Annonce
Udland

Læger advarer desperate indere mod at bruge kolort som coronakur

I byen Ahmedabad i det vestlige Indien er flere troende begyndt at dække deres kroppe i kolort i håb om ikke at blive syge med covid-19. Foto: Amit Dave/Reuters
I staten Gujarat er flere troende begyndt at smøre møg fra køer på kroppen i håb om ikke at blive syge.

Læger i Indien er begyndt at advare landets borgere mod at bruge kolort som en alternativ behandlingsform mod covid-19.

Det sker, efter at flere troende i den vestlige stat Gujarat er begyndt at besøge såkaldte gaushalas en gang om ugen for at dække deres kroppe i kolort og urin, i håb om at det vil beskytte dem mod eller kurere dem for coronavirus.

Gaushalas er en form for ko-herberg, hvor hjemløse køer kan få ly og mad.

Koen er et helligt symbol på livet i den primært hinduistiske nation. Hinduer har i århundrede brugt kolort til at rense deres hjem og til hellige ritualer i troen på, at det har terapeutiske og antiseptiske egenskaber.

- Vi ser sågar læger komme her. De tror på, at denne terapi forbedrer deres immunitet, så de kan tilse deres patienter uden frygt, siger Gautam Manilal Borisa, der arbejder for et lægemiddelselskab.

Han hævder, at skikken hjalp ham med at komme sig fra covid-19 sidste år, og han har siden været fast besøgende på et ko-herberg i byen Ahmedabad.

Mens de deltagende i ritualet venter på, at afføringen og urinen tørrer på deres kroppe, krammer og ærer de køerne og dyrker yoga for at styrke deres energiniveau. De bliver derefter vasket rene med mælk.

Læger og forskere i Indien og resten af verden har gentagne gange under pandemien advaret mod at bruge alternative behandlingsformer for at behandle covid-19, da det i værste fald kan forværre folks sundhedsproblemer.

- Der er ingen konkrete videnskabelige beviser for, at kolort eller urin forstærker immunforsvaret mod covid-19. Det er taget ud af den blå luft, siger præsident for forbundet Indian Medical Association, doktor J. A. Jayalal.

Coronapandemien har de seneste måneder hærget voldsomt i Indien, hvor over 22,6 millioner smittetilfælde og 246.116 dødsfald indtil videre er blevet registreret.

Flere sundhedseksperter mener dog, at de reelle tal kan være mellem fem og ti gange højere. Alt imens kæmper borgere desperat over hele landet med at finde hospitalspladser, ilt og medicin, hvorfor mange dør på grund af mangel på behandling.

/ritzau/Reuters

Mens de deltagende i ritualet venter på, at afføringen og urinen tørrer på deres kroppe, krammer og ærer de køerne og dyrker yoga for at styrke deres energiniveau. Foto: Amit Dave/Reuters
De troende bliver til sidst vasket rene med mælk fra køerne, der bliver anset for at være et helligt dyr i Indien. Foto: Amit Dave/Reuters
Både frontlinjearbejdere, folk fra medicinalfirmaer og læger er begyndt at tage del i den særlige terapiform, mens pandemien fortsætter sin hærgen i Indien. Foto: Amit Dave/Reuters
Annonce
Fredericia For abonnenter

Svar fra 16 familier er ikke nok: Tre partier kræver endnu en undersøgelse af Familieafdelingen

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Borgmester glæder sig over analyse: - Familieafdelingen har min fulde tillid

Sport For abonnenter

De fire her har spillet røven ud af bukserne for Danmark ved EM

Fredericia

Sov med udsigt over parken: Ny shelterplads i Madsby klar om få uger

Alarm 112

Politi søger vidner til to optrin i trafikken: Fodgænger påkørt og bilist slået

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Bjarne sælger sit bageri efter 27 år: - Tiden var inde

Indland

Skal du til Amsterdam og se ottendedelsfinalen? Her er reglerne

Fredericia

Rapport om Familieafdelingen er klar: Ingen tegn på fejlslagen kultur

Erhverv For abonnenter

Coronapandemien slog hårdt til på Trinity: Sådan går det på hotellet, som landede millionunderskud

Fredericia

Tre områder mangler nye skraldespande: Sådan gør skraldemændene i overgangsfasen

Annonce