Annonce
Fredericia

Læser om nye corona-tiltag: Må vi stadig køre i busser med flere end 10 passagerer?

Selvom det nu kun er tilladt at være max ti samlet udenfor eller indenfor - gælder det ikke for den kollektive trafik. Der må dog stadig kun være det antal passagerer med, der er sæder til. Arkivfoto: Arkivfoto: Angelina Owino
Selvom det ikke længere er tilladt at være mere end 10 samlet et sted, gælder det ikke for busser og tog. En læser stillede spørgsmål om, hvorvidt man stadig måtte køre mere end 10 med bussen. Svaret fandt vi hos Sydtrafik.
Annonce

Fredericia: Onsdag klokken 10 trådte nye regler i kraft. Det er ikke længere tilladt at være samlet over ti mennesker i forsamlinger udenfor eller indenfor. Det fik en læser til tasterne.

For hvad skal der så ske med den offentlige trafik? Må danskerne stadig gå ind i bussen, hvis der er ti eller flere andre passagerer med? Det spørgsmål satte Fredericia Dagblad sig for at undersøge.

Man så hurtigt for sig, hvordan borgere skulle til at have kuglerammen frem, når toget trillede ind på perronen, eller at der ville køre halvtomme busser rundt i bybilledet efter onsdag formiddag. Men vi kan mane til ro – det bliver ikke tilfældet.

Annonce

Tag bare bussen

Faktisk er der ikke nogen som helst ændring i forhold til den kollektive trafik – også selvom det tilladte antal i forsamling faldt fra 100 til 10 under et pressemøde i Spejlsalen i Statsministeriet tirsdag aften.

- Kollektiv trafik er ligesom butikker og arbejdspladser undtaget fra reglen om de ti personer.

Sådan lyder svaret fra Louise Christine Rasmussen, kommunikationskonsulent i Sydtrafik.

Det vil sige, at det stadig er reglen om, at der kun må være så mange passagerer med, som der er siddepladser til, der gælder.

Ifølge kommunikationskonsulenten fra Sydtrafik lyder beskeden fra myndighederne, at ”forbuddet hindrer ikke, at flere end 10 personer på sædvanligvis er til stede i en butik, et supermarked, en lufthavn eller på en togstation. Tilsvarende gælder, at almindelig brug af kollektive transportmidler og almindelig tilstedeværelse på en arbejdsplads ikke er omfattet.”

De nye regler, der trådte i kraft onsdag klokken 10 får altså ikke konsekvenser for hverken Sydtrafik eller de borgere, der dagligt benytter sig af den kollektive trafik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Endnu et villa-indbrud

Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce