Annonce
Fredericia

Læser spørger efter hajtænder: Uens afstribning ved tidligere vestcenter forvirrer

Føtex Vest i Fredericia. Når man skal fra varehusets p-pladser ud på vejen ned gennem handelsområdet mellem Venusvej og Vejlevejvej, er der hajtænder - om end de kunne trænge til en opstregning. Det er der til gengæld ikke ovre fra p-pladserne ved de andre butikker, gør en læser opmærksom på. Foto: Morten Kiilerich
Når man skal ud fra Føtex Vest, er der hajtænder. Men ikke på den anden side ved Rema 1000.

Fredericia: Der er altid travlt på den store parkeringsplads ved Føtex Vest, Rema1000, Harald Nyborg, apoteket og de andre butikker ved det tidligere vestcenter mellem Vejlevej og Venusvej.

Biler kan komme ud og ind til handelspladsen fra begge sider, og fra vejen ned gennem området svinges der ind til p-båse både til højre og venstre.

Men, påpeger vor læser Egon Jensen, hvorfor er der hajtænder i den ene side og ikke i den anden?

Annonce

- Vigepligtsreglerne er rodede, skriver han til Fredericia Dagblad.

Hajtænderne, når man skal ud fra Føtex, trænger tilmed til en opstregning, kan det konstateres.

Egon Jensen efterlyser ved samme lejlighed også hajtænder ved Energinets udkørsel til Tonne Kjærs Vej i Erritsø.

Her er reglerne:

Men selvom, det ser forskelligt ud på pladsen mellem Venusvej og Vejlevej, er reglerne de samme.

Det forklarer trafikplanlægger og konstitueret leder af vej- og park i Fredericia Kommune, Morten Svanborg.

Der er ubetinget vigepligt. Både når man kommer fra eksempelvis Rema1000 og fra Føtex. Hajtænder eller ej.

- Ubetinget vigepligt gælder endvidere ved udkørsel fra parkeringsplads, ejendom eller grundstykke, tankstation eller andet lignende område uden for vej, fra sti, gågade, markvej eller lignende, står der i færdselsloven, som fortsætter:

- Og ved enhver udkørsel fra vej, der sker over fortov, cykelsti eller rabat, som er hævet over kørebanen på den vej, der køres ind på.

Derfor bringer vi historien

Med jævne mellemrum bringer vi historier, der udspringer af et spørgsmål eller en undren fra vores brugere.
Det er en del af projektet "Byen spørger – vi svarer", der giver dig muligheden for at få et svar, hvis du har et spørgsmål eller en undren vedrørende trafik og infrastruktur i Fredericia Kommune.

Vi vil gerne forstærke den bro, der allerede eksisterer mellem os og jer læsere, og det vil vi blandt andet gøre ved at grave svarene frem på nogle af jeres spørgsmål.

På byenspoerger.frdb.dk kan du sende os dit spørgsmål. Her kan du samtidig læse meget mere om vores projekt og se tidligere besvarede spørgsmål.

Så ved Føtex, ved Rema og ved Energinet gælder altså, at man har vigepligt, inden man siver ud på forbindelsesvejen mellem Venusvej og Vejlevej eller ud på Tonne Kjærs Vej.


Ubetinget vigepligt gælder endvidere ved udkørsel fra parkeringsplads, ejendom eller grundstykke.

Færdselsloven


Kommunen har ikke mulighed for at bede ejerne af området eller butikker eller Energinet bekoste hajtænder, selvom de måske ville lette forståelsen.

Selvom der, modsat på den anden side af forbindelsesvejen ned gennem handelsområdet ved det tidligere vestcenter i Fredericia, ikke er hajtænder ved eksempelvis Rema 1000's p-pladser, gælder der de samme vigepligtsregler. Foto: Morten Kiilerich
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

Overblik: Her er 16 nøglepersoner i borgmestersagens efterspil

Annonce