Annonce
Fredericia

Læser er forbavset: Hvorfor skaber nye lyskryds dårligere trafikafvikling?

Morten Svanborg fra Fredericia Kommunes Vej og Park-afdeling oplyser, at nye lyskryds udføres med radardetektering og fuld trafikstyring. Det betyder, at de selv registrerer og bestemmer den mest optimale trafikfafvikling. Det gælder også krydset Prinsessens Kvarter/Skærbækvej/Baronessens Kvarter, som en af dagbladets læsere havde undret sig over. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
Læser Jacob Smidt mener, at lyskrydset Skærbækvej/Prinsessens Kvarter/Baronessens Kvarter har skabt en dårligere trafikafvikling. - Det kan ikke undgås, når andre retninger får en bedre fremkommelighed, svarer kommunen.
Annonce

Fredericia: Med jævne mellemrum går Fredericia Dagblad på jagt for at finde svar på I læseres små og store spørgsmål om trafik og infrastruktur i kommunen.

Blandt andet har Jacob Smidt spurgt ind til trafiksignalet, der er opført i krydset ved Skærbækvej/Prinsessens Kvarter/Baronessens Kvarter. Helt specifikt vil han gerne vide, hvorfor nyetablerede lyskrydset ikke finjusteres, så de afvikler trafikken bedre.

- Lyskrydset Skærbækvej/Prinsessens Kvarter/Baronessens Kvarter har efter min mening skabt en dårligere trafikafvikling, påpeger Jacob Smidt.

For at besvare spørgsmålet har vi kontaktet Morten Svanborg, der er konstitueret leder for Vej og Park i Fredericia Kommune. Han oplyser, at nye signalanlæg udføres med såkaldt radardetektering og fuld trafikstyring.

- Det vil sige, at signalanlæggene selv registrerer og bestemmer den mest optimale trafikafvikling.


Tidligere var det for eksempel rigtig vanskeligt at komme ud på Skærbækvej fra Prinsessens Kvarter, og dette er blevet bedre med det nye kryds.

Morten Svanborg, konstitueret leder Vej og Park


Han medgiver, at fremkommeligheden for nogle kan opleves dårligere i krydset på Skærbækvej.

- Det kan ikke undgås, når andre retninger får en bedre fremkommelighed. Tidligere var det for eksempel rigtig vanskeligt at komme ud på Skærbækvej fra Prinsessens Kvarter, og dette er blevet bedre med det nye kryds. Det vil ikke undgå at påvirke Skærbækvej, men det vil altid være det, der opleves i lyskryds, svarer Morten Svanborg.

- Jeg har for en god ordens skyld bedt vores signalleverandør lave et tjek på anlæggets tekniske log for at sikre, at alting kører, som det skal, siger Morten Svanborg fra Fredericia Kommune, efter en læser har spurgt ind til et specifikt kryds på Skærbækvej. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen

Morten Svanborg fortæller, at kommunen løbende følger anlæggene. Det sker blandt andet ved at overvåge dem digitalt, hvor man kan følge med i eventuelle fejl og mangler.

- Jeg har for en god ordens skyld bedt vores signalleverandør lave et tjek på anlæggets tekniske log for at sikre at alting kører, som det skal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Yemen - et enkelt valg

Fredericia

Bøvl med rundspørge om kommunal rengøring: Uklar kommunikation dumper Fredericia i stort tjek

Fredericia

Frivillige søger videre efter Jørgen: Helikopter sættes ind i eftersøgning

Fredericia

Se video fra Østerstrand: Borgmester fortæller om den lokale corona-situation

Annonce