Annonce
Fredericia

Læge, teaterkonsulent og en lidt skrap mor: Jeg har det bedst i tilskuerens rolle

Til daglig arbejder Vanessa Knudstorp som læge, men der bliver også tid til at dyrke hendes altoverskyggende interesse, nemlig teater - og hun blev i efteråret 2017 udpeget som ny formand for Fredericia-Middelfart Teaterforening. Foto: Peter Leth-Larsen

Vanessa Knudstorp havnede efter sin opvækst i Hjørring og mange år i Århus i sin mands barndomsby Fredericia for 12 år siden. Det er hun grundlæggende lykkelig for, og man kan ikke beskylde den uddannede læge for ikke at involvere sig.

Annonce

Fredericia: Malou tager imod i indkørslen.

Hun er glad, rolig, imødekommende og meget nede på jorden.

Vi snakker lidt sammen, inden jeg går op mod huset for at ringe på.

Da jeg står ved døren, kommer Malou igen.

Den otteårige golden retriever sætter sig mellem mig og døren, nærmest oven på mine fødder, og kigger op på mig med sine store mørke øjne.

Vanessa Knudstorp åbner smilende døren og siger:

- Nå, du har mødt Malou.

Vi pjatter lidt med, at der nu bor to formænd her i huset. Hvem der er formanden herhjemme? Det er jeg da ...

En grinende Vanessa Knudstorp

Vanessa Knudstorp

Alder: 49 årSøskende: To ældre brødre

Opvækst: Hjørring

Bopæl: Fredericia

Civil stand: Gift med Jørgen

Børn: Fire (11, 14, 15 og 16 år)

Uddannelse: Medicin

Job: Alment praktiserende læge

Diverse: Hun er formand for Fredericia-Middelfart Teaterforening. Hun morgenbader i Lillebælt året rundt med en god veninde. Hun er med i afdelingsrådet på Kirstinebjergskolen afd. Indre Ringvej. Hun sidder også i klasserådet i de to yngste børns klasser. Hun mistede sin far for nogle år siden. Hendes mor har boet i New York i mange år

Hun har aldrig haft en strategi eller overordnet plan med sit liv - bortset fra at få en god og dejlig familie - for Vanessa Knudstorp lader sig hellere inspirere af de muligheder, tilværelsen nu engang byder hende. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce

Accenten er væk

Måske er der noget om det der med, at hund og ejer ligner hinanden.

49-årige Vanessa Knudstorp virker i hvert fald også glad, rolig, imødekommende og meget nede på jorden, men det kan selvfølgelig også "bare" være de nordjyske rødder, der er i spil.

Godt nok er accenten ikke udpræget nordjysk længere, men de gode gener og værdier fra opvæksten i Hjørring er integreret i hendes personlighed på en alt andet end påtaget måde.

- Det plejer jo ikke at være mig, pressen vil snakke med, når de henvender sig til denne husstand, siger hun smilende, da vi har fundet plads i sofaen med Lillebælt som et betagende smukt baggrundstæppe.

Hun refererer dermed til sin mand Jørgen, der efter mange succesfulde år som administrerende direktør hos Lego nu er bestyrelsesformand hos legetøjsgiganten i Billund.

Golden retriveren Malou er som sin ejer glad, rolig, imødekommende og meget nede på jorden. Men den er altid klar til lidt leg og ballade, altså ..., hvis det nu skulle være. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce

Skal snart på scenen

Det passer hende godt, at det er sådan. I ungdomstiden sørgede hun altid for at ende som suffløse, når der skulle spilles teater, og hun har allerede små kolonier af sommerfugle i maven, fordi hun den 21. april skal på scenen for at præsentere den kommende sæsons program hos Fredericia-Middelfart Teaterforening, hvor hun er nyvalgt formand.

Måske var det dengang, Jytte Abildstrøm for mange år siden besøgte biblioteket i Hjørring, at interessen for teater blev født. Vanessa Knudstorp husker det ikke helt, for det kan også være hendes mange teaterture på Broadway i selskab med sin mor, der gjorde udslaget. Dog er det helt sikkert, at hun aldrig har haft en drøm om selv at stå på scenen og være i centrum.

- Jeg har det bedst i tilskuerens rolle, konstaterer hun roligt.

I vennekredsen er hun kendt som teaterkonsulenten. Hun finder og bestemmer, hvilke teaterforestillinger de skal se - også gerne i selskab med børnene - og der går sjældent en uge uden et teaterbesøg for Vanessa Knudstorp.

- Hvis der gør, griner vennerne faktisk lidt af mig.

Vanessa Vig Knudstorp er læge og aktiv i Fredericia/Middelfart Teaterforening, og så er hun gift med Lego-formand Jørgen Vig Knudstorp. Sammen har de fire børn. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce

Sønnen siger stop

Fredericia-Middelfart Teaterforening tilbyder, med kommunalt tilskud i ryggen, forskellige teaterforestillinger, men det var nu ikke fordi, Vanessa Knudstorp søgte en plads i bestyrelsen.

Hun gik bare meget i teatret.

- De spottede nok, at jeg ofte var der, så en dag kom den forrige formand, som bor i nærheden af os, forbi for at høre Jørgen, om jeg mon ville være med. Det troede Jørgen ikke, jeg ville - hvilket han havde ret i.

Teaterforeningens formand gav dog ikke op, og efter et par forsøg overtalte han hende til at træde ind i en bestyrelse, som hun i efteråret 2017 blev valgt som formand for.

- Mere teater til børn og unge har altid været en kæphest for mig, og det var én af grundene til, at jeg takkede ja, forklarer en kvinde, som generelt har svært ved at sige nej.

I hvert fald når det kommer til frivilligt arbejde, og hun gør det ud fra en livsfilosofi om, at hvis alle bidrager lidt, går det hele meget lettere. Og fordi hun kan lide det.

- Vores søn, som går på gymnasiet, har dog sagt: Mor, nu skal du ikke melde dig til alt muligt på gymnasiet, fortæller hun grinende.

Vanessa Vig Knudstorp er læge og aktiv i Fredericia/Middelfart Teaterforening, og så er hun gift med Lego-formand Jørgen Vig Knudstorp. Sammen har de fire børn. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce

Vil have ordentlige mennesker

Så hun "nøjes" med teaterforeningen, en plads i afdelingsrådet på Kirstinebjergskolen Indre Ringvej samt en plads i klasserådene hos de to yngste børns skoleklasser.

Egentlig er det lidt paradoksalt, at hun siger mere ja end nej til at involvere sig i den hverdag, hun og familien har, for hjemme er der ingen problemer med at sige nej.

- Er du ligefrem en skrap mor?

- Fiona!

Vanessa Knudstorp kalder på datteren, som forlader sin bog ude i køkkenet og kort efter står i stuen.

- Er jeg en skrap mor, spørger Vanessa Knudstorp, mens Fiona kigger lettere tøvende på sin mor.

- Du skal bare svare ærligt, lyder det i retning af datteren.

- Altså ..., hun er lidt skrap, når det kommer til pligter og sådan noget, afslører Fiona med et skævt og genert smil.

Og den er god nok, for hvis alle bidrager, kommer alle jo hurtigere ind i sofaen, som Vanessa Knudstorp siger.

Engang drømte hun om en fremtid som jordemoder, men hun endte i stedet på medicinstudiet.

- Det var godt nok et tungt studie dengang, men de menneskelige relationer var fantastiske og med til at få mig igennem, forklarer Vanessa Knudstorp, som i dag arbejder tre dage om ugen som praktiserende læge i et lægehus.

Hendes egen studentereksamen var ellers ikke prangende, til gengæld var gymnasietiden "den fedeste", men det snakker vi ikke højt om, for hun vil selvfølgelig gerne have, at sønnen får en fin studentereksamen.

- Men generelt er fokus på karakterer for voldsom i dag, mener hun og tilføjer:

- Det er da langt vigtigere, at børn og unge udvikler sig til ordentlige mennesker med gode relationer. Gør de det, skal det nok gå. Uanset hvilke tal de har på eksamensbeviset.

Annonce

Mumitrolde på stranden

Selv har hun aldrig arbejdet med strategiplaner for sit eget liv. Jo, hun drømte om at få en familie, men det med at blive læge var for eksempel mere et udtryk for at følge de muligheder, der nu engang opstod.

- Det er ikke sådan, at hver eneste bevægelse, jeg laver, er gennemtænkt. Det betyder ikke, at alt er kaos, men jeg er nok meget den type, der lader mig føre af det, tilværelsen byder mig, siger hun og refererer til John Lennon og Yoko Onos Double Fantasy-album, hvor der i nummeret Beautiful Boy blandt andet synges: Life is what happens to you, while you're busy making other plans.

- De ord er meget mig på den måde, at jeg ikke er vild med personlige planer.

Til gengæld er hun vild med at morgenbade sammen med sin faste badeveninde og deres to golden retrivere.

- Vi har købt sådan nogle heldragter, så vi ligner to Mumitrolde, når vi meget tidligt går ned til stranden. Det har haltet lidt på det sidste, men vi får gang i det igen, siger Vanessa Knudstorp og kigger ud mod Lillebælt.

På spørgsmålet om hendes mand aldrig er med, svarer hun hurtigt og grinende:

- Jo, det er han da ..., altså om sommeren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Se fotogalleri: Fingrene i ørerne og hold vejret: Vi venter på en rigtig julifest til næste år

Annonce