Annonce
Fredericia

Lærerne skal selv vurdere fravær: Rektor og elever vil have ændret reglerne

Der skal ændres på, hvordan gymnasieelevers fravær bliver registreret. Foto: Mia Gervig Pedersen
Fraværet presser mange af de unge studerendes hverdag, og det vil børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) gerne finde en løsning på.
Annonce

Fredericia: Hele 9,1 procent af skoletiden er elever fraværende fra skolen. Dette er et problem, som skal løses. Eleverne skal bedømmes retfærdigt samt have lyst til at møde i skole hver dag.

Der er delte meninger om den nye og den gamle fraværslovgivning, men såvel Fredericia Gymnasiums rektor og elever, samt børne- og undervisningsministeren mener, at der skal ske en ændring i måden, man registrerer fravær.

Jeg tror, der kan komme både gode og dårlige ting ud af det her lovforslag. Jeg tror, det kan være godt, at fraværet bliver vurderet på den enkelte person.

Cecilie Tangaa Lauritzen

Annonce

100 procent fravær ved forsinkelse af bus og tog

Fravær er et af de mest diskuterede emner, når man snakker om gymnasiale uddannelser. Mange har samme holdning om, at reglerne er for rigide. Kommer eleven eksempelvis to minutter for sent, grundet at bussen var forsinket, gives der 100 procent fravær, selvom eleven i princippet har været til timen.

Loven bygger altså på, at alt undtagen deltagelse i elevrådsmøder, deltagelse i møder i faste råd og deltagelse i arrangementer, som er skolerelaterede, vil give eleven fravær. Om denne fraværslovgivning siger Poul Erik Madsen, Fredericia Gymnasiums rektor:

- Det er vigtigt, at vi har et tydeligt og klart regelsæt omkring fravær, men jeg har altid syntes, at når man bliver registreret som fraværende, så skal der være et fornuftig hensyn til, hvad der er baggrunden for ens fravær.

Annonce

Hver gang eller en engangsting

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) har udtrykt ønske om at få ændret måden, fraværet skal registreres. Fremover skal det være op til de forskellige gymnasier at beslutte, hvordan fraværet skal registreres, og hvordan der vil blive reageret på elevernes fravær.

Om det siger Cecilie Tangaa Lauritzen, elev fra Fredericia Gymnasium:

- Jeg tror, der kan komme både gode og dårlige ting ud af det her lovforslag. Jeg tror, det kan være godt, at fraværet bliver vurderet på den enkelte person. Med det mener jeg, at lærerne kender eleverne godt nok til, at man kan vurdere, om det er en, der altid kommer for sent, eller om det er en engangsting. Men udover det frygter jeg også, der kan blive for stor forskelsvurdering på fraværet fra person til person. At nogen kan føle sig uretfærdigt behandlet.

Man kan håbe, at det vil lette presset på de unge mennesker, og at det vil kunne mindske det gennemsnitlige fravær, samt at eleverne vil blive retfærdigt bedømt.

Med unge øjne

”Med unge øjne” er et samarbejde mellem Fredericia Gymnasium og Fredericia Dagblad, hvor gymnasieelever i 2.g som led i danskundervisningen skriver artikler, der bringes med jævne mellemrum på frdb.dk og i printudgaven af Fredericia Dagblad.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Indbrud i ferietomt hus

Debat

Forbrugerne stemmer med gaflen

Annonce