Annonce
Fredericia

Læser ønsker et mere bynært teststed: Regionen forventer at nedtrappe testkapacitet

Borgerønske om at få udvidet testkapaciteten i Fredericia midtby, så man også kan få pcr-test, kan Region Syddanmark ikke imødekomme. Arkivfoto: Søren Gylling
Genåbningen af samfundet har øget behovet for test. Et borgerønske om et mere bynært pcr-teststed er dog ikke på Region Syddanmarks tegnebræt.

Fredericia: Skal man have kviktest, er der gode muligheder i Fredericia midtby og mange andre steder i kommunen. Skal man derimod have en pcr-test, må man tur ud til Messe C.

Det fik Britt Eriksen Føns til tasterne, og på Fredericia Dagblads 'Byen spørger'.

- Er det ikke muligt at udvide testkapaciteten i midtbyen? Kunne det tidligere Axeltorv Apotek være en mulighed, spørger Britt Eriksen Føns.

Annonce

Hun uddyber sit spørgsmål:

- Mit forslag går på, at der i det tidligere Axeltorvs apotek kunne etableres et teststed - måske et kombineret test- og vaccinationssted, så gangbesværede, ældre, ansatte og borgere i midtbyen ikke skal helt ud til messehallerne.

Britt Eriksen Føns er ikke den eneste, der har tænkt, at det gamle apotek kunne bruges som teststed.

Det var ét af de steder, Fredericia Kommune i sin tid viste de repræsentanter fra Region Syddanmark, der var kiggede på lokaliteter, da regionen sidste år skulle åbne testcentre rundt om i landet.

- Parkering, trafikafvikling, offentlige transportmuligheder og mange andre fysiske forhold gjorde det uhensigtsmæssigt at placere Teststation Fredericia i midtbyen, forklarer  koncerndirektør i Region Syddanmark, Kurt Espersen.

Ingen udvidelse i sigte

Koncerndirektøren har ingen planer om at lave om på den nuværende teststation - og han ser heller ikke mulighed for at udvide testkapaciteten i Fredericia midtby.

- Testcenteret i Messe C fungerer rigtig godt, og det vil ikke blive flyttet. Da kapaciteten på pcr-teststationen i Fredericia i det tidlige forår blev fordoblet, blev produktionen på regionens andre teststationer kun øget med cirka 25 procent. Og det er fordi, forholdene i Messe C er så gode, som de er, siger Kurt Espersen, der forklarer, at testkapaciteten er fastsat på Christiansborg og fordeles af Testcenter Danmark på Statens Serum Institut.


Vi må med vaccinationsprogrammets udrulning forvente, at behovet for test vil falde inden for en overskuelig tidshorisont.

Kurt Espersen, koncerndirektør, Region Syddanmark


Jo mere Danmark genåbnes, jo mere får Messe C brug for sine lokaler igen. Betyder det, at I skal ud og finde et alternativt teststed på et tidspunkt?

- Vi har en aftale om at kunne benytte udstillerkantinen på Messe C i hvert fald til udgangen af 2021, lyder det fra Kurt Espersen, som fortsætter:

- Vi må med vaccinationsprogrammets udrulning forvente, at behovet for test vil falde inden for en overskuelig tidshorisont. Der er desuden blevet oprettet en række antigen-teststeder i Fredericia og den nærliggende omegn. Der er således i alt lige nu seks teststeder i Fredericia, et i Erritsø, to i Middelfart og et i Strib. Desuden er der flere ikke langt fra Fredericia.

Koncerndirektør i Region Syddanmark, Kurt Espersen, har ingen planer om at åbne flere teststeder i Fredericia midtby. Arkivfoto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Annonce