Annonce
Erhverv

Lægen og ønskebørnene: Fertilitetslæge har lanceret podcast

Fertilitetslæge og medejer af fertilitetsklinikken IVF-Syd, Malene Kloster, er idekvinden bag podcasten Lægen og ønskebørnene, som IVF-Syd har lanceret. Foto: Søren Gylling
Færre behandlinger i fertilitetsklinikken IVF-Syd gav specialelæge og medejer Malene Kloster luft til et projekt, hun længe har haft på tegnebrættet.

Fredericia: Fakta og faglig viden til alle dele af en fertilitetsbehandling.

Det er det meget korte koncentrat af, hvad podcasten ''Lægen og ønskebørnene", som fertilitetsklinikken IVF-Syd har lanceret, handler om.

Fertilitetslæge Malene Kloster, som er medejer af fertilitetsklinikken IVF-Syd, står bag podcasten. Sammen med kolleger fra IVF-Syd og eksperter udefra kommer Malene Kloster rundt om alle aspekter af fertilitetsbehandlingen.

Annonce

Ideen har været på tegnebrættet længe, men et uventet, faldende antal behandlinger sidste år gav Malene Kloster den ekstra tid, der skulle til, for at få den fra brættet og ud i æteren.

Fertilitetslægerne ved, at der findes mange online fora, hvor folk, der er i fertilitetsbehandling, forsøger at hjælpe hinanden.

- Det er en rigtig god idé for psyken, men ulempen ved disse fora er, at de ofte blander sig i hinandens behandlinger. Vi har længe tænkt på, hvordan kan vi gøre noget ved det behov, mange har for at søge viden og erfaringer, siger Malene Kloster.

God modtagelse

Der er foreløbigt udgivet syv af de planlagte 10-11 afsnit. Og podcasten har fået en god modtagelse. I løbet af de første 14 dage havde den 1600 eksklusive downloads. Siden har den hver dag 100 ekstra lyttere.


Det er et forsøg på at komme misforståelser og forkert rådgivning i forkøbet. Og vi fornemmer allerede, at vi når i mål med vores budskaber.

Malene Kloster, fertilitetslæge og medejer af IVF-Syd


Emner, fertilitetslægen berører i afsnittene, er blandt andet de psykiske aspekter af en fertilitetsbehandling, endometriose og fertilitet samt overvægt og hormonforstyrrelser. Malene Kloster tager også lytterne med på æggets og sædcellens rejse i en IVF-behandling, ligesom hun sammen med sine kompagnoner tager lytterne med i fertilitetslægens fodspor.

- Vi prøver i podcasten at fortælle om det, som når vi sidder med nogen, der er i behandling eller overvejer det, siger Malene Kloster og tilføjer:

- Podcasten er et forsøg på at komme misforståelser og forkert rådgivning i forkøbet. Og vi fornemmer allerede, at vi når i mål med vores budskaber, siger Malene Kloster.

Hvert sjette par, der ønsker at blive forældre, har svært ved at få børn. Den private fertilitetsklinik på Skærbækvej IVF-Syd har lanceret en podcast, hvor der er planlagt 10-11 afsnit, som kommer rundt om alle aspekter af en fertilitetsbehandling. Foto: Søren Gylling

Helt konkret kan IVF-Syds sekretærer høre, at mange af klinikkens patienter og potentielle patienter lytter til podcasten. De bruger nemlig de ord og vendinger, som Malene Kloster bruger i podcasten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
FC Fredericia

Målscorer sender stikpille til FC Fredericia-direktør: Jeg er åbenbart ikke en del af basen

Fredericia For abonnenter

Fagforening havde 11 sager på Ulleruphus: Leder stoppede efter henvendelse

Fredericia

Plejehjems-ansatte træder frem: Vi kan ikke genkende historien om dårligt arbejdsmiljø

Annonce