Annonce
Kolding

Kvinder mister både cheftræner og assistenttræner: Ligahold skal have ny træner

Peter Pedersen har været cheftræner for KoldingQ's ligahold i to et halvt år. Om knap en måned stopper både han og ligaholdets assistenttræner Jesper Bisgaard. Foto: Ole Nielsen/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix
Ved årsskiftet mister KoldingQ's ligahold både sin cheftræner og assistenttræner. Klubbens ledelse er i dialog med mulig afløser.
Annonce

Kolding: Et af Danmarks bedste kvindefodboldhold, KoldingQ's ligahold, skal have et helt nyt trænerteam til at stå i spidsen for holdet.

Både ligaholdets cheftræner Peter Pedersen og assistenttræner Jesper Bisgaard stopper ved årsskiftet, og dermed skal holdet, der ligger i den bedste række, Gjensidige Kvindeliga, altså have helt nye folk til at træne spillerne.

Peter Pedersen har været cheftræner for KoldingQ's ligahold i to et halvt år og har i sin tid som træner for holdet blandt andet bragt det til en bronzemedalje i ligaen, ligesom han stod i spidsen for holdet, da det spillede pokalfinale mod Brøndby på Kolding Stadion i 2018.

Selv siger han, at han lyst til at prøve noget andet, og at både han og assistenttræneren føler sig slidte efter de måneder i efteråret, hvor ligaholdet ikke har har haft noget fast sted at spille, efter at KB forbød alle KoldingQ-hold at træne på dets baner på Mosevej.

KoldingQ

  • KoldingQ's ligahold er i gang med vinterpausen i ligaen. Spillerne på holdet træner dog fortsat men spiller ikke kampe i øjeblikket.
  • Næste vigtige kamp for KoldingQ er en pokalsemifinale midt i marts.
Annonce

Hård sæson sled

Det betød, at Peter Pedersen og hans spillere måtte flytte rundt mellem flere forskellige fodboldbaner i Kolding, når de skulle træne.

- Vi har haft en hård halvsæson. Resultaterne har været gode nok, men vi har levet lidt i et cirkus. Det har slidt på kræfterne på begge, og samtidig har vi skulle sørge for, at pigerne havde det godt, siger Peter Pedersen.

Han tilføjer, at han ikke har noget andet trænerjob på hånden, men at han vil starte med at "bruge lidt tid med familien" og lade batterierne på.

Annonce

Dialog med andre trænere

Bestyrelsesformanden for KoldingQ, Niels Sterndorff, siger, at man i klubben har haft "et skidegodt samarbejde" med de afgående trænere på ligaholdet. I klubben er man i fuld gang med at finde en ny træner til klubbens bedste hold, forklarer formanden.

- Vi har gennem længere tid haft dialog med fantastiske trænerteams, men nu tygger vi på skråen, siger Niels Sterndorff.

Han fortæller, at alt tyder på, at den kommende træner kommer fra "øverste hylde", men først afsløres, når klubben er klar.

Hvorfor har I gennem længere tid haft dialog med andre trænere, når I allerede havde en træner?

- Sådan er det i samtlige fodboldklubber. Vi har et emnekartotek og har hele tiden forberedt os på en situation, hvor samarbejdet ville ophøre, siger Niels Sterndorff.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Iltsvind og fiskedød i Lillebælt

Annonce