelig beboer havde fået det meget skidt på grund af kemiske dampe, der var opstået i lejligheden.

- Vi fik melding om kemikalieudslip, og det lød umiddelbart underligt i en lejlighed på 2. sal, men sådan en melding betyder, at vi rykker med både tankvogn, tanksprøjte og al vores kemiske grej i vores container, så det har set voldsomt ud, siger indsatsleder Jan Møller fra TrekantBrand i Fredericia.

Det viste sig, at kvinden var blevet dårlig på grund af kemiske dampe fra lejlighedens badeværelse.

- Vi gik ind med røgdykkerudstyr og fik fundet kvinden, som vi straks gav ilt. Vi fik lukket af til badeværelset, hvor dampene kom fra. Vi formoder, at det har været rengøringsmidler, som er blevet blandet, så de uheldigvis har dannet en farlig damp, siger Jan Møller.

Hvis man får blandet rengøringsmidler, så kan det udvikle farlige dampe.

Indsatsleder Jan Møller, TrekantBrand
Annonce

Farlig cocktail

Pårørende til familien opdagede, hvad der var sket og slog alarm, og kort efter brandfolkene var kommet til stede, kom også akutlæge og ambulance.

- Lægen overtog behandlingen af kvinden, og så blev hun kørt til behandling på sygehuset, siger Jan Møller, som pointerer, at det kan ske, at rengøringsmidler i uheldig cocktail kan udvikle blandt andet klorgasser.

Lejligheden blev efterfølgende luftet ud, og der var ikke spor af dampe i resten af opgangen.

Der foreligger endnu ingen oplysninger om kvindens tilstand, efter hun blev bragt til behandling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Tanya fjernunderviser og har fem børn hjemme fra skole: - Der er en anden slags nærhed

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Fredericia

Regler forvirrer: Midtby-butik møder undren fra folk, der tror, den skal holde lukket

Alarm 112

Politibetjent slæbt med gassende bil på Holstensvej: Flere sigtelser venter fører

Annonce