Annonce
Fredericia

Lægfolk afgør skatteklager fra lokale borgere - fredericianer i spidsen

Lone Thomhav er tidligere formand for HK Privat i HK Midt, men kunne ikke genvælges på grund af alder for tre år siden. Hun har siden været ansat i administrativt job hos Soicalpædagogerne Lillebælt. Hun er udpeget af Socialdemokratiet i Fredericia til at indtræde i det nye skatteankenævn og er nu også nævnets formand. Foto: Privat
Ny aftale om skatteankenævn er trådt i kraft, og det første under de nye regler er trukket i arbejdstøjet. Tidligere formand for HK i Fredericia, Lone Thomhav, er udpeget af Socialdemokratiet i Fredericia, og nævnet har valgt hende til formand.
Annonce

Fredericia: Skatteankenævn Vejle har holdt sit første møde, og formandsposten gik til Lone Thomhav fra Socialdemokratiet/Fredericia Kommune. Nævnet skal afgøre klager fra borgere i Fredericia, Kolding og Vejle kommuner over Skatteforvaltningens afgørelser. Det fremgår af en pressemeddelelse fra nævnet.

Lone Thomhav, der blev valgt til ny formand for Skatteankenævn Vejle, har ikke tidligere erfaring med nævnsarbejdet. Men hun glæder sig til at dykke ned i sagerne og har en ambition om, at ”hendes” nævn træffer de rigtige beslutninger i alle sager.

- Jeg synes, ankenævnssystemets styrke ligger i, at vi er lægmænd. Vi lytter til klageren, som har ret til at fremlægge sine argumenter for nævnets medlemmer. Vi bruger vores sunde fornuft. Vi er ikke skatteeksperter, men almindelige mennesker, der kan vurdere, hvad der er ret og rimeligt i vores øjne, udtaler Lone Thomhav.

Nævnet skal overholde reglerne, men har mulighed for at fortolke dem anderledes, end det er sket i den oprindelige afgørelse.

- Og når statistikken viser, at klageren får helt eller delvist medhold i en ud af tre sager, så viser det jo, at det betaler sig at klage, siger Lone Thomhav.

Annonce

Ser frem til samarbejde

Lone Thomhav er til daglig administrativ medarbejder i en fagforening og medlem af Socialdemokratiet i Fredericia. Skatteankenævnet skal efter planen mødes en gang om måneden i Kolding Uddannelsescenters lokaler.


Vi bruger vores sunde fornuft. Vi er ikke skatteeksperter, men almindelige mennesker, der kan vurdere, hvad der er ret og rimeligt i vores øjne.

Formand for skatteankenævn Vejle Lone Thomhav


Direktør for Skatteankestyrelsen Winnie Jensen ser frem til samarbejdet med det nyudnævnte nævn.

- Der er kommet nye kræfter til nævnet, og vi gør os umage for at tage godt imod dem og sikre, at de er klædt på til at træffe korrekte afgørelser, udtaler hun.

Folketinget vedtog i november 2019 en ny struktur for landets ankenævn. Målet var at bevare  lægmandselementet og supplere det med medlemmer med særlig indsigt i skatteområdet. Lægmandselementet skal bidrage til at sikre, at borgerne oplever at få forståelige afgørelser præget af sund fornuft. Hvad enten de får medhold eller ej.

Skatteankenævnene afgør klager fra borgere i lokalområdet, hvis de er uenige i en afgørelse fra skatteforvaltningen. Man har som klager ret til at møde op og forklare sig, når nævnet skal afgøre ens klage.

Nævn med syv medlemmer

Det nye skatteankenævn Vejle har syv medlemmer, der er indstillet af Fredericia, Vejle og Kolding kommuner.

Fredericia Kommune har indstillet Per Alex Moos Laursen og Lone Thomhav.

Vejle Kommune har indstillet Finn Sølvdahl og Kenneth Fredslund Petersen.

Kolding Kommune har indstillet Gunner Nielsen, Poul Erik Jensen og Bent Ole Jonsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Brudekjole-kreatør har vokset sig for stor til nuværende lokaler og flytter ind på Axeltorv

CORONAVIRUS

Live: Supermarkeder vil lade kunder købe mundbind ved indgangen

Annonce