Annonce
Navne

Lærlinge fra Horsens, Uldum og Nr. Snede bliver hædret for dygtighed og kammeratskab

Jonas Bechmann Thelin. Foto: Søren Malmose, Industriens Uddannelser
Over 200 var indstillet, og fredag 20. september samles de 25 udvalgte i Den Sorte Diamant i København, hvor de får ML-Prisen 2019 som bevis på, at de er blandt metalindustriens dygtigste lærlinge.
Annonce

Horsens: Værktøjsmager Jonas Bechmann Thelin fra Horsens, klejnsmed Mathias Hansen fra Uldum, smed Kasper Dam Olesen fra Nr. Snede og industritekniker Robert Løgager Nielsen fra Horsens er blandt modtagerne, når ML-Prisen 2019 bliver overrakt fredag 20. september i København.

Prisen, der uddeles af Metalindustriens Uddannelsesudvalg, går til 25 af metalindustriens dygtigste lærlinge.

Alle 25 prismodtagere har skilt sig ud med et højt fagligt niveau, men de sociale kvaliteter vægtes også højt i udvælgelsen. Derfor er det et fællestræk for prismodtagerne, at de udover at have opnået topkarakter til svendeprøven er gode kammerater og kolleger.

Jeg har i min læretid løst rigtigt mange spændende opgaver, og så har jeg haft en læremester, som har sagt "Det er godt, det du har lavet, men det kunne blive bedre, hvis..."

Robert Løgager Nielsens bud på, hvorfor netop han har skilt sig ud blandt de indstillede

Annonce

Her er begrundelserne

Jonas Bechmann Thelin, Horsens, har gået på Skive College og været i lære hos Uni-Technology A/S, Vejle.

Han er som de andre blevet indstillet til prisen af skole og læreplads i fællesskab. I indstillingen lyder det blandt andet:

"Jonas udviser i alle de faglige gøremål et ekstremt højt niveau af engagement, og han vil være en gevinst på enhver arbejdsplads, både som ansat og som kollega. Jonas har igennem hele sin læretid været yderst motiveret for at blive en god værktøjsmager. Han er virkelig vellidt blandt kollegaer og ledelse, og vi er stolte over, at Jonas er udlært hos os."

Mathias Hansen, Uldum, har gået på Syddansk Erhvervsskole i Vejle og været i lære hos Hedema A/S, Horsens. I indstillingen af ham lyder det blandt andet:

"Mathias er en meget dygtig klejnsmed. Han arbejder effektivt og omhyggeligt for at aflevere et godt resultat hver gang. Han giver gerne en ekstra skalle for at nå målet, er selvstændig, løsningsorienteret og har altid en kreativ idé klar, når han henvender sig med uforudsete udfordringer. Hans sans for god kvalitet og arbejdsprocesser tangerer en tilsvarende smed med mange flere års erfaring."

Kasper Dam Olesen, Nr. Snede, har gået på College360 i Silkeborg og været i lære hos Nikodan Conveyor Systems A/S, Nr. Snede. I indstillingen lyder det blandt andet:

"Kasper er en ung mand, der altid ønsker at blive dygtigere og med stor lydhørhed hungrer efter at lære nyt og mere. Begår han en fejl, kan man være helt sikker på, at han har lært af den og næste gang blot lægger endnu et lag på. Dertil er han vellidt af alle, både undervisere og medstuderende, og han er meget opmærksom på, om alle har det godt."

Robert Løgager Nielsen, Horsens, har gået på Herningsholm Erhvervsskole og været i lære hos Vola A/S, Horsens. I indstillingen lyder det blandt andet:

"I de 26 år, jeg har været ansvarlig for uddannelse af vores lærlinge, har jeg ikke mødt en dygtigere og mere motiveret industritekniker-lærling end Robert. Der er eksempler på, at dygtige svende har måtte udbede sig betænkningstid, før de har kunnet svare på spidsfindige spørgsmål fra Robert."

Mathias Hansen. Foto: Søren Malmose, Industriens Uddannelser
Kasper Dam Olesen. Foto: Søren Malmose, Industriens Uddannelser
Robert Løgager Nielsen. Foto: Søren Malmose, Industriens Uddannelser
I løbet af sin læretid hos Vola A/S i Horsens var Robert Løgager Nielsen udvalgt til et forløb i Lockhead Martins jagerfly-fabrik i USA. Nu er han sluppet igennem et nyt nåleøje på grund af sine evner som industritekniker. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard Thomsen deltager i overrækkelsen af ML-Prisen 2019. De udvalgte modtager alle en skulptur. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Partier har fremlagt nyindgået budgetforlig: Genlæs opdateringer fra pressemødet her

Fredericia

Nye tal fra Statens Serum Institut: Flere nye smittede - men Fredericia fortsætter ned ad liste

Annonce