Annonce
Fredericia

Kvinder i krise har brug for hjælp: Støtteforening mangler medlemmer

Fredericia Krisecenters Støtteforening hjælper de kvinder, som søger tilflugt på krisecentret med akutte behov. Arkivfoto: Mads Hansen
Fredericia Krisecenters Støtteforenings medlemstal er faldet fra omkring 100 til cirka 70. Pengene for medlemskabet går til at hjælpe kvinderne på krisecentret.
Annonce

Fredericia: Når kvinderne lander på Fredericia Krisecenter, kommer de ofte uden ret mange af deres ejendele.

I den situation står Fredericia Krisecenters Støtteforening klar med en hjælpende hånd i form af udbetaling af pengebeløb til eksempelvis mad.


Vores problemer er, at vi har svært ved at få nye medlemmer ind. Så har der heldigvis været nogen, som har givet os donationer, men vi vil gerne have en fast gruppe af medlemmer. Vi synes jo selv, vi har en god sag.

Kirsten Berntsen, formand


Pengene stammer fra medlemmerne af Fredericia Krisecenters Støtteforening, som betaler et kontingent på 150 kroner årligt.

Men i øjeblikket svinder puljen af penge, da antallet af medlemmer af faldet og dermed også støtteforeningens mulighed for at hjælpe kvinderne.

- Vores problemer er, at vi har svært ved at få nye medlemmer ind. Så har der heldigvis været nogen, som har givet os donationer, men vi vil gerne have en fast gruppe af medlemmer. Vi synes jo selv, vi har en god sag, fortæller formand for Fredericia Krisecenters Støtteforening Kirsten Berntsen.

Annonce

Har delt 31.000 kr. ud i år

I øjeblikket er foreningen nede på omkring 70 medlemmer mod cirka 100 tidligere. Foreningen har eksisteret siden 2009 og har de sidste 10 år udbetalt over 500.000 kroner til kvinder på krisecentret.

Generalforsamling

Fredericia Krisecenters Støtteforening måtte på grund af coronasituationen udskyde sin generalforsamling fra 2. april til 9. september.

Efterfølgende har bestyrelsen konstitueret sig med Kirsten Berntsen som formand.

Hvis man vil være medlem, koster det 150 kroner for enkeltpersoner og 500 kroner årligt for virksomheder.

Fredericia Krisecenters Støtteforening kan findes på Facebook eller mail: berntsen.kirsten@gmail.com

Kvinderne kan ansøge om et pengebeløb på maksimalt 10.000 kroner til eksempelvis møbler, når de fraflytter krisecentret, hjælp til depositum til en ny lejlighed eller til navneskift for at skjule sig fra eksmanden.

- Kvinderne ansøger, hvis de har et konkret behov. Når de kommer til krisecentret har de måske ingen penge, fordi de er kommet afsted i huj og hast, eller manden tømt kontoen, og så bruger de til mad her og nu. Kvinderne er meget taknemmelige over, at nogen tænker på dem, fortæller Kirsten Berntsen.

Støtteforeningen har i 2020 allerede delt 31.000 kroner ud. Formålet er ikke at erstatte kommunen eller kvindernes egne netværk. Beløbene er alene til akutte behov.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Den engelske coronavariant er i Fredericia: Nye skærpede retningslinjer betyder, at nære kontakter skal i selvisolation i 14 dage

Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Vi bør kunne lukke lidt op om 14 dage

Fredericia

Fra stilhed til flere dages kø: Pludselig er der pres på det lokale corona-testcenter

Fredericia For abonnenter

Sidste kapitel om teaterkonkurs på vej: Billetkøbere og andre kreditorer må vinke farvel til næsten 60 mio. kr.

Annonce