Annonce
Alarm 112

Kvinde tiltalt for mishandling af sine hunde: Stærkt afmagrede hunde boede i mørk gang fyldt med afføring og urin

Kvindens seks hunde var alle enten stærkt eller ekstremt afmagrede, fordi de ikke blev fodret ordenligt. Hundene her er ikke kvindens hunde. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard/Ritzau Scanpix
To personer skal i denne uge for Retten i Kolding tiltalt for at have overtrådt dyreværnsloven. En kvinde er tiltalt for have behandlet sine hunde groft uforsvarligt, idet hun angiveligt lod sine afmagrede hunde leve i en mørk gang, mens en mand undlod at søge hjælp hos dyrlæge, da en hund var meget syg.

Kolding: En kvinde bliver på fredag stillet for en dommer ved Retten i Kolding tiltalt for i en længere periode at have behandlet sine hunde "groft uforsvarligt", som det hedder i anklageskriftet mod hende.

Af samme anklageskrift fremgår det, at kvinden er omfattet af navne- og adressebeskyttelse, og JydskeVestkysten kan derfor ikke komme nærmere ind på, hvor kvinden er bosat. Kvindens alder fremgår derfor heller ikke af anklageskriftet.

Ifølge anklageskriftet har kvinden haft i alt seks hunde, som er blevet mishandlet. De skulle alle have været stærkt eller ekstremt afmagret, fordi de ikke blev fodret tilstrækkeligt.

Annonce

"De blev huset på en sådan måde, at dens behov ikke blev tilgodeset, idet den primært opholdt sig i en mørk gang uden adgang til foder eller vand, og hvor der flere steder lå afføring og urin på gulvet, alt hvorved hundene var udsat for en høj grad af smerte, lidelse, angst, varige mén og væsentlig ulempe," står der i anklageskriftet mod kvinden.

Fem af hundene er angiveligt heller ikke blevet mærket og registreret, inden de var otte uger gamle, hvilket er en overtrædelse af hundeloven.

Hund blev aflivet

Kvinden er ikke den eneste, der fredag skal møde ved Retten i Kolding som tiltalt for at have overtrådt dyreværnsloven. Det skal en 75-årig mand nemlig også. Den 75-årige er indehaver af en hundepension og er tiltalt for at have at have udsat en hund af racen Jack Russel-terrier for uforsvarlig behandling og undladt at behandle den omsorgsfuldt, da han ikke konsulterede en dyrlæge, selvom hunden ifølge anklageskriftet havde behov for det.


De blev huset på en sådan måde, at dens behov ikke blev tilgodeset, idet den primært opholdt sig i en mørk gang uden adgang til foder eller vand, og hvor der flere steder lå afføring og urin på gulvet, alt hvorved hundene var udsat for en høj grad af smerte, lidelse, angst, varige mén og væsentlig ulempe

Uddrag fra anklageskrift mod kvinde


I anklageskriftet står der, at den 75-årige burde have indset, at hunden havde brug for hjælp, idet hunden ikke kunne tage føde eller vand til sig, havde løse tænder, som strittede ud af munden på den, havde dårlig lugt fra munden og generelt virkede til at have det dårligt.

Af anklageskriftet fremgår det, at hunden blev bragt til dyrlæge af sin ejer, hvor det blev konstateret, at den var dehydreret og havde en behandlingskrævende skade i form af brud på kæben med dårlig udsigt til helbredelse, hvorefter den blev aflivet.

Både kvinden og manden risikerer at blive straffet med bøde, hvis de bliver fundet skyldige. Umiddelbart har sagerne ikke relation til hinanden og er sket med over et halvt års mellemrum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Annonce