Annonce
Vejle

Kvindeopgør på landsmøde: Lokalt folketingsmedlem har valgt side

Det lokale Venstre-folketingsmedlem, Christoffer Melson (til højre) sætter sin lid til tidligere integrationsminister Inger Støjberg i det kommende kampvalg om næstformandsposten i partiet. Her er de to fanget under et fabriksbesøg på Give Elementer i maj. Arkivfoto: Mette Mørk
Folketingsmedlem mener, at Ellen Trane Nørby også er en god næstformandskandidat, men at man med Inger Støjberg rummer så stor en del af partiet som muligt i ledelsen.

Vejle: Medlemmerne af Venstre skal have gang i stemmesedlerne på det ekstraordinære landsmøde i Herning 21. september.

Det står fast, efter at tidligere sundhedsminister Ellen Trane Nørby sent mandag meddelte, at hun agter at stille op til næstformandsvalget som modkandidat til sin tidligere ministerkollega Inger Støjberg.

Det nyvalgte folketingsmedlem fra Vejle, Christoffer Melson, der er en del af partiets gruppeledelse på Christiansborg, har allerede besluttet, hvilket navn der skal stå på hans stemmeseddel ved landsmødet:

- Jeg hælder til Inger Støjberg. Med Jakob Ellemann-Jensen som formand vil hun være den, der sikrer, at vi rummer så stor en del af partiet som muligt. Men jeg har stor sympati for begge kandidater - og min stemme er jo kun en af 850 på landsmødet, siger Christoffer Melson.

Jeg mener, at jeg har, hvad der skal til for at være en stærk næstformand. Det forudsætter, at man har viljen, lysten og evnerne til at lytte til, hvad der rør sig i hele vores parti.

Ellen Trane Nørby (V)

Vil ikke ind i navneleg

I det lokale Venstre-bagland glæder formanden for kommuneforeningen i Vejle Kommune, René Jensen-Iversen, sig over, at der bliver kampvalg.

- Det er en god ting. Med en kåring risikerer man, at nogle kritikere efterfølgende sidder utilfredse tilbage.

Mens han gerne vil udtale sig om fordelene ved et kampvalg, har René Jensen-Iversen ikke lyst til at sætte navn på sin egen favorit som næstformand:

- Jeg vil ikke ind i en navneleg på nuværende tidspunkt, siger han.

Støtte i Syddanmark

Den tidligere sundhedsminister er opstillet i Sydjyllands Storkreds, nærmere bestemt i Sønderborg-kredsen, og mens formanden for lokalforeningen i Vejle Kommune ikke vil ind i "navnelegen", er der opbakning fra den lignende forening i Sønderborg. Her siger formand Karsten Schøn:

- Ellen er en rigtig slider og har som minister bevist, at hun er fagligt dygtig, kompetent og har haft fire ministerår uden nogen form for skandaler.

Formanden for Venstre i Region Syddanmark, Leif Krarup, roser også Ellen Trane Nørby med følgende opslag på Facebook:

- Ellen Trane Nørby er en dygtig og kompetent politiker. Som næstformand kan hun give et stærkt bidrag til at styrke og udvikle Venstres organisation.

Foreløbig er der ifølge diverse medier størst opbakning til Inger Støjberg i folketingsgruppen - i hvert fald fra de medlemmer, der har meldt ud. Hendes støtter tæller blandt andet de tidligere ministerkolleger Troels Lund Poulsen og Lars Christian Lilleholt - og altså også det nybagte lokale folketingsmedlem, Christoffer Melson.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Fredericia

Morfin-byen: Her er fem forslag til indsats mod narkoproblemerne i Fredericia

Annonce